دیوید ایمس: زمان قدرت بخشیدن به مقاومت ایران

یونایتدپرس – 30 آبان 1391 – 20 نوامبر 2012

نویسنده استدلال می کند وقت آن است که رهبران غرب مقاومت ایران در برابر رهبری جاری در تهران را بپذیرند

لندن، 20 نوامبر - یکی از وظایف عمده سیاست خارجی برای رهبران غربی در 10 سال گذشته تهدید پیشرفت مداوم ایران به سمت احتمال سلاح هسته ای بوده است. رویکرد قدرتهای جهان برای حل این مشکل روی استمالت از حاکمان مذهبی به منظور تغییر رفتار سرکش آنها متمرکز بوده است.

با این حال، تنها نتیجه گیری هوشیار از یک دهه مماشات و گفت و شنود مفروض سازنده با رژیم ایران این است که ایران نزدیک تر از همیشه به داشتن سلاح هسته ای است.

غرب روی تهدید هسته ای به ضرر سایر تهدیدات جدی مطرح شده توسط این رژیم سرکش، مانند سرکوب داخلی، تعامل و حمایت از تروریسم و گسترش ایدئولوژی بنیادگرایی آن متمرکز شده است.

غفلت از این تهدیدات به حکومت دینی در ایران اجازه داده به ارعاب و تهدید جهان و مردم ایران دست بزند.

از همان ابتدا، حکومت دینی قدرت را در انقلاب ایران در سال 1979 غصب کرد. با خاموش کردن صدای منتقدان و صدای حکومت مردمی در ایران از طریق سرکوب آشکار بی پروا، حاکمیتش را قبضه کرد. سرکوب داخلی، اپوزیسیون اصلی ایران، مجاهدین خلق ایران، را که دارای یک شبکه اجتماعی گسترده در ایران است هدف قرار داده است.

سازمان مجاهدین خلق از اعضای ائتلاف گسترده تر مخالفان ایران، شورای ملی مقاومت ایران است. این ائتلاف متعهد به تغییر دموکراتیک در ایران است. حکومت دینی حاکم با این تهدید با کشتن 120000 نفر از حامیان و اعضای سازمان مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت در طول 30 سال گذشته مقابله کرده است. بسیاری از آنها در زندان اعدام شدند، در زیر شکنجه به قتل رسیدند و هدف حملات تروریستی در خارج از کشور قرار گرفتند.

با وجود این، انتخابات فرمایشی سال 2009 باعث شورش های بزرگ در سراسر کشور با شعارهای "مرگ بر دیکتاتور" شد. رژیم ایران در ماه های پس از قیام اعتراف کرد که حامیان سازمان مجاهدین خلق نیروی اصلی پشت این مخالفت مردمی بوده اند.

از آن زمان به بعد، جهان شاهد بود مقاومت مردمی دیکتاتوری حاکمان در چندین کشور در خاور میانه و شمال آفریقا را سرنگون کرد. این پدیده بهار عربی نامیده شد و کارشناسان، مورخان و سیاستمداران آن را به عنوان تغییر تاریخی برای منطقه توصیف کردند.

در همین حال آنها هشدار دادند که بنیادگرایی دینی یک تهدید قریب الوقوع برای تلاش این جنبش های مردمی است.

قلب این بنیادگرایی مذهبی در تهران نشسته که حکومت دینی حاکم، در آستانه دستیابی به قابلیت سلاح هسته ای، به عنوان الگویی برای گروه های همفکر در خاور میانه عمل می کند. حاکمان آن به مدت طولانی از منابع و امتیازات یک کشور غنی ایران برای بسیج، تامین مالی و حمایت از گروه های بنیادگرا استفاده کرده اند در حالی که غرب را با حملات تروریستی و گسترش نفوذ شان در منطقه هدف قرار می دهند.

امروز، باد تغییر که در منطقه می وزد نزدیکترین متحد رژیم ایران در منطقه، سوریه را به چالش کشیده است. علاوه بر این، حکومت دینی حاکم به دلیل اختلافات بین جناح های مختلف دولت در حال فروپاشی است.

در همین حال، مقاومت ایران در حال به دست آوردن نیروی حرکت با تظاهرات اخیر مردمی در ایران بخاطر شرایط اقتصادی وخیم تر و پول ایران در سقوط آزاد، تورم 25 درصد و سقوط سریع استانداردهای زندگی مردم است.

بنابراین حکومت مذهبی حاکم تعداد اعدام ها در داخل ایران را از طریق موج جدیدی از اعدام های دسته جمعی شتاب بخشیده و حمایت خود از رژیم اسد در سوریه، یک کانال گروه های تروریستی مانند حزب الله در لبنان و حماس در غزه را افزایش داده است.

یک گزینه وطنی برای تغییر دموکراتیک در ایران از طریق مردم ایران و مقاومت مشروع آنها ارائه شده توسط رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت مریم رجوی وجود دارد.

در اواسط سالهای 2000، رجوی نیز جوهر برنامه شورای ملی مقاومت ایران را درطرح 10 ماده ای خود برای آینده ایران خلاصه کرد. برنامه ای که از یک جمهوری سکولار ایرانی مبتنی بر حق رأی همگانی حمایت می کند که در آن صندوق های رای تنها معیار مشروعیت است .

در بهار عرب، غرب با مردم همسو شد و از نیروهای اپوزیسیون و مطالبات مردمی برای تغییر پتشیبانی کرد.

غرب باید همین موضع را نسبت به ایران اتخاذ کند و سیاست فعلی خود در مماشات با حاکمان مذهبی در ایران را تغییر دهد، در صورتی که رهبران غرب بخواهند از زمستان عربی که در آن رژیم ایران به سلاح هسته ای دست پیدا می کند جلوگیری کنند.

جنبش مقاومت ایران هفته گذشته در پاریس جمع شد تا گزینه دموکراتیک خود برای ایران را پیش ببرد. حمایت شده توسط یک گروه قوی از قانونگذاران بین المللی و هزاران نفر از حامیان ایرانی، این رویداد توسط بسیاری به عنوان یک آغاز جدید برای جنبش اپوزیسیون ایران دیده می شود.

سخنرانان شامل سیاستمداران بلند پایه امریکایی و مقامات برجسته دولت های پی در پی بودند از جمله رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک و کاندیدای ریاست جمهوری ایالات متحده، ادوارد رندل، رئیس سابق حزب دموکرات و فرماندار سابق پنسیلوانیا، تام ریج، اولین وزیر وزارت امنیت داخلی، پاتریک کندی، مایکل موکیزی، 81 مین دادستان کل ایالات متحده، ژنرال دیوید فیلیپس، رابرت توریچلی، سناتور سابق ایالات متحده و مقامات برجسته فرانسوی و اروپایی.

غرب پاسخ را دارد، تنها راه حل واقعی برای خنثی کردن تهدیدهای متعدد ایران به رسمیت شناختن شورای ملی مقاومت به عنوان نماینده مشروع آرمان های مردم ایران و ارائه حمایت سیاسی و دیپلماتیک به مقاومت ایران در تلاش هایش برای ایجاد تغییرات دموکراتیک در ایران از طریق سرنگونی دیکتاتوری مذهبی حاکم بر کشور است.

همانطور که مریم رجوی در سخنان خود در پاریس اظهار داشت، "روند تحولات در داخل ایران، پیشرفتهای مقاومت و تحولات بین المللی همگی نشان می دهد که سقوط رژیم ملاها رسیده است."

(دیوید ایمس، عضو محافظه کار مجلس برای حوزه جنوب غرب، یکی از اعضای برجسته کمیته پارلمانی بریتانیا برای ایران آزاداست).