ادامه موضعگیریهای بین المللی درباره برنامه های اتمی رژیم

ژنرال جونز، مشاور امنیت ملی اوباما به رژیم ایران هشدار داد در صورتی که در مورد پرونده هسته یی همچنان مقابله جویی کند واشینگتن دست به اقدامات ملموسی خواهد زد. وی گفت: هیچ چیزی از روی میز برداشته نشده است. در کوتاه مدت منتظر می مانیم که ببینیم تعامل مورد نظر به نتایج مشخصی می رسد یا نه؟ در غیر این صورت خود را آماده خواهیم کرد.
جونز گفت که دولتش با متحدان آمریکا در تماس است و درباره حرکت «در مسیر ما» اجماع وجود دارد.

اظهارات جونز بعد از انتشار خبری است که العالم از قول یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده اتمی ایران گفته است ایران چهارچوب معامله اتمی را می پذیرد ولی خواهان تغییرات خیلی مهمی در آن است و پیشنهاد خود را ظرف 48ساعت یعنی روز پنجشنبه ارائه خواهد داد.
لازم به یادآوری است که خاویر سولانا، مسئول امور سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به این خبر در مورد توافقنامه وین گفته بود: معامله خوبی بود و من فکر نمی ‌کنم، نیازمند تغییرات اساسی باشد. برنارد کوشنر نیز در رابطه با مواضع رژیم ایران بازی با زمان را خطرناک توصیف کرد.
متکی ، وزیر خارجه رژیم پیش از این در پاسخ به پرسشی درباره احتمال خرید اورانیوم با غنای 20 درصد از چین به خبرنگاران گفته بود که برخی از مقامهای رژیم می گویند خرید اورانیوم با غلظت بالا برای راکتور تهران بمراتب با صرفه تر از تولید آن در تأسیسات هسته ای ایران است .


برنارد کوشنر در مورد تعلل رژیم ایران از پاسخگویی به توافقنامه هسته یی وین گفت رژیم ایران درحال وقت تلف کردن است.
کوشنر در مورد اینکه رژیم ایران ظرف دو روز دیگر پاسخ خود را خواهد داد گفت : ما تقریبا برای سه سال منتظر نوری در انتهای تونل بوده ایم . دیگر کافیست و پروسه تمام شده است
خبرگزاری فرانسه(5آبان88) از قول یک دیپلومات دیگر افزود: حتی در صورتیکه روشن گردد گفتگوها نمی تواند برای همیشه ادامه یابد، هیچکس نمیخواهد یک مهلت زمانی دقیق را به ایرانیها بدهد، زیرا در غیر اینصورت تهران ممکن است فقط با آن بازی کند.

لوموند (5آبان88) در مقاله یی پیرامون تعلل رژیم در پاسخ به توافقنامه وین برای انتقال یکجای اورانیوم به کشورهای خارجی نوشت: آیا رژیم ایران به دلیل کشمکشهای درونی خود بلوکه شده، یا این که صرفا با زمان بازی می کند و از ابتدا هم هیچگاه واقعا قصد دست کشیدن از ذخیره اورانیوم را نداشته است؟
لوموند می افزاید: رژیم ایران به نظر نمی رسد آماده باشد پیش از پایان سال، بخش اعظم ذخیره اورانیوم غنی شده خود را به خارج منتقل کند. مهلت تعیین شده از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی، گذشت بدون این که رژیم ایران پاسخی بدهد.
تهران مایل است مخاطبین آن از برخی شرایط مندرج در پروژه، که فرانسه به طور خاص برگنجاندن آنها اصرار ورزیده، صرفنظر کنند.
لوموند سپس در مورد علت رد کردن پیشنهاد انتقال یکجای 1200کیلوگرم اورانیوم به خارج از کشور از سوی رژیم می نویسد این یکی از نکات حساس طرح مورد بحث است : در واقع اگر انتقال مزبور به صورت چندین محموله کوچک صورت گیرد، رژیم ایران می تواند طی ماههای آینده ذخیره خود را بازسازی کند، زیرا پیش از این اعلام کرده بود قصد ندارد فعالیتهای غنی سازی درکارخانه نطنز را متوقف کند.
از نگاه غربیها، چنانچه قرارشود اورانیوم به صورت محموله های کوچک از ایران خارج شود، هدف اصلی طرح، که کاستن از ظرفیت هسته ای رژیم ایران است، منتفی خواهد شد.
لوموند بعد از اشاره به اظهارات متفاوت از سوی رژیم ایران از جمله خرید اورانیوم 20درصد غنی شده از خارج کشور نوشت:
این بلاتکلیفی راه را بر فرضیات مختلف می گشاید : آیا رژیم ایران به دلیل کشمکشهای درونی خود بلوکه شده، یا این که صرفا با زمان بازی می کند و از ابتدا هم هیچگاه واقعا قصد دست کشیدن از ذخیره اورانیوم خود را نداشته است؟
برنارکوشنر، وزیرامورخارجه فرانسه، اظهارنظر کرد : من نمی توانم بگویم که وضعیت درارتباط با ایران خیلی مثبت است


داریوش قنبری عضو مجلس ارتجاع گفت: نتایج مذاکرات صورت گرفته برای ارسال سوخت هسته‌ای ایران به کشور ثالث بسیار نگران‌کننده و مشکوک است چون شواهد امر حکایت از آن داردکه از 1600 کیلوگرم اورانیوم غنی شده باید 1200 کیلوگرم جهت غنی‌سازی به روسیه فرستاده شود. این‌کار به معنای نفی تمام دستاورد‌های چند ساله کشور است.
وی که با رسانه های حکومتی (5آبان88)مصاحبه می کرد افزود: پیشنهاد غربیها برای ارسال اورانیوم به دو کشور و تبدیل آن به میله سوخت تعجب برانگیز است چون در حال حاضر ما چرخه کامل سوخت هسته‌ای را به عنوان مهمترین دستاورد کشور در اختیار داریم و این کار یعنی نادیده گرفتن حلقه کامل سوخت هسته‌ای ایران . قنبری گفت مقامهای کشورمان هنوز چنین طرحی را نپذیرفته‌اند.