موج موضعگیریها علیه دیکتاتوری آخوندی پس از پاسخ رژیم آخوندی به آژانس بین المللی انرژی اتمی داد، و اظهارات همزمان احمدی نژاد درمشهد

پاسخی که رژیم آخوندی درزیرفشار شدید جامعه جهانی روزگذشته به آژانس بین المللی انرژی اتمی داد، و اظهارات همزمان احمدی نژاد درمشهد، موجی ازموضعگیریها را علیه دیکتاتوری آخوندی برانگیخت و ضعف وفریبکاری رژیم را درتله اتمی برملاکرد. این موضعگیریها از آخرین ساعات شب گذشته و طی امروز جمعه هشتم آبان، به یکی ازمهترین موضوعات خبری جهان تبدیل شد. توجه شمار ا به فشرده یی ازاین خبرها جلب می کنیم.
 نیویورک تایمز امروزجمعه، سی ام اکتبر، درمقاله یی با عنوان « مقامات رسمی گفتند رژیم ایران معامله خارج ساختن اورانیوم از ایران را رد کرد»، نوشت: به گفته دیپلوماتهای اروپایی و مقامات آمریکایی که در مورد پاسخ ارائه شده از سوی ایران توجیه شده اند، (رژیم) ایران روز پنجشنبه به آژانس اتمی سازمان ملل اعلام کرد، طرحی را که مذاکره کنندگان جامعه جهانی و رژیم ایران هفته پیش با آن موافقت کردند، نخواهد پذیرفت.
 

بر اساس این طرح رژیم ایران می بایست محموله اورانیوم خود را به خارج کشور منتقل میکرد.
عدم پذیرش ظاهری این توافق میتواند تلاشهای پرزیدنت اوباما را برای خریدن وقت جهت حل مناقشه هسته یی رژیم ایران بی اثر نماید.
نیویورک تایمز افزود: نه رژیم ایران و نه آژانس بین المللی انرژی اتمی، بطورعلنی، علت رد این معامله توسط (رژیم) ایران را که ساعاتی پس از سخنرانی احمدی نژاد مبنی براین که «ما آماده همکاری با غرب هستیم» ارائه گردید، توضیح ندادند. ولی مقامات اروپایی و آمریکایی گفتند مقامات (رژیم) ایران از پذیرش مواد اصلی پیشنویس، توافقی که در روز 21 اکتبر در وین امضا شده بود، خودداری کرده اند. این توافق رژیم ایران را ملزم می کرد که حدود سه چهارم از موجودی اورانیوم غنی شده با درجه پایین را به روسیه منتقل کند تا پس از آن ارونیوم تغلیظ شده برای مصرف در رأکتور پزشکی تهران را به تهران برگرداند.
نیویورک تایمز نوشت:مقامات آمریکایی گفتند آنها فکر میکردند اجرای این توافق (از سوی رژیم) به آنها کم و بیش یک سال فرصت میدهد تا به یک راه حل جامعتر درمورد برنامه هستهیی ایران برسند واگراین کارعملی میشد، میتوانست احتمال یک حمله به تأسیسات هسته یی رژیم ایران را خنثی نماید.
نیویورک تایمز درادامه مقاله خود افزود: در آخر هفته گذشته، پرزیدنت اوباما با مدودوف رئیس جمهور روسیه، و سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه تماس گرفت تا یک جبهه متحدی را در مقابله با رهبری تهران تشکیل دهند.
یک مقام ارشد اروپایی، پاسخ (رژیم) ایران را «عملاً یک امتناع» توصیف کرد و گفت، مقامات رژیم ایران میخواهند تا زمانی که سوخت خریداری شده ی مورد نیاز رأکتور تهران را از غرب دریافت نکرده اند، تمامی اورانیوم غنی شده با درجه پایین خود را در داخل کشور نگهدارند. این مقام گفت: «موضوع کلیدی این است که (رژیم) ایران موافق صدور اورانیوم غنی شده خود به خارج نیست. این هم یک جزء ناچیز نیست، بلکه کل هدف این معامله همین مسأله است».
نیویورک تایمزاضافه نمود: به گفته مقاماتی که سند توافق وین را دیده اند، در آن توافق از ایران خواسته شده که 2600 پوند اورانیوم غنی شده خود با درجه پایین را تا 15 ژانویه به روسیه منتقل کند. این توافق تاکنون هرگز علنی نشده است. خبر این توافق به یک جنجال سیاسی در ایران انجامید. ....اظهارات احمدی نژاد به نظر میرسید که در راستای موضع علنی دو وجهی ایران برسر موضوع هستهیی مورد مناقشه آن باشد.
دربخش دیگری ازمقاله نیویورک تایمز آمده است: تیم آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از بازرسی از دومین سایت سری غنی سازی اورانیوم ایران در فردو، نزدیک به قم روز پنجشنبه به وین بازگشت. ..(.همزمان)در روز پنجشنبه در واشینگتن، کمیته بانکی سنا به اتفاق آرا لایحه یی را که به کاخ سفید امکان اعمال تحریمهای سختتر علیه رژیم ایران میدهد، را تصویب کرد. لایحه سنا یک روز پس از آن تصویب شد، که مجلس نمایندگان نیز یک لایحه نظیر آنرا تصویب کرده بود که بر اساس آن شرکتهایی که به ایران محصولات بنزین تصفیه شده میفروشند مورد تحریم قرار می گیرند و عمده معاملات تجاری به جز غذا و دارو را ممنوع میکند

اتحادیه اروپا پاسخ رژیم آخوندی به طرح آژانس بین المللی انرژی اتمی بعد ازمذاکرات وین را مردود شناخت.
به گزارش آسوشیتدپرس، کارل بیلت وزیر خارجه سوئد که کشورش ریاست دوره یی اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، بلافاصله پیشنهاد جمهوری اسلامی را رد کرد و گفت این همان ترفند قدیمی برای گفتگوهای بیشتر است.
خبرگزاریهای بین المللی و دیگررسانه های اروپا و آمریکا نیز تاکید کردند که رژیم ایران در حالی با انتقال یک مرحله یی اورانیوم خود از ایران مخالفت کرده است، که پیش از آن مذاکره کنندگان رژیم تهران در وین با این طرح موافقت کرده بودند.
دیپلماتهای غربی گفتند، مخالفت رژیم تهران به معنای شکست کل این طرح است، زیرا محور اصلی پیشنهاد البرادعی انتقال اورانیوم غنی شده جمهوری اسلامی به خارج بوده است.

آسوشیتدپرس درگزارش دیگری نوشت: رهبران اروپا روز جمعه در اجلاس دو روزه خود در بروکسل ضمن ابراز نگرانی عمیق خود در باره برنامه اتمی رژیم ایران،از این رژیم قویا خواستند تا از توافقنامه ای که اورانیوم غنی شده ایران را محدود میکند،تبعیت کند.
آسوشیتد پرس افزود دیپلماتهای غربی این هفته گفتند رژیم ایران طرح پیشنهادی آژانس بین المللی انرژی اتمی،که آمریکا و روسیه و فرانسه با آن موافق بودند را رد کرده است.

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد از رژیم آخوندی خواست به پیش نویس وین در مورد ارسال اورانیوم جهت غنی سازی بیشتر در روسیه، تن بدهد.
آسوشیتدپرس(7آبان88) با مخابره این خبر، نوشت: بان کیمون دبیرکل ملل‌متحد روز چهارشنبه ایران را ترغیب کرد تا طرح پیشنویس انتقال عمده اورانیوم خود به خارج از کشور برای غنی‌سازی را بپذیرد چرا که چنین کاری یک گام مهم در اعتمادسازی خواهد بود.…
این خبرگز اری با اشاره به پیشنهاد رژیم آخوندی برای تغییر در پیشنویس وین به منظور خرید زمان بیشتر، افزود: دیپلوماتها از کشورهایی که درگیر قضیه هستند تأکید دارند که محموله اورانیومی که قرار است ارسال گردد می‌بایست در یک مرحله و یک محموله واحد ارسال شود یا حداکثر در دو بسته آن هم با فاصله زمانی کوتاه، در غیراین صورت پذیرفته نخواهد شد.