بامداد شنبه، ۲۱ بهمن 1391 «کمپ لیبرتی» که مسئولییت حفاظت آن بعهده نیروهای نظامی دولت عراق است با شلیک 40 موشک و خمپاره های 107 میلیمتری مورد حمله تروریستی قرار گرفت. این جنایت تا کنون به شهادت 6 مجاهد خلق و مجروح نمودن 50 مجاهد دیگر منجر گردید. نماینده سازمان ملل متحد آقای مارتین کوبلر مأمور انتقال ساکنان اشرف به «کمپ لیبرتی» و تضمین حقوق بنیادین آنها است. ایشان در سمت نماینده اعزامی سازمان ملل متحد، تا کنون فرهنگ مراوده یکجانبه ای را دنبال نموده و به نقض شدید بی طرفی متهم است. او اساسی ترین اصول حکمییت و داوری را ابطال نموده است.
آیا بروز این حمله تروریستی قابل پیش بینی نبود؟ آیا سازمان ملل متحد از زمان تأسیس تا کنون تجربه ای با نظامهای غیردمکراتیک درجهان ندارد؟ سازمان ملل متحد رابطه دولتهای خودکامه با حقوق شهروندان، اقلیتها و یا پناهجویان و آوارگان را چگونه ارزیابی می کند؟ آیا به ساختارهای سیاسی ای که هیچ مکانیزم دمکراتیکی آنها را کنترل نمی کند می توان اعتماد مدنی نمود؟
نقش اصلی سازمان ملل متحد ترویج صلح و امنیت و دفاع همه جانبه از حقوق انسانها بدون جانبداری از گروه و یا دولتی خاص است. ترویج و ارتقاء فرهنگ دمکراسی و حاکمییت قانون از اهداف ویژه این نهاد جهانی است. فعالییت در راستای افزایش امنییت انسان و پیشگیری جدی از بروز خطرات به منظور جلوگیری از زیانهای مادی، انسانی و اخلاقی و توهین به کرامت و شأن انسانی از مبرمترین وظایف سازمان ملل متحد است. اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیونهای مختلف جهانی توسط ارگانهای سازمان ملل متحد تهیه، تدوین و تصویب شده اند. با برگذاری جلسات، انتشار نشریات و کتب، تهیه فیلم، نگارش مقالات و برگذاری کنفرانسهای متعدد این نهاد جهانی سعی در آموزش حقوق بشر در راستای «ایجاد فرهنگ جهانی شهروندان» در سراسر جهان دارد. تعمیق مستمر و جدی حقوق مدنی، سیاسی، حقوق اقتصادی و اجتماعی و تشویق پیگیرانه دولتها برای ایجاد نهادها و ساز و کارهای لازم جهت رعایت حقوق بشر و تقویت این فرهنگ از دیگر وظایف سنگین این نهاد بین المللی است.
اوتانت (Sithu U Thant, 1961-1971) سومین دبیر کل سازمان ملل متحد اساسی ترین و عمیقترین انگیزه سازمان ملل متحد را با چنین ویژگیهائی تشریح می کرد: توسعه حقوق بشر و حمایت از آن، تقویت سیر صعودی آزادی و پیشرفت بشر، رفاه و صلح. همتای او آقای خاویر پرز دکوییار( 1982-1992،Javier Pérez de Cuéllar بر اهمیت خاص آموزش و ترویج و دفاع از حقوق بشر تأکید می کرد. او اعلامیه جهانی حقوق بشر را پایه و مبنای «آیین رفتار بین المللی» می دانست و معتقد بود که توفیق ملل متحد در زمینه ترویج و حمایت از حقوق بشر باید در مقایسه با این «آیین رفتاری» ارزیابی گردد.
آیا مارتین کوبلر در سمت نماینده سازمانی که خود را مسئول دفاع از حقوق و کرامت انسانها دانسته، در اجراء این اهداف توفیق یافته است؟ آیا ایشان مدافع ارزشهای فوق است؟ شواهد امر بویژه حادثه اسف بار امروز نشانی از شکست مفتضحانه مأموریت کوبلر است. جانبداری او از یک سیاست معیین عملأ عدم صلاحییت این فرد را در ایفاء وظیفه اش اثبات می نماید. اخلاق سترگ دفاع ازحقوق و کرامت انسانی بدور از سقوط سخیف در ورطه بند بازیهای سیاسی است.
از ملایان تهران و همپیمانانش در عراق و در صحنه سیاست مماشات بین المللی جز پلشتی و سفاکی انتظاری نیست. درخواست مصرانه در انجام وظیفه حقی است مدنی و انقلابی. باید بر آن اصرار ورزید. به باور من مارتین کوبلر زمینه ساز این جنایت است. او به تمامی ارزشهای بینادین فوق پشت نمود و برگی سیاه در تاریخچه سازمان ملل متحد رقم زد. وظیفه هر انسان مدافع حقوق بشر است که با قاطعترین بیان این جنایت تروریستی را محکوم نماید.
پناهجویان بیدفاع و فراریان از ستم دیکتاتوری خونین ریز ملایان را تنها نگذارید.
زنده باد آزادی
مرگ بر اصل ولایت فقیه