نامه نایب رئیس پارلمان اروپا و رئیس کمیته بین المللی درجستجوی عدالت به دبیرکل ملل متحد در آستانه اجلاس شورای امنیت پیرامون گزارش این کمیته درباره اشرف ولیبرتی 17 ژوییه 2012(27تیر1391)
آقای بان کی مون، دبیرکل ملل متحد
در آستانة اجلاس شورای امنیت ملل متحد در باره عراق، مایلم توجه شما را به تحولات در کمپهای اشرف و لیبرتی در فاصله دو اجلاس شورا جلب کنم.
به همین منظور گزارشی را که کمیته بین المللی در جستجوی عدالت در باره تحولات مربوط به این دو کمپ در دوره زمانی آوریل تا ژوئیه 2012 تهیه کرده است برای شما می فرستم و خواستار توجه اکید شما و اعضاء شورا به این گزارش هستم.
بخصوص که تجربه ما در ارتباط با اشرف در طول 10 سال گذشته و به خصوص از دسامبر گذشته و پس از امضای یادداشت تفاهم نشان می دهد که منافع و عوامل متعدد عراقی و ایرانی و آمریکایی از رسیدن گزارش های دست اول و بی طرفانه به شخص شما و شورای امنیت جلوگیری می کنند.
درنامه ام به شما در 24می نوشته بودم : ” از شما میخواهم صریحا و رسما اعلام کنید که هرگونه دخالت دادن رژیم ایران در سرنوشت مخالفانش ممنوع است و نه آقای کوبلر و نه هیچکس دیگر حق چنین کاری را ندارد. من قویا از اختصاص یک نماینده شخصی برای رسیدگی به موضوع اشرف و لیبرتی و عملکرد 6 ماه گذشته یونامی” حمایت می کنم.
در 12 ژوئن در ارتباط با گزارش دیدار27می سفیر کوبلر از لیبرتی در نامه ای برای شما نوشتم: ” گزارش این را القا میکند که دولت عراق با تفاهم و بردباری با ساکنان برخورد می کند حداقل های ضروری را تامین می کند، اما ساکنان زیاده خواه هستند، خواستهای غیر منطقی دارند و از گفتگو با مقامات عراقی سرباز می زنند و بحران سازی می کنند و برای کسانی که میخواهند کمپ را ترک کنند مشکل تولید میکنند. این ادعاها جز جعل و تحریف چیز دیگری نیست”.
در همین نامه از شما خواستم : « یک نماینده شخصی که مقبول ساکنان نیز باشد، منصوب کنید تا پس از صحبت با همه طرفها از جمله ساکنان اشرف و لیبرتی ونمایندگان آنها در خارج، یک گزارش جامع و بیطرفانه تهیه کند و خواستهای حداقل ساکنان را ... مورد ارزیابی قرار دهد تا شما یک راه حل همه جانبه و صلح آمیز را برای این بحران پیش ببرید”.
تحولات بین دو اجلاس شورا نشان می دهد که بر خلاف گزارشهای رسمی، دولت عراق به هیچ یک از تعهداتش پایبند نبوده، بسیاری از مواد یاد داشت تفاهم را نقض کرده و به هیچ یک از قولهایی که از طریق نماینده ویژه به ساکنان داده، عمل نکرده است.
دکتر آلخو ویدال کوادراس در ادامه نامه اش به بان کی مون می افزاید: گزارش کمیته بین المللی درجستجوی عدالت، به خوبی نشان می دهد که ادامه انتقال از اشرف به لیبرتی بدون تامین ”الزامات ضروری و فوری” از سوی دولت عراق خطرناک و غیر عاقلانه است و می تواند یک فاجعه بزرگ در لیبرتی به وجود آورد که بدون تردید سازمان ملل در قبال آن مسئولیتی همه جانبه خواهد داشت.
این الزامات عبارتند از:
-وصل لیبرتی به شبکه آب بغداد یا پمپاژ آب از رودخانه مجاور،
-انتقال تمامی ژنراتورهای برق، بخصوص 6 ژنراتور بزرگ یک و نیم مگاوات،
- انتقال لیفتراکها
-خودروهای خدماتی
- انتقال خودروها و بنگالهای طراحی شده برای بیماران
- انتقال50 خودروی سواری (یک خودرو برای هر 40 نفر)،
-اجازه حداقل سازندگی
- واجازه شروع فروش اموال منقول وغیر منقول ساکنان
و همچنین تاکید شما یا شورای امنیت بر ضرورت اعمال استانداردهای کمپ پناهندگی در لیبرتی
و ممنوعیت دخالت رژیم ایران در سرنوشت مخالفانش در اشرف و لیبرتی
من می خواهم تاکید کنم که تمام اجناسی که ساکنان می خواهند به کمپ لیبرتی منتقل کنند داراییهای آنها ست و ساکنان هزینه آن را پرداخته اند و یا خودشان آن را ساخته اند. بنابر این حق آنان در تملک و استفاده از آن غیر قابل انکار است.
همچنانکه ملاحظه میکنید این الزامات بسیار ساده و در دسترس است و من از شما میخواهم با طرح این خواستها در شورای امنیت، دولت عراق را موظف به تامین آنها کنید تا پروسه جابجایی به لیبرتی از سر گرفته شود.
من امیدوارم، نماینده ویژه با ابراز تشکر و تقدیر از دولت عراق در جلسه شورا، این دولت را در زیرپا گذاشتن قوانین بین المللی و تعهداتش در قبال ساکنان اشرف و لیبرتی، تشویق نکند.
آلخو ویدال کوادراس
نایب رییس پارلمان اروپا
رئیس کمیته بین المللی در جستجوی عدالت