وی اضافه کرد: طبق آمار بانک مرکزی، ۵ دهک شهری و ۶ دهک روستایی در حد کشورهای آفریقایی مشکل تامین مواد غذایی و نیز سوءتغذیه دارند».
کلانتری که با عنوان رئیس خانه کشاورزی سخن می گفت، درباره بحران گرسنگی که هم شهرها و هم روستاهای میهنمان را فرا گرفته توضیح داد که « بسیاری از دهکها توان مالی برای تامین مواد غذایی و خوراکی خود را ندارند. و با توجه به پایین بودن درآمد سرانه در ایران اما مواد غذایی در کشورما گرانتر از تمام کشورهای دنیاست. به عقیده او گرانی مواد غذایی در ایران است که موجب میشود ۵ دهک شهری و ۶ دهک روستایی در فقر کامل غذایی به سر ببرند»(روزنامه قانون، اول اسفند)
یادآوری میشود که بر طبق آمار منابع رسمی، که با واقعیتها فاصله چشمگیر دارد، شمار گرسنگان در ایران 4 میلیون نفر است.( مردم سالاری 27 مهر 1391)
آخوند حسن روحانی « رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک» مجمع تشخیص مصلحت در این جلسه از عواقب این گرسنگی فراگیر اظهار نگرانی کرد:« ایجاد امنیت ملی در کشور بدون امنیت غذایی امکانپذیر نیست…و کشوری که در حدود ۷۰ درصد از مواد غذاییاش را از طریق واردات تامین میکند، نمیتواند مدعی دارا بودن امنیت غذایی باشد».
سهم مردم از هزینههای درمان 70 درصد
در این همایش همچنین گفته شد: سهم مردم در هزینههای درمان در خوشبینانهترین حالت ۶۰ تا ۶۵ درصد که به گفته روحانی این سهم در سال ۹۲ به ۷۰ درصد خواهد رسید. این در حالیاست که با استناد حسن روحانی به آمارهای جهانی این سهم در دیگر کشورهای دنیا در حدود ۱۸ درصد است.