حسن تقوی ـ بدام افتادن یک شبکه از شرکت های پوششی رژیم در ایتالیا

در روز چهارشنبه 12 اسفند 88 (3 مارس 2010) آقای آرماندو اسپاتارو دادستان ضد تروریسم در شهر میلان برای 4 نفر از مقامات امنیتی ایرانی و 4 نفر ایتالیائی و یک نفر انگلیسی حکم دستگیری به اتهام قاچاق اسلحه و  نقض قوانین تحریم های بین المللی صادر کرد.
از این عده  7 نفرشان  دستگیر شدند. دستگیر شدگان شامل دو نفر با ملیت ایرانی و 5 نفر با ملیت ایتالیائی می باشند. پلیس این عملیات را “تک تیرانداز“ نامیده است.

آرماندو اسپاتارو، دادستان ضد تروریسم ایتالیا، نام ایرانی‌های دستگیرشده در این پرونده را حمید معصومی‌نژاد، 51 ساله، و همایون بختیاری، اعلام کرده است. پلیس به دنبال دستگیری 2 نفر ایرانی دیگر  است که گفته می شود به ایران فرار کردند و از اعضای  سرویسهای مخفی ایران هستند.
سرهنگ وینچنزو آندرئونه، فرمانده عملیات “تک تیرانداز“گفته است که ایتالیایی‌های بازداشت شده در این پرونده مدیران شرکت‌های صادرات و واردات و شرکت‌های مخابراتی هستند. این 5 ایتالیائی شامل یک وکیل واسطه، دو کارشناس تسلیحاتی ایتالیایی، یک مامور از نیروی گارد ویژه سابق انگلیسی، و یکی از کارکنان سابق شرکت اسلحه سازی برتٌآ هستند که  با استفاده از یک شرکت سهامی (پوششی) اقدام به این کار کرده اند.
آقای آندرئونه، فرمانده این عملیات گفت: این افراد می خواستند محموله‌ای بزرگ شامل موشک ضدتانک و مواد منفجره و دوربین‌های دید برای سلاح‌های تک تیرانداز، انواع چترهای پرش، هلیکوپتر، مهمات سلاح‌های مختلف، کلاه‌خود‌های ویژه نیروی هوایی از جمله تجهیزات نظامی هستند که کشف و ضبط شده‌اند که این وسائل  برخلاف تحریم‌های موجود علیه تهران، به ایران فرستاده می شود. این تسلیحات نظامی از آلمان خریداری شده و از رومانی و انگلستان و سوئیس و دوبی عبور می‌کردند و به تهران می رسیدند.
این باند درسال 2007 تشکیل شد و از حدود یکسال قبل تحت نظر بودند. اولین بار با توقیف  یک محموله سلاح در رومانی سرنخ این باند درآمده و از آن جا زیر نظر پلیس رفتند و مشخصا معصومی نژاد که در ارتباط با این باند بود از سال قبل کلیه ارتباطات، اعم از ایمیل و تلفن و اس ام اس های، او کنترل می شد.
مقامات رژیم و از جمله علی لاریجانی رئیس مجلس و سخنگوی وزارتخارجه رژیم واکنش نشان داده و این طور وانمود کردند که علت دستگیری معصومی نژاد بعنوان خبرنگار دادن خبر علیه اسرائیل داده است. رژیم در همین رابطه سفیر ایتالیا در تهران را فرا خواند.
اما برخلاف ادعای رژیم معصومی نژاد یک مأمور تمام عیار رژیم و این یک شبکه فعال در کار قاچاق سلاح و جاسوسی بوده است.
روزنامه ایل جورناله در مقاله ای به قلم لوکا فاتزو روز شنبه 15 اسفند 88 با عنوان «خبرنگار، یک جاسوس است، این هم تمام مدارک بازجویی» می نویسد:
 معصومی نژاد کیست؟ یک روزنامه نگار جدی، فعال و کوشا در کار خود، همانگونه که همکاران وی در انجمن مطبوعات خارجی در شهر رم وی را توصیف می نمایند؟ یا همانگونه که دولت تهران می گوید یک روزنامه نگار با جرات که با زندانی شدنش در حال پرداخت بهای گزارشات خود در مورد ایتالیای برلوسکونی است؟ و یا  بنا به عقیده سرویس اطلاعاتی ایتالیا و دادستان میلان یک جاسوس در خدمت سازمان اطلاعاتی ایران که به کشور ایتالیا فرستاده شده تا افکار عمومی ایتالیا را تحت تاثیر قرار دهد و به قاچاق اسلحه بپردازد؟
پاسخ به این سوالات را باید در صفحات حکم بازداشت موقت که از سوی گارد مالی میلان به تحقیق شدگان ابلاغ شده جستجو کرد. و ماحصل آن تصویریست که از رفتار متعارف یک روزنامه نگار فاصله دارد.
در این حکم موقت، دادستان تأکید می کند: “معصومی نژاد که سالهاست در کشور ایتالیا به  سر می برد، به احتمال زیاد نقش مهمی در دستگاه اطلاعاتی کشورش ایفا می کند. چگونه در حالی که رسماَ خبرنگار رادیو و تلویزیون ایران بوده اما در اظهارنامه مالیاتی، مورخ 2005 ، هواپیمایی ایران ایر را به عنوان کارفرمای خود قید کرده است؟.
 معصومی نژاد از یک شماره تلفن ثابت که به نام وزارت ارتباطات ثبت شده، استفاده می کند.
معصومی نژاد با خانمی که  از کارمندان سفارت ایران در شهر رم نیز ازدواج کرده است.
معصومی نژاد بدفعات با سفارت ایران در رم تماس می گرفته و با یکی از کارشناسان مرد سفارت ایران صحبت کرده و پیشنهادات و درخواست هایی را مطرح می کند و بنظر می رسد که نزد او از اعتبارات زیادی نیز برخوردار است.
از شنود، اینگونه مشخص شده که معصومی نژاد این کارشناس سفارت  را در جریان اخباری که در طول فعالیت خبری اش در تماس با سایر روزنامه نگاران بدست می آورد قرار می دهد. وی همچنین این کارشناس سفارت را از حمایت هایی که از موج سبز در ایتالیا صورت می گیرد مطلع می سازد.
 همچنین مکالمات بسیار ابهام برانگیز معصومی نژاد با خبرنگاران متعدد که در ازای دریافت سریع روادید ایران درخواست وی را برای تعدیل اخبارشان (بنفع ایران) را پذیرفته اند مورد شنود قرار گرفته است.
در این حکم موقت نتیجه می گیرد که : بنابراین مشاهده می شود که این خبرنگار مؤدب و سیبیلو بیشتر مأمور دولت ایران است تا یک خبرنگار ایرانی. ولی آن چه بیشتر باعث نگرانی ست، دخالت مستقیم معصومی نژاد برای صادرات 9 فروند هلی کوپتر به ایران در نقض تحریم اتحادیه اروپا ست “.

مکالمات تلفنی

1. در ساعت 13:31 تاریخ 24 اکتبر 2009 (2 آبان 1388) مکالمات تلفنی معصومی نژاد با یکی از وکلای شهر تورین به نام رافائله روسسی پاتریآرکا (Raffaele Rossi Patriarca) مورد شنود قرار گرفته است.
روسسی پاتریآرکا که در رابطه با این پرونده دستگیر شده، وکیلی است که وکالت نمی کند و تخصصش  تجارت هواپیما و هلی کوپتر است و طی بازپرسی به فروش هلی کوپتر به تهران اعتراف نموده است. روسسی پاتریآرکا همچنین گفته که برنامه سفرش به ایران را معصومی نژاد برایش ترتیب داده است.
روسسی پاتریآرکا مطرح کرده که هلی کوپترها غیر نظامی بود و برای مقامات (Versione ViP) بوده است. ولی بنا به عقیده دادستان شواهد موجود و همچنین روابط این وکیل و این خبرنگار در جهت دور زدن مقررات تحریمی به خرج داده اند. یعنی فراهم کردن تکنولوژی های جنگی برای رژیم تهران و دور زدن تحریمات اعمال شده.
در مکالمه تلفنی فوق روسسی به معصومی نژاد می گوید « برایت یک e-mail دیگر فرستادم که در آن مشخصات لازمه به همراه چند عکس از یک شرکت کامل و بی عیب و نقص برای انجام یک سری عملیات مهم در رابطه با هواپیما، هلی کوپتر و قطعات یدکی می باشد».

2. بر اساس مدارک دادستانی اندرو فالکنر (Andrew Faulkner) “آلساندرو بن“ نظامی سابق انگلیس نفر دیگر که در لندن با تعداد 100 عدد نشانه گیر اسلحه دستگیر شده است. در یک مکالمه تلفنی با شخصی در تهران به نام همایون بختیاری (نفر ایرانی دیگری که دستگیر شده است) که از تهران سر نخ تمام معاملات موازی را در دست دارد به این مسئله اشاره می کند. “ از بختیاری در بیشتر مکالمات تلفنی به عنوان مامور سرویس های مخفی دولت ایران نام برده می شود که در همین قالب برای دولت ایران خرید می کند“ .
در تاریخ 22 آگوست 2009 (31 مرداد 1388)، آلساندرو بن در یک تماس تلفنی با بختیاری که در تهران است می گوید: « هر شش ماه وی باید به یکنفر از شخصیت های سیاسی در کشور ایتالیا پول بدهد و هنوز به او پول نداده ام، من به کمک این سیاستمدار احتیاج دارم، برایم پول بفرست تا پول این سیاستمدار را کنار بگذارم و برایش پول هایی به آن احتیاج دارد بفرستم».
آلساندرو بن همچنین به بختیاری پیشنهاد می کند که تجهیزات فناوری پیشرفته برای فعالیت های جاسوسی را برای وی تهیه کند، اما هنگامی که برای خرید این تجهیزات در بازارهای بین المللی فعال می شود خود را به عنوان مأمور مخفی ایتالیا و عضو واحد ضد تروریزم این کشور معرفی می کند. البته در کشور تایوان فردی به این حقه او پی می برد. «خانم ماریا میوآ (Maria Miao) از شرکت Lawmate Technology به او می نویسد  می توانید به من اطمینان بدهید که این تجهیزات به سفارش و برای واحد ضد تروریزم پلیس ایتالیا تهیه می گردد؟ ما یک سفارش مشابه از تنها نماینده مان در کشور ایران که فقط برای دولت خریداری می کند داشته ایم». بن به او جواب می دهد: « ماریای عزیر من اصلاَ نمی دانم  ایران دارد چکار می کند زیرا این کشور تحت تحریمات از طرف کشور ماست. و شرکت ما منحصراَ با نیروهای انتظامی و پلیس ایتالیا کار می کند». 
بنظر می رسد که با یک نوع سوپرمارکت فناوری های جنگی که از میکروفن های جاسوسی تا هلی کوپتر، از نشانه گیرها تا فیوزهای انفجاری، از مواد شیمیایی تا جلیقه های قواصی یافت می شود، در این شبکه مواجهه هستیم
نفر انگلیسی (آلساندرو بن) که با نشانه گیر های اسلحه دستگیر شده بود به خرید و فروش کاسکت خلبانی مورد استفاده در هلی کوپترهای نظامی اعتراف نموده « او می گوید که این کلاه کاسکت ها مربوط به تجهیزاتی می باشند در هواپیماهای نظامی کشور ایران تهیه شده اند، و همیشه از طریق سیستم سه جانبه ( مثلثی) از طریق توقف در دبی ارسال می شده اند».

 سوابقی از حمید معصومی نژاد

حال خوب است به معرفی معصومی نژاد بپردازیم:
حمید معصومی نژاد51 ساله قبل از سال 1993 در خبرگزاری رژیم در ایتالیا فعال بود و مدتی نماینده کیهان هوائی از رسانه های وابسته به وزارت اطلاعات در ایتالیا شد و سپس در ایران ایر مسئولیت فروش بلیط هم به عهده گرفت.
معصومی نژاد تا سال 2005 کارمند ایران ایر و همزمان خبرنگار خبرگزاری رژیم بوده است. از سال 2005 باز نشسته ایران ایر شده ولی پوش خبرنگاری صدا و سیما را برای فعالیت های دیگرش حفظ کرده است.
همسر حمید معصومی نژاد  در سال 1993 منشی هدایت زاده سفیر وقت رژیم در ایتالیا بود. در مارس 1999 که خاتمی رئیس جمهور وقت رژیم به ایتالیا آمده همسر حمید معصومی نژاد مترجم خاتمی بود

 شناسائی برای ترور

معصومی نژاد با سرویس های اطلاعاتی رژیم همواره فعالیت می کرده است از جمله در سال 1372 (1993) بعداز شهادت آقای نقدی نماینده شورای ملی مقاومت، بدنبال شناسائی آقای محسن نادی نماینده جدید شورای ملی مقاومت در در سنای  ایتالیا بود که برای مقاومت ایران مشخص شد که به مقامات ذیربط اطلاع داده شد.
معصومی در جریان مسافرت خاتمی در مارس 1999 به ایتالیا به عنوان یک عنصر امنیتی در کنار خاتمی بود و تلاش می کرد که ذهنیت پلیس را علیه هواداران مجاهدین در ایتالیا شکل دهد
معصومی نژاد در مارس 2001 که تعدادی از سران بنیادگرای رژیم به واتیکان آمدند، به عنوان یک عنصر امنیتی تلاش می کرد اطلاعاتی را علیه هواداران مجاهدین جعل و با آن ذهنیت پلیس را علیه آنها شکل دهد
در نوامبر 2001 یک هیأت 5 نفره از مجلس رژیم به ریاست رضا خاتمی به ایتالیا آمد. در این سفر معصومی نژاد مجددا بعنوان عنصر امنیتی و اطلاعاتی در کنار آنها قرار گرفت.