پاتریک کندی گفت:
هرالد تریبیون بین المللی نوشت، حقوقدانان و سیاستمداران برجسته:نباید به مالکی اجازه داد حاکمیت عراق را به توجیه کشتار تبدیل کند حاکمیت عراق بر حقوق انسانی ارجحیت ندارد. به عملکرد مالکی نگاه کنید و به دروغهای وی در مورد اشرف گوش ندهید.
محمد بجاویی, ریس سابق دادگاه عدالت بین المللی- اول اوت 2011:
در حالی که عراق در امر حفاظت از حقوق بشر شکست خورده است, نمیتواند تحت پوش مواد منشور ملل متحد خود را مخفی کند. عراق باید راه را برای مداخله جامعه بین المللی باز کند. روابط بین المللی و رویکرد شورای امنیت در دو سه دهه اخیر بیانگر تمرکز بیشتر بر روی دو مقوله ”حاکمیت“ و ”حقوق بشر“ است که رعایت حقوق بشر را بیشتر آمرانه و ضروری و حاکمیت را کمتر مطلق میکند. در این دیدگاه ما باید برای حفاظت از کمپ اشرف توسط سازمان ملل و به طور خاص شورای امنیت فراخوان بدهیم.
عملکردهای مشخص مقامات عراقی علیه کمپ اشرف که میتوان آنرا به عنوان جنایت علیه بشریت و حتی نسل کشی توصیف کرد میتواند راه به قطعنامه های با آثار لازم الاجرا در شورای امنیت ببرد و سپس به تصمیم گیری شورای امنیت برای مداخله جامعه بین المللی منجر شود.
درمورد کمپ اشرف, سازمان ملل میتواند بدون تایید عراق نیز مداخله کند. برای سازمان ملل امتناع عراق از موافقت نمیتواند مانع حقوقی ایجاد کند. شورای امنیت درمورد کوزوو این سابقه را ایجاد کرده است. این اولین مداخله ای بود که شورای امنیت بدون رضایت کشور مربوطه انجام داد.
جفری رابرستون, کمیسر سابق اتحادیه اروپا، معاون نخست وزیر انگلستان, 5 نوامبر 2011:
یونامی باید علنا نقض تعهدات دولت را در مورد به مخاطره انداختن ساکنان اشرف برجسته کند و از کشورهای عضو خواستار اقدام شود. بعنوان یک اقدام حداقل و کوتاه مدت سازمان ملل میتوانددستورکار یونامی را تغییر دهد و یونامی را وادارکندکه یک دفتر تمام وقت در کمپ اشرف دائر کند....با توجه به ادامه یافتن جنایت علیه بشریت, این عمل درحیطه ”مسولیت برای حفاظت“ قرادارد.
پروفسور اریک داوید، 28 مه 2011
«برغم این حقیقت که طبعاً عراق میتواند حق حاکمیت خود را بر بخشی از خاکش اعمال کند، اما طبق ماده 17 میثاق حقوق سیاسی و مدنی ملل متحد، این کشور باید به حقوق ساکنان اشرف در مورد حریم خصوصی و محل زندگی آنها احترام بگذارد. از طرف دیگر، ساکنان اشرف میتوانند مخالفت خود را با نقض حقوق بشر که قربانی آن بوده اند طبق اصل آزادی بیان (ماده 19معاهده مصوب 1966) ابراز کنند. اقدامات مسلحانه که علیه ساکنان اشرف به کار گرفته شده جنایت علیه بشریت محسوب میشود.»
جان بروتون، نخست وزیر سابق ایرلند و سفیر سابق اتحادیه اروپا در آمریکا، 21 سپتامبر 2011:
«این حق که عراق یک کشور مستقل است در خاک تحت حاکمیتش این مسئولیت را می آورد که تضمین کند هرکس در قلمرو اوست چه عراقی باشد و چه پناهنده حفاظت میشود.بسیار روشن است که دولت عإق متاسفانه به اجرای درست مسئولیتهایش تا جایی که به ساکنان کمپ اشرف مربوط میشود، عمل نکرده و نمیکند..
بخشهایی از قطعنامه 7973 شورای امنیت ملل متحد درباره لیبی، 17 مارس 2011
شورای امنیت با محکومیت نقض شدید و مستمر حقوق بشر، تصمیم خود را برای حفاظت از غیر نظامیان و نواحی محل سکونت غیر نظامیان اعلام میدارد...... به کشورهای عضو که به دبیرکل از طریق دولت و یا از طریق ارگانها و یا ترتیبات منطقه ای اطلاع داده اند و با دبیرکل همکاری میکنند اجازه میدهد تا تمامی اقدامات لازم را با یاد آوری پاراگراف 9 قطعنامه 1970 مورخ 2011، اتخاذ کنند تا از غیرنظامیان و نواحی غیر نظامی مورد تهاجم در جمهوری عربی لیبی از جمله بنغازی حفاظت کنند.
پاتریک کندی گفت: