آسوشیتدپرس: عراق کمپ پناهندگی جنجالی را به روی دیپلوماتها گشود

 آسوشیتدپرس: عراق کمپ پناهندگی جنجالی را به روی دیپلوماتها گشود
تا سرانجام نگاه نادری به محل استقرار اپوزیسیون ایران بیندازند که مدتهاست در نزاع با دولت بغداد است

خبرگزاری آسوشیتدپرس، 11سپتامبر 2012، 21شهریور 91بغداد- روز سه‌شنبه اعضای سازمان مجاهدین خلق در جریان یک تور ترتیب داده شده سیاحتی که دولت عراق برای دیپلوماتهای خارجی در بغداد ترتیب داده بود، در حال سر دادن شعارهایی هستند و پلاکاردهایی نیز در دست دارند.
روز سه‌شنبه عراق به دیپلوماتهای خارجی، فرصتی داد تا یک نگاه اجمالی نادر به کمپی بیندازند که محل استقرار اپوزیسیون ایران است. گروهی که مدتهاست در نزاع بادولت بغداد است....
مجاهدین خلق با انتقال از کمپ دیگری در عراق به کمپ لیبرتی، پایگاه سابق آمریکا در حوالی بغداد، مخالف بودند. آنها می‌گویند این کمپ، یک زندان غیرقابل تحمل است.
 عراق می‌گوید کمپ مزبور مطابق استانداردهای بین‌المللی است.
این جر و بحثهای متقابل، به یک نزاع گسترده‌تر ده ساله میان مجاهدین و دولت عراق درباره سرنوشت این جنبش برمی‌گردد....
دیپلوماتهای خارجی از این مجتمع گرد و خاکی با بنگالهایی که سابقا مورد استفاده آمریکا ییها بوده است  دیدار کردند...
رامون مولینا معاون هیأت سفارت اسپانیا گفت ”من انتخاب نمی‌کنم که این‌جا زندگی کنم ولی وقتی ما در مورد پناهندگان صحبت می‌کنیم... وشرایط زندگی آنها در سراسر دنیا، این‌جا می تواند یک وضعیت خاص محسوب شود.”
سیف خواجه دیپلومات پاکستانی گفت ”خیلی خوب نیست ولی بدهم نیست”.
 او گفت ”کسانی که این‌جا  مستقر هستند، عراقی نیستند ولی دولت عراق مسئولیت آنها را به‌عهده دارد”.
مجاهدین خلق شکایت دارند که آزادی تردد از آنها گرفته شده است. این مکان آب و برق قابل اتکائی ندارد. 
هما ربوبی 28ساله درلیبرتی گفت ”این‌جا محلی برای زندگی نیست. این‌جا یک کمپ نیست. این‌جا فقط یک زندان است”.
مجاهدین خلق یک گروه اپوزیسیون رژیم آخوندی حاکم بر تهران هستند....
کمپ لیبرتی به‌عنوان یک ”ایستگاه وسط راه برای سازمان ملل ‌متحد به منظور سرعت بخشیدن به خروج مسالمت‌آمیز تبعیدیان از عراق طراحی شده است.
از سال 2009 تاکنون، نیروهای امنیتی عراقی دو یورش مرگبار علیه محل  استقرار طولانی‌مدت مجاهدین خلق در اشرف انجام داده‌اند، اشرف یک شهر کوچک دارای تسهیلات است که تبعیدیان هرگز خواهان ترک آن نبوده‌اند.
در لیبرتی تبعیدیان در واحدهایی از بنگالهای متحرک،به صورت متراکم و نامساعد که ارتش آمریکا از خودش به جای گذاشته مستقرشده اند.
آنها در یک ایستگاه سابق مربوط به کمکهای اولیه ، خدمات پزشکی دریافت می‌کنند. آنها هم‌چنین در یک سالن غذاخوری سابق ارتش آمریکا که دارای تلویزیونهای پلاسما ست و ارتش آمریکا  آن را به جای گذاشته غذا میخورند که اکنون بر روی میزهای آن گل گذاشته شده بود.
یک دسته کوچک گل آفتابگردان درخارج از سالن غذاخوری کاشته اند و چراغ‌های چشمک زن در اطراف تیرهای عمودی از سقفها آویزان بود، تا محوطه‌ را روشن وقابل سکونت کند . این محوطه قبل از ورود مجاهدین ، رنگ و رو رفته و مخروبه بوده است.

این تبعیدیان هیأتهای بازدید کننده  را با طرح شکایت هایشان احاطه و محاصره کردند.
یک دیپلومات بریتانیایی به‌طور مکرر به آنها ‌گفت، ”پیام شما به‌طور کامل فهمیده شد”.
در این تور سیاحتی، آسوشیتدپرس و تلویزیون دولتی عراق نیز بودند و این، اولین باری بود که از زمان شروع انتقال مجاهدین در اوایل امسال به لیبرتی، دولت عراق ناگزیر اجازه داد خبرنگاران وارد آن‌جا شوند.

عباس داوری، ازمسئولان مجاهدین، کمپ مزبور را ”مخرو به ”توصیف کرد و از جمله شکایت کرد دولت عراق انتقال ژنراتورها از اشرف به لیبرتی توسط مجاهدین را به تأخیر انداخته و در ساختن سیستم جدید تصفیه آب اخلال می کند.
جرج باکوس مشاور سیاسی مالکی، که بر این موضوع از طرف دولت نظارت می‌کند گفت مقامات، در تلاش هستند هر دو مشکل آب و برق را حل‌وفصل کنند اما تبعیدیان، حرف او را  تکذیب کردند.
یوسف ماهوزی، که قبل از انتقال به لیبرتی در 6ماه پیش، بمدت 25سال در اشرف بوده است گفت، ”آنها جلو شما، یک حرف می‌زنند، اما وقتی شما رفتید  به هیچ‌وجه کاری نمی کنند”.
گروه بعدی تبعیدیان تا چند روز دیگر از اشرف به لیبرتی حرکت خواهد کرد و قرار است ملل ‌متحد به موضوع پناهندگی آنها در لیبرتی رسیدگی کند تا کشورها آنها را بپذیرند.
200نفر در اشرف باقی خواهند ماند تا سعی کنند اموال باقی مانده را به تاجران بفروشند.
جورجی باستین معاون نماینده ملل ‌متحد در عراق به دیپلوماتها گفت، ”ما شدیداً نیاز داریم که کشورها قدم جلو بگذارند و همکاری نمایند”.