عبدالعلی معصومی: سیمای آزادی

:«سیمای استبداد» از زبان دلسوزان نظام

ـ «صدا و سیما به بن بست رسیده و دچار انحطاط شده [است]. مردم ایران، روزانه، به طور متوسّط، دو دقیقه تلویزیون جمهوری اسلامی را نگاه می کنند... قد و قامت صدا و  سیما در ایران "کوتاه" است... صدا و سیما "بریده" و "به بن بست" رسیده است و با اتّخاذ سیاست "صورت گرایی"، رو به انحطاط است، چرا که این سازمان "مغز" ندارد».

سایت «دیگربان» در روز 28مرداد1391، این سخنان را از قول ابراهیم فیّاض، «یکی از استادان محافظه کار» نقل می کند که در گفتگویش با سایت «598»، «نزدیک به مصباح یزدی»، آن را بیان کرده است.

به نوشته «دیگربان»، «بر اساس نظرسنجیها و پژوهشهای صورت گرفته در ایران در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد مردم کشور برنامه ‌های شبکه ‌های ماهواره‌ یی را تماشا می‌کنند».

راستی، چرا مردم ایران به برنامه های «صدا و سیما»ی رژیم اعتنایی نمی کنند و به برنامه های شبکه های ماهواره یی روی می آورند؟

حائری شیرازی، «امام جمعه سابق شیراز»، «عضو مجلس خبرگان رهبری» و «استاد اخلاق دولت» احمدی نژاد «در گفت و گو با تازه ترین شماره هفته نامه "سروش"» به این پرسش پاسخ می دهد: «ما نمی‌گوییم ماهواره حرام است. ما می‌گوییم وضع فعلی ما خوب نیست. تولیدات ما خریدار ندارد. جاذبه ندارد. تولیدات ما هم مثل فوتبال ماست. در دنیا فوتبال ما رتبه هفتادم است، تولیدات فرهنگی و تلویزیونی و سینمایی ‌‌مان هم هفتادم است». (خبرگزاری فارس، 21تیر 89).

حمید بقایی، معاون احمدی نژاد، در 13مهر89، در گفتگو با هفته نامه «پنجره»، «به انتقاد صدا و سیما، که چرا آگهی تبلیغاتی در اختیارش قرار نمی گیرد، پاسخ گفت که صدا و سیمای خودمان اعتراض می کند که چرا به ما تبلیغ نمی دهید؟ خوب، آخر چه  کسی این صدا و سیما را تماشا می کند که در آن تبلیغ کنیم؟».

مردم ایران اگر دست ردّ به سینه تلویزیون آخوندی می زنند، از شبکه های تلویزیونهای ماهواره یی استقبال هم می کنند و این استقبال منحصر به شهرنشینان نیست، بلکه روستاییان نیز در این زمینه با آنها همنوا هستند:

ـ «خبرگزاری [حکومتی] مهر»، اول بهمن 1391: «مدیر کل امور اجتماعی استانداری در زنجان با اشاره به رواج استفاده از ماهواره در روستاها گفت: "استفاده از تجهیزات ماهواره در روستاهای استان زنجان نگران کننده است". او افزود: "با توجه به این که استان ما یک استان مذهبی است، تعداد اماکن مذهبی در مناطق آسیب ‌‎خیز زیاد است. باید از ظرفیت تشکّلهای مذهبی به نحو مطلوب استفاده شود و در این زمینه باید از وعّاظ و روحانیت استفاده بهینه شود"».

در این سی و چهار سال از «تشکّلهای مذهبی» و «وُعّاظ و روحانیت» بیش از حدّ اشباع «استفاده بهینه» شده است و آنها نیز تا آنجا که تیغشان می برید، از مردم نَسَق گرفته اند و از مال و دارایی آنها و سرمایه های ملی، با اشتهایی سیری ناپذیر، در حسابهای بانکی شان «استفاده بهینه» کرده اند و اگر از آن «99درصد» طرفداری که در اوایل پیروزی انقلاب 57، مدّعی آن بودند، تنها «دو درصد» ساندیس خور و قمه کش و گلوپاره کن برایشان مانده، باید از همان دو درصد هم تا می توانند «استفاده بهینه» بکنند که در این واویلای درماندگیهای نظام، به قول محمد خاتمی، شیّاد هفت خط، همراه با خامنه ای و دیگر افسار به دستان نظام، مثل شمع آب نشوند!

حالا نگاهی هم بیندازیم به «سیمای آزادی»:

ـ سیمای آزادی زبان گویای همه پاکبازانی است که سر در راه آزادی ایران زمین نهاده اند یا برای زدودن نکبت نظام سفّاک ولایت فقیه و دمیدن بهاران آزادی، با تمام توش و توان، به مبارزه برخاسته و مانند سردار آزادی ـ ستّار بهشتی ـ در زیر سهمگین ترین شکنجه ها «حسرت یک آخ» را به دل خامنه ای و جلّادان گوش به فرمانش نهاده اند؛ زبان گویای برپادارندگان مشعل مبارزه برای آزادی، که در این چند دهه، تیزتاز و بی تزلزل، قلب نظام اهریمنی ولایت فقیه را آماج گرفته و در زیر آوار توان سوزترین حمله و هجومها و توطئه ها و تبلیغات زهرآگین ارتجاع هار و  همپیمانان برون مرزیش، مانند سرو سه هزارساله اَبَرکوی، راست قامت و استوار، بر آرمان آزادی پای فشرده اند؛ زبان گویایی که بر فضای شبزده میهن، نور مقاومت و آگاهی و آزادی می افشاند. از این روست که پاسداران ظلمت و تباهی برای خاموش کردن آن، تا کنون از هیچ توطئه و ترفند و نیرنگ و دروغ و  خاصه خرجی و بندوبستهای پنهانی با امدادهای غیبی «استکباری» دریغ نکرده اند.

سیمای آزادی، در خیزشهای همه گیر مردم به پاخاسته ایران در سال 1388،  نقش روشنگر و روشنی بخش و امیدآفرین خود را به خوبی نشان داد. از زبان دشمن بشنویم:

ـ خبرگزاری حکومتی «ایسنا», روز 23 آبان88: علی دارابی, قائم مقام سازمان رادیو و تلویزیون, با اشاره به گسترش روی آوردن مردم به شبکه های ماهواره یی, گفت: «سیمای آزادی, که مربوط به فعالیت منافقان است, از جمله رسانه ‌هایی است که متأسفانه به بیشتر خانه‌ های ایرانی نفوذ کرده است» (خبرگزاری حکومتی ایسنا- ۲۳ آبان88).

به رغم این اعتراف، خبرگزاری «فارس» (وابسته به سپاه پاسداران)، 5ماه بعد، در روز 23فروردین1389،  ادّعاکرد که رژیم آخوندی برای کنترل میزان استفاده مردم از «سیمای آزادی»، نحوه نصب آنتنهای ماهواره ها را کنترل می کند. این خبرگزاری به مراقبت از تمام پشت بامها اعتراف کرد و نوشت: «شواهد و قرائن که به راحتی از روی تمام بامهای منازل قابل رؤیت است، نشان می‌دهد، هیچ کاربر ایرانی در این سالها میلی به چرخاندن آنتن ماهواره منزل خود به آن سمت نداشته و تماشای کانالهای دیگر را از بین تمام کانالهای ماهواره به کانال فرقه  (=مجاهدین) ترجیح داده است».
ـ سایت «جوان آنلاین» (از سایتهای سپاه پاسداران) در روز 28 آبان 89, درباره استقبال مردم از برنامه های تلویزیونی ماهواره یی نوشت: «براساس آمارهای موجود, بیش از 45 درصد مردم تهران ماهواره می‌بینند و میانگین تماشای آن دو ساعت در روز است».

سران آبروباخته رژیم, و از جمله پاسدار احمدی مقدّم, سرکرده نیروی سرکوبگر انتظامی, که «گسترش شبکه های ماهواره یی را باعث فروپاشی نظام» می دانند, برای جلوگیری از گسترش نفوذ تلویزیونهای ماهواره یی مخالف نظام, به ویژه «سیمای آزادی», به تنها حربه یی که می شناسند و آن را کارساز می دانند, یعنی حربه سرکوب و قلع و قمع بشقابهای ماهواره روی می آورند و اخبار آن را هم برای ترساندن مردم پخش می کند تا راه گسترش نفوذ آنها را سد کنند.

روزی نیست که سگان هار نیروی انتظامی رژیم از دیوار خانه های مردم بالا نروند و بشقابهای ماهواره یی را قلع و قمع نکنند و مردم هم برای مقابله با آنها، فردای آن روز به جای بشقابهای درهم شکسته, بشقابهای از لای زرورق بیرون آمده برپانکنند. چند نمونه از این رویارویی:

ـ سایت «سازمان مجاهدین خلق ایران», 28مرداد90: «نیروهای سرکوبگر انتظامی در ادامه اجرای طرح سرکوبگرانه جمع‌ آوری ماهواره ‌ها، بار دیگر به برخی مناطق تهران, از جمله شمال غربی تهران, یورش بردند و به جمع ‌آوری بشقابهای ماهواره پرداختند. یک رسانه حکومتی وابسته به علی لاریجانی نوشت: “در این عملیات مأموران پلیس با به همراه داشتن حکم قضایی و انجام عملیات راپل نسبت به جمع ‌آوری دیشهای ماهواره‌ یی واقع در پشت‌ بامها و طبقات مجتمع های مسکونی این مناطق اقدام کردند... در ادامه این عملیات مأموران پلیس پایتخت با حضور در مناطقی که طرح جمع ‌آوری دیشهای ماهواره در آن‌ جا اجرا شده بود، امّا مالکان نسبت به نصب مجدّد آن اقدام کرده بودند، ضمن جمع ‌آوری دیشها، تعدادی از متخلّفان را به مراجع قضایی معرفی کردند. کواکبیان، نماینده مجلس ارتجاع از باند مغلوب، ضمن حمایت از اقدام رذیلانه نیروهای انتظامی، به شکست طرح سرکوبگرانه رژیم اذعان کرد و گفت: طبق قانون باید از این برخوردها حمایت کنیم، امّا واقعیت این است که این قانون الآن مشکل پیدا کرده است... نیروی انتظامی امشب می ‌رود و ماهواره ‌ها را جمع می‌کند، امّا مردم بلافاصله ماهواره خریداری می‌ کنند... این وضع حالت بدی پیدا کرده است و مجلس باید در این زمینه فکری کند».

ـ کیهان, 29مرداد90ـ «آغاز طرح ضربتی پلیس برای جمع آوری گیرنده های ماهواره»: «مأموران پلیس تهران در طرحی ضربتی مناطقی از غرب تهران را از دستگاههای گیرنده ماهواره پاکسازی و افرادی را که مجدداٌ نسبت به نصب دیش ماهواره اقدام کرده بودند، به مراجع قضایی معرّفی کردند. مأموران پلیس پایتخت در مناطقی طرح جمع‌آوری دیشهای ماهواره را اجرا کرده بودند ولی مالکان نسبت به نصب مجدّد اقدام کرده بودند».

روز 16مهرماه 90, رژیم پا به گور, قرارگاه جدیدی به نام «قرارگاه ماهواره», با شرکت «نمایندگان سران سه قوّه», «فعالان  کمیته رَصَد و فنّاوری» و... به ریاست پاسدار ضرغامی, «رئیس سازمان صدا و سیما» تشکیل داد تا راههای مقابله با هیولای هفت سری به نام «ماهواره» را پیدا کند. به گزارش «پارسینه», «قرار است به پیشنهاد احمدی نژاد, 5نفر از نخبگان حوزه و دانشگاه» نیز به این «قرارگاه» بپیوندند.

ـ در همان روز 16مهرماه، یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس رژیم  در گفت ‌و‌ گو با سایت «خانه ملت» گفت: «جمع‌ آوری ماهواره‌ ها و شیوه کنونی مبارزه با آنها منطقی نیست. متأسفانه مسئولان به‌ جای فرهنگ ‌سازی از ابزار زور استفاده کردند که مؤثّر نبوده است. به عقیده نماینده نَقَده و اُشنویه در مجلس، کانالهای محدود صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نمی ‌تواند جایگزین کانا‌های متنوّع ماهواره باشد.  به گفته این نماینده مجلس، ماهواره‌ ها را از روی پشت ‌بام جمع می ‌کنند ولی آیا می‌ توانند فلشهایی که به کامپیوتر وصل می ‌شود و با آن می ‌شود تمام کانالهای ماهواره را از طریق اینترنت دریافت کرد، جمع کنند؟»
به نوشته سایت “خانه ملت”، نصرالله ترابی، یکی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران, جمع ‌آوری ماهواره ‌ها و انهدام آنها را “هدر دادن منابع” دانسته و گفته است: مردم با نصب مجدّد آن به نوعی با این اقدام نیروی انتظامی مبارزه منفی می‌کنند... مردم بلافاصله پس از جمع ‌آوری ماهواره‌ ها توسط نیروی انتظامی دوباره اقدام به نصب دستگاهی جدید می‌کنند».

ـ سایت حکومتی «خبر آنلاین», 17مهرماه 90: «آمارهای کشف ماهواره، هر روز نجومی ‌تر می ‌شود. پس از آن که یکی از رسانه‌ ها در گزارشی, به استناد از مرکز افکار سنجی صدا و سیما, اعلام کرد بیش از ۶۰ درصد مردم ایران، ماهواره می ‌بینند، اخباری درباره کشف تجهیزات دریافت ماهواره، منتشر می ‌شود که آمار بالا را تاٌیید می‌ کند. از جمله، امروز اعلام شد در شهر بُناب, از توابع آذربایجان شرقی که کمتر از ۸۰ هزار نفر جمعیت دارد، تنها در ۶ ماه ابتدای امسال ۱۳ هزار دستگاه دریافت امواج ماهواره ‌یی کشف شده است. این خبر را فرمانده انتظامی بُناب داده است. به گفته عیسی هاتفی، بیش از ۱۳ هزار دستگاه ماهواره طی شش ماهه گذشته در بناب به دست پلیس افتاد. به بیان دیگر، اگر میانگین خانواده ‌های این شهر ۴ نفر محاسبه شوند، ماهواره در بیش از ۶۵ درصد خانه ‌های بناب رخنه کرده است... به نظر می ‌رسد برخوردهای قهرآمیز پلیس در مقابله با ماهواره، ثمر چندانی نداشته و نمی ‌توان گفت مردم از دیدن برنامه ‌های ماهواره‌ یی دست برداشته ‌اند».

با وجود همه این بگیر و ببندهای سالیان دراز،  بنا به گفته حامیان دلسوز نظام ولایت فقیه، میانگین تماشای تلویزیون رژیم دو دقیقه در روز و میانگین تماشای تلویزیونهای ماهواره یی «دو ساعت در روز» است.  «تو خود حدیث مفصّل بخوان از این مجمل».