شرکت نفت و گاز اویل استات هیدرو نروژ، سرمایه گذاری در ایران را متوقف کرد.
ماریا دوترود، سخنگوی این شرکت گفت: در شرایط فعلی، سرمایه گذاری در ایران را متوقف کرده ایم و حتی پروژه خود در خرمآباد را نیز به حالت تعلیق در آوردهایم. وی در تشریح دلیل ترک فعالیت لرزهنگاری بهمنظور تحقیقات اکشافی و نفت و گاز در خرمآباد گفت: قرارداد ما با طرف ایرانی پیش از سال 2009 میلادی منعقد شده بود ولی به دلیل وجود تحریمهای اخیر علیه ایران، نمیتوانیم اقدام به استخراج نفت و گاز از این میادین کنیم.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت: ایران نباید ظرفیت تولید یا کسب سلاح اتمی داشته باشد. وی افزود: موضوع مهمی که من روی آن تأکید دارم وحدتنظری است که در گروه پنج به علاوه یک ایجاد شده است که شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه، چین و همچنین اتحادیه اروپا میباشد که در این زمینه رو به جلو و قاطع ایستادهاند.
به گزارش سی ان ان(9آبان88) وزیر خارجه آمریکا گفت: جهان نیز در این نقطه نظر متحد است که ایران نباید ظرفیت تولید یا کسب سلاح اتمی داشته باشد. نظر ما این است که اورانیوم غنیشده ایران را به خارج منتقل کنیم تا در خارج از ایران بازپردازی شود. در این ارتباط، اما نمیخواهیم تا به ابد منتظر شویم و صبر ما محدودیت دارد. برای ایران زمان آن فرا رسیده که به التزامات و مسئولیت خود در قبال جامعه بینالمللی عمل کند.
درحالی که جامعه بین المللی در انتظار اعلام رسمی پاسخ رژیم به طرح انتقال اورانیوم غنی شده به روسیه است، محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس آخوندها، گفت: هرگونه پیششرطی برای تأمین سوخت رآکتور اتمی تهران قابل قبول نیست. وی گفت: دولتهای دارای سوخت هستهای مکلف هستند سوخت مورد نیاز راکتور اتمی تهران را فراهم کند.
روزنامه جمهوری(10آبان88)، ارگان ولی فقیه رژیم، در وحشت از تصویب تحریمهای جهانی علیه رژیم به خاطر سرپیچی از قطعنامههای شورای امنیت، به سوز و گداز پرداخت و نوشت:
«تازهترین خبرها از واشینگتن حاکی است کمیته اقتصادی سنای آمریکا در آستانه 13 آبان در ادامه سیاست «چماق و هویج» بر ضد ایران و برای تحت فشار قرار دادن کشورمان جهت تن دادن به خواستههای نامشروع کاخ سفید، قطعنامه ای را تصویب کرده که به دولت اوباما اختیار میدهد قوانین تحریمی شدیدتری را علیه جمهوری اسلامی ایران به اجرا در آورد. این درحالیست که سنا و مجلس نمایندگان آمریکا هفته گذشته طرح دیگری را در زمینه تحریم علیه شرکتهایی که در بخش انرژی ایران سرمایهگذاری و مشارکت کرده و همچنین در زمینه فروش فرآوردههای نفتی به ایران فعالیت میکنند از تصویب گذراند».
وزیر خارجه کابینه احمدینژاد، که درمالزی به سرمی برد، رو در روی جامعه جهانی، بر جاه طلبی اتمی دیکتاتوری آخوندی تأکید کرد و با طفره رفتن از پاسخگویی به طرح وین، گفت: درخواست اولیه ما خرید سوخت هستهای برای رآکتور تهران است، اما در صورتی که بر سر این موضوع به توافق نرسیم بحث تولید سوخت با اورانیوم غنیشده 20 درصد در داخل ایران مطرح است.
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایرانا(11آبان88) پاسدار اسماعیل کوثری، نایب رئیس کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع که متکی را همراهی میکند، ضمن تکرار دعاوی مشابه گفت: جمهوری اسلامی ایران قولی برای ارائه اورانیوم غنی شده سه و نیم درصد خود به کشوری دیگر نداده است. در پاسخ ارائه شده از سوی ایران نیز قولی مبنی بر اینکه همه اورانیوم ایران به کشور دیگری ارایه شود، داده نشده است.