سایت رادیو فرانسه: فرانسه پایان فاجعه بار بحران اتمی ایران را پیش بینی کرد

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، دیروز با انتقاد از انفعال ایران در حل بحران اتمی این کشور از طریق مذاکره گفت که پایان روند کنونی چالش اتمی ایران که وی از آن به عنوان "تهدید" یاد کرد در حال نزدیک شدن است و میتواند فاجعه بار باشد.

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، دیروز انفعال ایران در مذاکرات بین المللی بر سر برنامه اتمی اش را مورد سرزنش قرار داد و گفت که لحظه تهدید در حال نزدیک شدن است.
وزیر امور خارجه فرانسه که این سخنان را در جمع دیپلماتهای این کشور به مناسبت سال جدید میلادی ایراد می کرد همچنین اظهار داشت که تنها راه حل مناسب بحران اتمی ایران مذاکره است، هر چند او تأکید کرد که دولت ایران در این زمینه از خود انفعال نشان می دهد.
وزیر امور خارجه فرانسه در ادامه گفت : در این حال، لحظه تهدید در حال نزدیک شدن است. زیرا، از یک طرف دولت ایران، برغم همه ادعاهایش، به پیشروی خود در زمینه اتمی ادامه می دهد و از طرف دیگر غالب کشورها، از جمله اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، تأکید می کنند که دستیابی ایران به سلاح اتمی غیرقابل پذیرش است. وزیر امور خارجه فرانسه نگفت که منظور او از نزدیک شدن تهدید چیست. وی در پایان گفت که پایان روند کنونی بحران اتمی ایران در حال نزدیک شدن است و این پایان می تواند فاجعه بار باشد.
در این حال، یوکیو آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در ملاقات با رییس جمهوری اسرائیل گفت که بحران اتمی ایران باید از طریق دیپلماتیک حل شود و نه از راه جنگ.
اسرائیل بارها تأکید کرده که در صورت شکست تحریم ها و مذاکرات بین المللی در جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی دست به اقدام نظامی علیه تأسیسات اتمی این کشور خواهد زد.
آژانس بین المللی انرژی اتمی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که مدیر کل این نهاد، یوکیو آمانو، در ملاقات با شیمون پرز، رییس جمهوری اسرائیل، در حاشیه اجلاس داووس تأکید کرده است که گفتگوها با ایران برای حل مسالمت آمیز بحران اتمی این کشور افزایش یافته است. پریروز، بنیامین نتانیاهو، بعد از انتخاب مجددش به عنوان نخست وزیر اسرائیل گفت که جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی اولویت اول حکومت آینده اسرائیل خواهد بود.

کری : نباید در عزم آمریکا برای مقابله با تهدید اتمی ایران تردید کرد
جان کری، که از سوی رییس جمهوری آمریکا، به عنوان وزیر امور خارجه جدید این کشور برگزیده شده، دیروز در مقابل سنای آمریکا تأکید کرد که سیاست خارجی این کشور تنها به اقدام نظامی و اعزام سرباز و به کارگیری هواپیماهای بدون سرنشین خلاصه نمی شود.
جان کری با اشاره به سخنان روز دوشنبه رییس جمهوری آمریکا گفت : مسئله حیاتی تغییر آب و هوای کره زمین از اولویتهای سیاست خارجی آمریکاست.
جان کری بار دیگر با اشاره به سخنان باراک اوباما تأکید کرد که این کشور هر آنچه که در توان دارد برای جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ افزار اتمی به کار می گیرد. او گفت : "هر آنچه که ضروری است برای جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ افزار اتمی انجام خواهیم داد." جان کری سپس تصریح نمود : "امروز در اینجا تکرار می کنم : سیاست ما مهار ایران نیست. سیاست ما در قبال جمهوری اسلامی پیشگیری است و زمان نیز در حال سپری شدن است."
جان کری در ادامه افزود : "رییس جمهوری آمریکا، باراک اوباما، بارها گفته است که راه حل دیپلماتیک را برای رفع بحران اتمی ایران ترجیح می دهد و شخصاً هر آنچه در توان دارم برای حل دیپلماتیک بحران اتمی ایران به کار می گیرم. اما، هیچکس نباید عزم آمریکا برای کاهش تهدید اتمی ایران را نادیده بگیرد."
جان کری نامزد ناکام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2004 است و به مدت چهار سال رییس کمیسیون امور خارجه سنای آمریکا بود.
دیروز هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا، در اجلاس داووس گفت که ایران به زودی به سلاح اتمی دست خواهد یافت و ضروری است که به این پرسش هر چه سریعتر پاسخ داده شود که چگونه قرار است از دستیابی این کشور به سلاح اتمی جلوگیری شود.
وزیر امور خارجه پیشین آمریکا سپس گفت : پانزده سال است که اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل می گویند که ایران مجهز به سلاح اتمی پذیرفتنی نیست، در حالی که ایران به پیشروی خود به سمت دستیابی به جنگ افزار اتمی ادامه داده است. هنری کیسینجر همچنین گفت که ایران مجهز به سلاح اتمی خطر جنگ اتمی را افزایش می دهد.

واکنش مصر و 5+1 به تازه‌ترین پیشنهاد ایران

در حالی که مصر می‌گوید هنوز درباره پیشنهاد ایران مبنی بر در نظر گرفتن قاهره به عنوان مکان بعدی مذاکرات هسته‌ای این کشور تصمیمی نگرفته است، گروه 1+5 ایران را متهم کرد که این کشور با پیشنهاد مکان‌های مختلف از انجام این مذاکرات طفره می‌رود.
مایکل مان- سخنگوی کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، که نمایندگی کشورهای گروه 1+5 را در مذاکرات با ایران نیز بر عهده دارد، از این کشور خواست تا «در اسرع وقت» به میز مذاکره درباره برنامه بحث‌انگیز هسته‌ای خود بازگردد.
وی گفت: «ما می خواهیم که ایران هر چه زودتر به میز مذاکره باز گردد، تا بتوانیم پیشترفت‌های محسوسی در پاسخ به نگرانی‌های جامعه بین‌المللی درباره برنامه هسته‌ای این کشور بدست آوریم.»
وی با بیان این که در ماه دسامبر گذشته «چند تاریخ و یک مکان» برای دور بعدی مذاکرات به ایران پیشنهاد شده، از این که ایران به طور مرتب پیش شرط‌های جدید بویژه درباره مکان مذاکرات مطرح می کند اظهار تعجب کرد.
وی با این حال تأکید کرد که گروه 1+5 «بسیار انعطاف پذیر» است و ارتباط این گروه با مقام‌های ایران به طور مرتب برقرار است.
یک مقام دیگر که نخواسته نامش فاش شود، نیز از این که ایران مکان‌های مختلفی را برای مذاکرات با قدرت‌های جهانی پیشنهاد می کند انتقاد کرد.
وی گفته که مکان مذاکرات، موضوع اصلی نیست و به نظر می آید که ایران با پیشنهاد مکان‌های جدید در پی به تأخیرانداختن این مذاکرات است.
علی اکبر صالحی- وزیر امورخارجه ایران، دیروز پیشنهاد کرد که قاهره به عنوان مکان جدید مذاکرات ایران با گروه 1+5 در نظر گرفته شود.
وی گفت که مقام‌های مصری از این پیشنهاد ایران که در جریان سفرش به مصر مطرح شد استقبال کرده‌اند.
اما امروز یک مقام سیاسی مصری به "منا"- خبرگزاری رسمی این کشور، گفته که هنوز در این باره تصمیم نگرفته است؛ این مقام که نامش فاش نشده، اضافه کرده که قاهره همواره از استقرار ثبات در خاورمیانه استقبال و حمایت می کند، وی همچنین گفت که تماس‌های درباره این موضوع ادامه دارد.