مصاحبه تلویزیون برلین با آقای اتو برنهارد رئیس کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد

روز جمعه13بهمن 1391،تلویزیون برلین گفتگویی با آقای اتوبرنهارد رئیس آلمانی همبستگی برای ایران آزاد داشت.این مصاحبه روزها ی دوشنبه وسه شنبه نیز پخش شد.

مجری:
آنها سالهاست که برای حقوق بشر و دموکراسی و تغییر در ایران مبارزه می کنند. اتو برنهارد عضو کمیته همبستگی برای یک ایران آزاد است. کمیته داس اف ای یک سازمان ملی و بین المللی غیر دولتی است و در سال 2006 توسط اینگرید هولتس هوتر نماینده مجلس از حزب سوسیال دموکرات تاسیس شد. از سال 2011 رئیس این کمیته نماینده سابق مجلس آلمان و سخنگوی مالی حزب دموکرات مسیحی که در حال حاضر بعنوان مشاور صاحبان کار مشغول کار است، یعنی اتوبرنهارد می باشد. ابتدا به آقای اتوبرنهارد خیر مقدم می گویم.
اتوبرنهارد: صبح به خیر

مجری: ابتدا من در مورد کار کمیته سئوال می کنم چرا که بسیاری از بینندگان ما مطمئنا در مورد این کمیته و کار آن هیچ اطلاعی ندارند. بطور خلاصه خواهش می کنم توضیح دهید که فعالیت شما در چه زمینه یی است و کجا شما عمل می کنید؟
برنهارد: شما می دانید که در بسیاری از کشورهای این جهان حقوق بشر پایمال می شود. سال 2006 بخصوص بسیار بد بود در ایران. از این نظر بسیاری از نمایندگان مجلس آلمان از همه فراکسیونها و نمایندگان سازمانهای حقوق بشر دور هم نشستند. اولین وظیفه ما تلاش برای حدود 3400 تن از اپوزسیون ایرانی بود. که در یک منطقه محصور شده در عراق که بنام اشرف نامیده می شود، بود. در این میان آنها در کمپ لیبرتی بسر می برند که آنجا نیز در عراق واقع شده است. آنها در آنجا تحت شرایط اسفناک بسر می بردند. و حق آزادی آنها بطور مستمر نقض می شود. ما برای آنها تلاش کردیم.  البته شاید مثل یک موزیک در یک محل باشد ولی ما موفق شدیم که نظر انظار عمومی را به این مساله جلب کنیم و اینکه آنها به یک منطقه در نزدیکی فرودگاه بغداد مستقر شدند.که برای رفتن به کشور ثالت مطمئن آماده شوند.

مجری: یعنی دیگر آنها در اشرف نیستند؟
برنهارد: خیر آنها در اشرف نیستند. آنها به یک پادگان قدیمی آمریکایی برده شدند که شرایط زندگی در آنجا بدتر از اشرف است. ولی در هر صورت آنها نزدیک فرودگاه هستند و به این صورت می توانند ماموران کشورهایی که می خواهند اوراقشان را چک کنند اینکار را انجام دهند. ماموران آلمانی نیز آنجا بوده اند. که آنها این پروسه را انجام دادند که از این 3000 تن حدود 300 نفر هستند که شرایط این را دارند که در آلمان حق پناهندگی داشته باشند. و ما برای اینکار فعال هستیم.

مجری: یعنی ابتدا این جابجایی کاری مطمئن تر بنظر می رسید از محل قبلی شان؟
برنهارد: بله برای اینکه آنها را به هدفشان برای رفتن به کشور ثالث نزدیکتر می کرد. ولی شرایط زندگی در این تاسیسات که بصورت طنز آزادی نام دارد بسیار بدتر از کمپ اشرف است.  ولی می توان گفت برای اینکه از آنجا خارج شویم یک قدم نزدیکتر شدیم.

مجری: ولی یک آلمانی زیر ضرب انتقاد رفت که این جابجایی را ترتیب داده است
برنهارد. بله. نماینده دبیرکل سازمان ملل در عراق که کوبلر نام دارد. ساکنان معتقد هستند که او برایشان بقدر کافی کار نمی کند. او برای آنها کارهایی انجام داد. شاید او کارهایش را از چیزی که واقعیت است مقداری مثبت تر عرضه می کند. ولی مشکل اینجاست که هیچ کدام از ما در آنجا نبودیم. از این رو ما وابسته هستیم به اطلاعاتی که از طریق ساکنان و از طریق کوبلر داده می شود.  شاید بتوان گفت واقعیت چیزی در میان آن قرار دارد ولی چیزی را که می توان گفت شرایط زندگی در کمپ لیبرتی خوب نیست. این یک پادگان برای 4 تا 5 هزار سرباز آمریکایی بود و این برای زندگی دراز مدت اساسا مناسب نبوده است. و ما امیدواریم که در یکی دوسال آینده بتوانیم همه را به کشورهای ثالت مطمئن ببریم.

مجری: این ایرانیان در تبعید چه آدمهایی هستند؟
برنهارد: آنها ایرانیانی بودند که در حین جنگ بین ایران و عر اق کشور را ترک کردند چرا که آنها مخالف ملاها بودند. یعنی آنها اپوزیسیون رژیم فعلی در ایران هستند. و از این رو که رابطه خوبی بین دولتهای ایران و عراق در حال حاضر وجود دارد ایران باعث آن شد که رفتار با انها مناسب نباشد. آنها مورد تهاجم قرار گرفتند. آنها کشته دادند و تحت تحریم مواد قرار گرفتند، ولی بالاخره جامعه بین المللی در نهایت این موضوع را در دست کار خود قرار داد و ما نیز هر چند بسیار کوچک ولی توانستیم کمک کنیم. این مشکل دراز مدت وجود داشت. آنها در لیست گروههای تروریستی ایالات متحده قرار داشتند. سازمان آنها شورای ملی مقاومت ایران تحت نظارت اداره حراست قرار داشت. همه اینها پایان یافتند. هیچ اداره حراستی دیگر به آنها نظارت نمی کند. چرا که فهمیدند که آنها تروریست نیستند. در آمریکا چند ماه پیش نیز از لیست خط خوردند و این کار ما را ساده تر می کند که آنها را در آلمان بپذیریم.

مجری: یعنی شما بعنوان نماینده مجلس آلمان سابق دارید از نفوذتان استفاده می کنید که آنها را آلمان بپذیرند؟
برنهارد: ما با وزارت کشور تماس می گیریم و با سیاستمداران فعال تماس برقرار می سازیم. ما با همه نماینده های مجلس همه احزاب رابطه بر قرار می کنیم و سعی نمی کنیم مساله را حزبی کنیم. ما تلاش می کنیم نظر آنها را به این مشکل جلب کنیم. و واقعا تعجب آور است که چقدر کم مساله حقوق بشر در ایران در افکار عمومی مطرح می شود. چه کسی در آلمان می داند که در ایران در سال گذشته بیش از 600حکم اعدام اجرا شده است. به این صورت ایران در جهان رتبه اول را دارد اگر شما به نسبت جمعیت بسنجید آنها بیش از چین اعدام کرده اند. می تواند آدم تصور کند در سال گذشته 4 سنگ سار در ایران بواقع پیوسته است. این چه معنی می دهد مشخص است. دهها اعدام در ملاعام صورت گرفته است. یک مورد دردناک است که بر می گردد به چند هفته گذشته. یک جوان 16 ساله. او حدود 35 یورو دزدیده بود که برای مادر مریضش دارو بخرد او به اعدام محکوم شد. و این حکم اجرا شد. نه تنها بخاطر سن کمش او بر اساس قوانین بین المللی نمی شده به مرگ محکوم شود. و این نشان می دهد که چقدر این رژیم قصی القلب است و این یک نمونه بود. و متاسفانه در آلمان بسیار کم در این موارد ما می شنویم و همین جاست که ما صدایمان را بلند می کنیم. در نهایت ما امیدوار هستیم به یک بهار ایرانی. ما امیدواریم که روزی در ایران انتخابات آزاد برگزار شود. و ما معتقد هستیم که این سازمان شورای ملی مقاومت در این انتخابات شرکت خواهد کرد. ما برای آنها تلاش می کنیم چرا که آنها بصورت واضح گفته اند که ما خواهان جدایی دین از دولت هستیم. این بسیار مهم بود. گفته اند ما علیه حکم اعدام هستیم. و ما برای کثرت گرایی هستیم و چیزی که بسیار برای این کشور مهم است این است که شورای ملی مقاومت خواهان مساوات بین زن و مرد است. و چیزی که در ایران اتقاق می افتد نیز مشخص است.

مجری: آقای برنهارد ما از شما برای توضیحاتی که دادید تشکر می کنیم. و برای کار این کمیته و امیدواریم که صداتیان بیشتر منعکس شود.
برنهارد: ما برای آن تلاش خواهیم کرد.

مجری : متشکرم