ستار بهشتی: مصاحبه نوشتاری همبستگی با خانم آهنگ رام-حقوقدان

همبستگی: با تشکر از شرکتتان در این مصاحبه، نظرتان در مورد شهادت ستار بهشتی و علتی که رژیم آخوندی دست به چنین جنایتی زد را بفرمایید.

آهنگ رام: ”تنها با کمک حس آزادی است که جامعه میتواند بار دیگر به اجتماع انسانهایی تبدیل شود که برترین نیاز خود، یعنی تشکیل یک دولت دموکراتیک را متحقق سازد.اگر انسان در جسم خود فانی است، در عمل تاریخی خود باقی است“

با این جملات مارکس به یاد ستار بهشتی کارگر وبلاگنویس شهید می افتم که در زیر شکنجه جلادان رژیم آخوندی به شهادت رسید.

او در تاریخ مبارزات مردم ایران بخصوص کارگران شریف و مبارز علیه رژیم آخوندی جاودانه شد.( در اینجا گرامی میدارم یاد کارگر جوشکار اهوازی جمیل سویدی را که تقریبا همزمان با ستار به شهادت رسید )

رژیم برای ایجاد رعب و وحشت دست به این عمل جنایتکارانه زد. رژیم خامنه ای ترس را خوب می شناسد چرا که او از سایه خود نیز میترسد و فکر میکند که اگردر دیگران وحشت ایجاد کند ترس خود کم میشود و از این طریق قدرت میگیرد.او معتقد است که از طریق ترس میتوان هر صدایی را در گلو خفه کرد و جلوی هر گونه مبارزه را گرفت. به همین خاطر است که در ماه های گذشته در زندانهای تبریز، اهواز، حمیدیه، دزفول، شوش، بلوچستان، اوین و سایر زندانها بسیاری از زندانیان را شکنجه یا اعدام کرده است.

همبستگی: این سوال پیش می آید که چرا شهادت ستار تا این حد انعکاس گسترده بین المللی را در بر داشته؟

آهنگ رام: کشورهای اروپایی، جوامع بین المللی، سازمانهای حقوق بشری و عفو بین الملل..... خواستار رسیدگی به این مسئله شدند.سران رژیم درمانده از پاسخگویی از این جنایت شروع به تناقض گویی کردند. هر یک حرف دیگری زدند که هیچ ارتباطی به صحبتهای همکاران جنایتکارشان نداشت.

دلیل این است که ستار با نوشته های صمیمی و مردمی اش اول از درد جامعه ایران گفت. از جنایات رژیم نوشت و از اعدامها و شکنجه ها، از گسترش فقر، فساد، فحشا و اعتیاد، از اعمال سرکوبگرانه، و دروغپزداری ها، دزدی و غارتها افشاگری کرده و رژیم را محکوم کرد.

او دوم از آزادیخواهی نوشت، از شرافت انسانی که در وجودش موج میزد و نتیجه گرفت که تنها راه برای رسیدن به آزادی مبارزه با شهامت است و یک بار مردانه مردن بهتر از هر روز در خفت زیستن است.

شجاعت و شهادت ستار وجدانها در سطح بین الملل را بر انگیخت. شکنجه و کشتن ستار نه تنها بنا بر خواست رژیم باعث رعب و وحشت در جامعه ایران نشد بلکه انگیزه بیشتری یه وجود آورد برای نه تنها کارگران بلکه تمام اقشار تحت ستم آخوندها که از این به بعد هر چه مصمم تر با آخوندها مبارزه کنند.

همبستگی: این جنایت چه اثری در درون رژیم و باند های مختلف آن داشت؟

آهنگ رام: در بین سران رژیم اختلاف وحشتناکی بر سر این جنایت پیش آمد. آنها نه تنها موفق نشدند ترسی را که می خواهند در مردم ایجاد کنند بلکه این وحشت به خود آنها برگشت و گریبان خودشان را گرفت. اکنون وحشت زده و درمانده از پاسخگویی از این جنایت به جوامع و سازمانهای بین المللی این مسئولیت را به گردن یک دیگر میاندازند.

تمامی اینها نتیجه شرف یک انسان آزاده و یک کارگر با شهامت و مبارز علیه ظلم و برای رسیدن به آزادی و دموکراسی است.

در پایان به جمله دیگری از مارکس اشاره میکنم که میگفت: وضع بشر فقط نیاز به تفسیر ندارد بلکه نیاز به تغییر هم دارد.

ستار بهشتی قیمت تفسیر و تغییر را پرداخت.

نام و یادش در تاریخ مبارزه مردم ایران برای آزادی گرامی و راهش پر رهرو باد .