خانم جکسون لی گفت:خانم سخنگو, امروز در حمایت از قطعنامه 944 کنگره برای “ابراز نظر کنگره آمریکا درباره اقلیتهای مذهبی در عراق” میایستم. بعنوان اسپانسر این قطعنامه, به همکاران خود در ابراز نگرانی ام درباره رنج اقلیتهای مذهبی و قومی آسیب پذیر در عراق می پیوندم. ......
در هیچ پروندهای رفتار دولت عراق با اقلیتهای مذهبی نگران کننده تر از رفتار آنها با ساکنین کمپ اشرف نیست. با وجود اینکه کمپ اشرف در نیمه دیگر جهان و از ما دور است, ولی شرایط آنجا روی آمریکاییان نیز تاثیر دارد, مانند شهر انتخاباتی خودم و در سراسر ایالت تگزاس که خانواده های ساکنین کمپ اشرف سکونت دارند. فی المثل در شهر خودم خانم میترا سهرابی, برادری دارد که در حال حاضر در کمپ اشرف محصور است و مستمرا نگران سلامتی وی میباشد. همچنین شهروندان زیادی در شهر هوستن و سراسر ایالت تگزاس میشناسم که متاثر از حمله ژوئیه2009 به کمپ اشرف هستند.
اواخر سال گذشته, 3ماه بعد از تحویل دهی کنترل کمپ اشرف توسط نیروهای آمریکایی, نیروهای امنیتی عراق حقوق بشر مجاهدین خلق ایران (پی.ام.او.ای) را نقض کردند. در کمپ اشرف بیش از 3400مخالف تبعیدی سیاسی ایرانی که اعضای سازمان مجاهدین خلق هستند محصور هستند که بیش از هزار تن از آنان زن میباشند. سازمان مجاهدین خلق ایران پی.ام.او.ای مخالف رژیم فعلی ایران است و این افراد بخاطر عقاید سیاسی شان از ایران تبعید شده اند و در کمپ اشرف گرد آمده اند. گزارشهایی دریافت کردیم مبنی بر اینکه برخی از زنان در کمپ اشرف توسط نیروهای امنیتی عراق تهدید به خشونت فیزیکی و جنسی شده اند.
در 28 ژوئیه 2009, نیروهای امنیتی عراق به بازداشت شدگان کمپ اشرف حمله کردند. این حمله کمتر از سه ماه بعد از تحویل کنترل کمپ اشرف به دولت عراق توسط آمریکا بود. یورش روز سه شنبه 28ژوئیه با حمله خودروهای مسلح عراقی علیه ایرانیان محصور شروع شد. حملات دو روز ادامه داشت و باعث کشته شدن 11تبعیدی و مجروح شدن بیش از 400تن شد. در نتیجه حمله به کمپ اشرف, 36تن تحت اتهامات رفتار خشونت آمیز دستگیر شدند ولی این 36نفر از این اتهامات مبرا و آزاد شدند. آمریکا در تضمین کردن اینکه حملات 28ژوئیه مجددا تکرار نشود ذینفع است.