بحران برنامه های هسته ای رژیم آخوندی و ادامه تدابیر بین المللی

تلویزیون الحره (8آبان88)گزارشی از تصویب تحریمها علیه رژیم ایران در کنگرة آمریکا پخش کرد. در این گزارش آمده است:
در صورتی که گزینه دیپلماسی در برخورد با برنامة هسته ای رژیم ایران با شکست روبرو شود، تحریمهای بیشتر علیه رژیم ایران، راه حل بسیاری از اعضای کنگره است که در کمیته های مختلف از لایحه های مختلف علیه ایران حمایت کرده اند. رأی گیری که در کمیته بانکی مجلس سنا و کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا انجام شد، نشاندهنده بی اعتمادی زیاد بسیاری از اعضای کنگره به رژیم ایران می باشد. این تحریم ها بطور اساسی شرکتهای خارجی را که نفت رژیم ایران را تأمین می کنند، هدف قرار می دهد. کما اینکه شرکتهایی را هدف قرار می دهد که به رژیم ایران در

زمینه تصفیه نفت کمک می کنند و حتی در حمل و نقل فرآورده های نفتی رژیم ایران شرکت دارند. این تحریم ها بطور مستقیم بر روی نقاط ضعف رژیم ایران تأثیر خواهد داشت، بویژه که رژیم ایران بهرغم اینکه یکی از تولید کنندگان بزرگ نفت می باشد اما فاقد پالایشگاه است و نزدیک به 40 درصد بنزین مورد نیاز خود را از خارج وارد می کند. این تحریم ها همچنین مانع از این می شود که دولت آمریکا با شرکتهایی همکاری کند که رژیم ایران را به تکنولوژی حساس برای کنترل و مراقبت و یا برای جلوگیری از ارتباط مردم ایران با جهان خارج، تجهیز می کنند.
دن برتون، نمایندة کنگره آمریکا از حزب جمهوریخواه گفت: من به رژیم ایران اعتماد ندارم و معتقدم ضروری است که کنگره و متحدین ما در اسرع وقت این تحریم ها را علیه رژیم ایران عملی سازند. من اعتماد ندارم که تهران فعالیت هسته ای خود را متوقف کند.
هاوارد برمن، رئیس کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا نیز گفت: رژیم ایران همچنان توقف غنی سازی اورانیوم را رد می کند و این به رغم چهار قطعنامه در شورای امنیت می باشد. ما می دانیم که رژیم ایران برنامه غنی سازی خود را گسترش می دهد. رژیم ایران باید بداند که کنگره آمریکا همچنان بر این موضوع اصرار میورزد و در صورتی که این رژیم به خواسته های جامعه جهانی پاسخ ندهد، نتایجی علیه رژیم ایران بدنبال خواهد داشت.
جفری فلتمن معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک گفت: ما در صورتی که گفتگوها به شکست بکشد یا بلوکه شود، آمادة وارد کردن فشار بیشتر به رژیم ایران هستیم. ما در گزینه دیپلماسی در برخورد با برنامه هسته ای رژیم ایران جدی هستیم ولی التزام ما به این گزینه در صورتی که رژیم ایران بخواهد به تعهدات خود تن ندهد، بی نهایت نخواهد بود. ما با رژیم ایران برای گفتگو، گفتگو نمی کنیم.

تحلیلگران نسبت به معامله اتمی رژیم آخوندی با قدرتهای جهان بر سر برنامه اتمی، بدبین هستند.
یونایتدپرس بین المللی(8آبان88) با مخابره این خبر نوشت: احتمال اینکه جامعه بین المللی و ایران به اجماع بر سر یک موافقتنامه، بر سر موضوع جنجالی اتمی دست یابند، اندک است. . .
این خبرگزاری با اشاره به وقت کشیهای رژیم افزود: فرنک بارنابی ، یک کارشناس در امور منع تکثیر اتمی در گروه تحقیقات آکسفورد در لندن گفت، که دور اخیر مذاکرات احتمالا موفق نخواهد شد.
بارنابی در پاسخ به این سئوال که چقدر احتمال دارد راه حلی برای بن بست اخیر پیدا شود، گفت، چشم اندازها، خوفناک هستند.

تلویزیون الجزیره(8آبان88)، طی گفتگویی دربارة برنامة اتمی رژیم ایران گفت: همه چیز بین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و رژیم ایران به خوبی پیش می‌رفت تا این که در سال 2002 آژیر خطر از سوی اپوزیسیون ایران در رابطه با نیروگاه سری نطنز کشیده شد. این نیروگاه به مدت 18سال به صورت مخفی فعالیت می‌کرد و مشکل از این جا شروع شد.
ریچارد دالتون سفیر سابق انگلیس در ایران در این برنامه، با اشاره به پاسخ رژیم ایران به پیشنهاد مطرح شده در مذاکرات گفت: امکان ندارد که غرب و روسیه و چین پیشنهاد رژیم ایران برای غنی سازی 20درصد در داخل ایران را قبول کنند. قبول این پیشنهاد اشتباه است زیرا قطعنامه شورای امنیت از رژیم ایران می‌خواهد که تمامی فعالیتهای مربوط به غنی سازی را متوقف کند. …
وی گفت: این رژیم ایران بود که تصمیم گرفت برنامة اتمی‌اش را مخفی کند. این رژیم ایران است که تصمیم سیاسی گرفته است که به صورت کامل به سؤال مشروع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره بُعد نظامی برنامه اتمیش جواب ندهد.

جان بولتون- سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد، و آرون میلر مشاور سابق شش وزیر امور خارجه این کشور، ضمن اشاره به فریبکاری رژیم ایران در زمینه اتمی، بر ضرورت اعمال قاطعیت علیه آن تاکید کردند.
جان بولتن گفت هر روز که می گذرد، رژیم ایران طرحهای اتمی خود را جلو می برد. از این رو، هر روز که آنها مذاکره می کنند، هر روز که آژانس به گفتگو ادامه می دهد، این رژیم گام به گام به سمت سلاح هسته ای نزدیکتر می شود.
به گزارش تلویزیون فاکس نیوز(8آبان88)آرون میلر ، روند امور میان رژیم ایران و آمریکا را به بازی موش و گربه تشبیه کرد و گفت، شما رژیم ایران و آمریکا را در مقابل خود دارید که اعتمادی به یکدیگر ندارند و انبوهی سوءظن بین آنها وجود دارد، با اهدافی بالکل متفاوت. مقامات رژیم ایران خواهان قابلیت ادامه غنی سازی اورانیوم هستند

خبرگزاری بلومبرگ(108آبان88) گزارش داد: کمیته امور بانکی سنا به اتفاق آرا به سخت تر کردن روابط تجاری با رژیم ایران و اعمال تحریم بر کمپانی هایی رای داد که به این رژیم در دستیابی به فرآورده های نفتی تصفیه شده کمک می کنند.
آرای 23 به صفر، به دنبال موافقت در کمیته امورخارجی مجلس نمایندگان به دست آمد که در آن اقدام مشابهی به منظور تحریم کمپانیهایی که در تهیه مواد، انتقال از طریق کشتی، تامین مالی، و مشورت در بخش نفت خام ایران مشغول بوده اند، صورت گرفت.
رییس کمیته، کریستوفر داد- یک سناتور از کانتیکت گفت، این اقدام می تواند در مقابله با یک تهدید بسیار جدی برای امنیت آمریکا و متحدانش، از طریق فشار بر رژیم ایران به منظور شفاف شدن در مورد ماهیت برنامه هسته ای و منجمد نمودن غنی سازی اورانیومش کمک کننده باشد.
کریستوفر داد از تمامی اعضای سنا که سال گذشته هیچگاه در فکر تصویب لایحه تحریمهای ایران نبودند خواست که به این لایحه رای دهند.
به گزارش بلومبرگ، طرح سنا می تواند سلسله ای از اقدامات را در پی داشته باشد. این طرح می تواند واردات از ایران را مانع شود و به تجارت محدود که در سال2000 و زمان پرزیدنت کلینتون بر روی واردات آجیل، خاویار و فرش ایران مجاز شناخته شده بود، پایان دهد.
سناتور باب کورکر یک جمهوریخواه از تنسی، مجموعه مجازات ها را «تنها تحریم های ارزندهای که ما می توانیم قبل از اقدام نظامی احتمالی علیه ایران اتخاذ کنیم»، خواند.
بلومبرگ افزود، لایحه ای که در کمیته (امورخارجی) به تصویب رسید، می تواند مستلزم آن باشد که دولت، نام کمپانیهای پوششی و وابسته به سپاه پاسداران را به کنگره ارآئه نماید؛ همچنین نام افرادی را که در معامله با این نهادها دست دارند.


روزنامة واشینگتن پست (7آبان88)طی مقالهیی با عنوان ”آیا اوباما می تواند در مورد رژیم ایران موضع سختگیرانهیی اتخاذ کند“، از رئیس جمهور آمریکا خواست در برابر رژیم ایران روش سختتری را به کار بگیرد.
واشینگتن پست نوشت: ساعت هستهیی ایران، امری که دولت اوباما امیدوارست متوقف یا حداقل کُند شود، نزدیک به همان سرعت معمول، تیک تاک خواهد کرد.
برای آخوندها جریان پایان ناپذیر مذاکره، صرفاً به منظور به تعویق انداختن هر امتیاز واقعی پیرامون برنامة هستهیی اش نیست، بلکه این راه برای رژیم ایران به عنوان راهی جهت به تعویق انداختن هر تحریمی است که از سوی غرب می تواند موجب ایجاد یک ناآرامی جدید و بالقوة انفجاری در کشوری شود که هم اکنون ناپایدار است.

یک مقام دولت آمریکا در واکنش نسبت به وقت کشی رژیم آخوندی در مورد پرونده اتمی، گفت که ما باید آماده اقدام باشیم و اجازه نخواهیم داد که این موضوع برای همیشه کش پیدا کند.
آسوشیتدپرس(8آبان88)، با مخابره این خبر نوشت: «دولت اوباما، که بر اثر ادامه خودداری رژیم ایران در برابر درخواستها برای شفافیت در مورد برنامه هستهیی خود دلسرد شده است، به سمت اتخاذ تحریمهای جدید متمایل میشود، حتی در صورتی که مجبور باشد به تنهایی اقدام کند».
این خبرگزاری افزود: «مقامات دولت، نگرانی فزایندهیی در مورد احتمال عدم وجود اتفاق نظر بینالمللی برای توسعه تحریمهای موجود سازمان ملل اعلام کردند… دولت برای رسیدن به این هدف بی سر و صدا در حال حمایت از وضع قوانینی در کنگره است که به رئیس جمهور باراک اوباما طیف گستردهیی از اختیارات برای هدف قرار دادن بخش انرژی ایران از طریق مجازات شرکتهایی خارجی میدهد که تولیدات نفت پالایش شده را به ایران فروخته یا منتقل کردهاند…
بنا به همین گزارش: رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید، در پاسخ به اینکه آیا اکنون زمان اتخاذ تحریمهای سختتر است گفت، «زمان رئیس جمهور نامحدود نیست»…
یک مقام دولت نیز گفت، «ما باید برای اقدام آماده باشیم و اجازه نخواهیم داد که این موضوع برای همیشه کش پیدا کند». مقامات تاکید کردند که آنها نمیخواهند دولت به تنهایی عمل کند و ترجیح میدهند که هرگونه تحریم جدید، توسط شورای امنیت سازمان ملل تصویب بشود.