گلوبال پولیتیشن
انتخابات عراق ـ اشرف
11 مارس 2010 (21 اسفند 1388)
به قلم مجید روشن
موفقیت چشم گیر بلوک ناسیونالیست غیر فرقه یی عراق در انتخابات 7 مارس, بی تردید, یک مانع جدی در برابر تهران و نمایندگان عراقی آن است. با این وجود, با ورود عراق به دوران پیش بینی شده نامعلوم سیاسی بعد از انتخابات که میتواند به مدت چند ماه ادامه داشته باشد, آمریکا, سازمان ملل و یونامی باید هوشیار باشند و تضمین بدهند که حاکمان ایران, از طریق نمایندگان عراقی خود, از این بلاتکلیفی سیاسی برای آسیب رساندن به ساکنان کمپ اشرف بهره نبرند. این ایرانیان غیرمسلح و بی دفاع, که در سال 2004 , توسط آمریکا , رسما بعنوان ” اشخاص حفاظت شده” تحت کنوانسیون چهارم ژنو, برسمیت شناخته شدند, اعضا و هواداران گروه اپوزیسیون اصلی ایران, یعنی سازمان مجاهدین خلق ایران (پی ام او آی/ ام ئی کی) و خانواده هایشان هستند.
عفو بین الملل در 1 مارس ”بریفینگ حقوق بشر عراق“ 2010 خود را منتشر کرد که در آن تصریح کرد که نیروهای امنیتی عراق ”به دشوار کردن زندگی“ برای چندین هزار مخالف ایران ساکن کمپ اشرف در استان دیالی عراق, در 60 مایلی شمال بغداد ”ادامه میدهد.“ عفو بین الملل در گزارش خود اظهار می دارد که: ” دولت عراق, پناهدگان ایرانی که در کمپ اشرف زندگی می کنند را همچنان تهدید به جابجایی اجباری از این کمپ می کند. در 28 ژوییه, نیروهای عراقی به این کمپ, که در استان دیالی است, حمله کرده و آن را تسخیر نمودند.
این گزارش همچنین شرح میدهد که چه طور ساکنان این کمپ در ژوئیه گذشته تحت حمله وحشیانه نیروهای عراقی قرار گرفتند...
ایاد جمال الدین, روحانی برجسته شیعه, رهبر حزب احرار و عضو کمیته امور خارجی پارلمان عراق در فوریه گذشته به یک شبکه تلویزیونی عراقی گفت که ساکنان کمپ اشرف ”افراد حفاظ شده“ تحت کنوانیسون 4 ژنو هستند و جابجایی آنها از این رو ممنوع میباشد.
آقای جمال الدین به تلویزیون سومریه گفت: ”سازمان مجاهدین خلق و کمپ اشرف به عنوان افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون 4 ژنور به رسیمت شناخته شدهاند. از آنجایی که آنها شهروند هستند, ما باید از آنها حفاظت کنیم. آنها شهروند هستند زیرا مسلح نیستند. بنابراین, قانون موضوع جابجایی اجباری آنها را ممنوع میکند. معنای آن این است که آنها را نمیتواند از استان دیالی یا خالص به زود جابجا کرد. قانون بینالمللی جابجایی آنها را ممنوع میکند.“
رهبر حزب احرار گفت, ”از نظر سیاسی, در کمیته امور خارجی پارلمان عراق ثبت شده است که ما باید از سازمان مجاهدین خلق ایران حمایت کنیم و به آنها تلویزیون ماهوارهیی و رادیو اف.ام بدهیم, و ما باید از آنها در برابر ایران حمایت کنیم.“
حمایت از حقوق بشر اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در کمپ اشرف فراتر از عراق و در حال گسترش به کل منطقه از بحرین تا مصر است. وبسایت خبری کمیته روابط خارجی شورای ملی مقاومت ایران, در 27 فوریه گزارش کرد که ”50 سازمان از کشورهای مختلف عربی طی بیانیه مشترکی در دفاع از حقوق بشر و قانون بینالمللی, اقدامات اتخاذ شده توسط مقامات عراقی علیه ساکنان اشرف را قویاً محکوم کردند.“
انتخابات 7 مارس به واقع یک نقطه عطف بود. باید از آن, و همچنین مخالفان ایرانی در کمپ اشرف, در برابر مداخله شرورانه نیروی تروریستی قدس تهران حفاظت کرد.
مجید روشن, سخنگوی کمیته آمریکا برای ساکنان کمپ اشرف است. این کمیته که در واشنگتن مستقر است, در سال 2003 توسط خانواده های ساکنین کمپ اشرف واقع در عراق, که در آمریکا زندگی می کنند تاسیس شد. این کمیته علائق انساندوستانه ساکنین اشرف را در آمریکا نمایندگی می کند.