شمار دیگری از نمایندگان پارلمان وحقوقدانان عراقی درگفتگو با تلویزیون تغییر، کارشکنیهای نوری مالکی و رژیم ایران برای حل بحران اشرف را محکوم کردند و خواستار دخالت سازمان ملل متحد برای حل این مسئله شدند.
تلویزیون تغییر گفت: تصمین دولت عراق برای انتقال ساکنان اشرف به کمپ لیبرتی درنزدیک بغداد محکومیت طرفهای متعدد را برانگیخت و حقوقدانان خواستار دخالت ملل متحد برای حل این بحران به دوراز تمایلات فرقه گرایانه، قومی ونژادی شدند. در شرایطی که دولت عراق دنبال تعیین تکلیف مساله قرارگاه اشرف به شیوه ای بدور از یک رویکرد انسانی است، ودرحالیکه ساکنان اشرف افزاد حفاظت شده بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو هستند. تعدادی از وکلا وحقوق دانان دولت عراق را از نقض تعهداتش در برابرساکنان اشرف برحذر داشتند و خواستار تضمینهایی، قبل از انتقال آنها به کمپ لیبرتی شدند.
محمد اقبال نماینده پارلمان از العراقیه خواستار حفاظت ازسلامت ساکنان اشرف شد
انتصار علاوی نماینده دیگر پارلمان از ائتلاف العراقیه انتقال ساکنان اشرف به کمپ لیبرتی را یک اقدامی سرکوبگرانه دانست زیراکه کمپ جدید شبیه زندان است وهدف پنهان کردن نقض حقوق اشرفیان از سازمان ملل یا سازمانهای غیر دولتی است .
اپوزیسیون ایران خواهان پایان دادن محاصره پزشکی علیه ساکنان اشرف شده منجر به ضایعات انسانی در میان ساکنان شده است.
فراخوانهای دیگری ازهمه طرفها صورت گرفته است.سازمان ملل متحد و آمریکا و دولتهای عضو اتحادیه اروپا خواهان اتخاذ اقدامهای سریع برای نجات ساکنان اشرف وجلوگیری از نتایج وخامت بار این وضعیت شدند.
دکترمحمد شیخلی رئیس مرکز ملی عدالت در لندن گفت: ما از ادامه نقض تعهداتی که دولت عراق دریادداشت تفاهم با یونامی امضاء کرده نگران هستیم. ما همچنان این موضوع را با فرستاده ویژه ملل متحد دنبال میکنیم و آروز میکنیم که دولت عراق به تعهداتش ملتزم باشد.
نزار السامرایی نیز به تلویزیون تغییر گفت: اینها فشارهای شدید و مؤکد رژیم ایران روی حکومت مالکی است . ما میدانیم که طرفهای موجود در دولت فعلی عراق ویا بخش بزرگی از این دولت به ولایت فقیه و رژیم ایران چه به لحاظ عقیدتی وچه سیاسی مرتبط هستند و میدانیم که قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس کسی است که دستورالعمل به این یا آن وزیر صادر میکند. اوکسی است که به دولت فرامین صادر میکند.
دکتر شیخلی نیز تأکید کرد: آنچه مایه تأسف است اجرای طرحهای رژیم ایران توسط حکومت عراق است که برای ازمیان برداشتن اپوزیسیون ایران که درساکنان اشرف سمبولیزه میشود تلاش می کند. ساکنان اشرف پیشگامان مقاومت مشروعی هستند که خواهان دموکراسی است.
به گزارش روزنامه الزمان1بهمن1390، محمد اقبال نماینده پارلمان عراق از العراقیه اصرار دولت عراق به پایان دادن به پرونده ساکنان اشرف با انتقال آنها به محل دیگر را عجیب دانست و گفت: ”با پناهندگان باید مطابق معیارهای حقوق بشر و کنوانسیونهای بین المللی رفتار شود”.وی افزود: این رژیم ایران است که تلاش می کند با پرونده اشرف بر اساس منافع این رژیم برخورد شود. اقبال گفت“ساکنان کمپ اشرف بر اساس کنوانسیون چهام ژنو افراد حفاظت شده محسوب می شوند و سازمان ملل متحد باید نقش بیشتری در حفاظت از ساکنان بی دفاع این قرارگاه بر عهده بگیرد”.
الزمان هم چنین گزارش داد: قَحْطان السعیدی وکیل دادگستری می گوید تهدیدات زیادی در جابجایی ساکنان کمپ اشرف از محلی به محل دیگر وجود دارد و ما به نمایندگی سازمان ملل متحد و نماینده ویژه دبیرکل پیشنهاد می کنیم ساکنان کمپ اشرف به محل دیگری منتقل نشوند و تدابیر لازم برای حفاظت از آنها دراشرف اتخاذ شود چرا که آنها افراد حفاظت شده برطبق کنوانسیون چهارم ژنو هستند”.