نامه آلخو ویدال کوادراس به رئیس و اعضای شورای امنیت و وزرای خارجه کشورهای عضو

آلخو ویدال کوادراس نائب رئیس پارلمان اروپا و رئیس کمیته بین المللی در جستجوی عدالت، دو روز پیش از اجلاس شورای امنیت درباره عراق (20مارس2013) نامه ای در مورد تحولات اشرف و لیبرتی به رئیس و اعضای شورای امنیت  و وزرای خارجه کشورهای عضو دررابطه با تحولات مربوط به کمپ های اشرف و لیبرتی ارائه نمود.

متن نامه:

آقای وزیر،
پیش از اجلاس شورای امنیت درباره عراق (21مارس) مایلم نسخه ای ازگزارش تحولات مربوط به کمپ های اشرف و لیبرتی، محل استقرار 3200 تن از اعضاء اپوزیسیون ایران در فاصله دو اجلاس شورا را برای شما ارسال کنم.
این گزارش از سوی کمیته بین المللی در جستجوی عدالت در برگیرنده 4000 پارلمانتر در دو سوی آتلانتیک، بر اساس ارتباطات گسترده با ساکنان این کمپ ها، رهبری آنها، سازمان مجاهدین خلق ایران، شورای ملی مقاومت ایران، مقامات ملل متحد، مقامات آمریکایی، شخصیت های عراقی و عربی نزدیک به این پرونده و مطالعه دقیق گزارش های مختلف در این رابطه تهیه شده است.
انگیزش تهیه این گزارش که چهارمین از نوع خود می باشد، جانبداری نماینده ویژه دبیرکل از دولت عراق و رژیم ایران و گزارشهای مغرضانه و تحریف شده اوست.
همچنانکه در این مدرک ملاحظه میکنید هر چند وضعیت انسانی در کمپ لیبرتی در فاصله دو اجلاس شورای امنیت هیچ بهبودی نداشته و در برخی زمینه ها وخیم تر شده است اما بعد از تهاجم موشکی 9فوریه و کشته شدن 8تن از ساکنان و مجروح شدن 100تن از آنان ، مساله امنیت و سلامت ساکنان اولویت مطلق است.
دلایل کافی وجود دارد که این حمله توسط رژیم ایران و کمک دولت عراق سازمان یافته است. با توجه به وضعیت بحرانی رژیم ایران در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و نگرانی آن از سقوط بشار اسد و خیزش مردمی در عراق، این رژیم را بشدت نیازمند ضربه زدن به اپوزیسیون سازمان یافته خود یعنی مجاهدین کرده است. بحران در داخل عراق و ضعف شدید نخست وزیر مالکی او را بطور مضاعف نیازمند رژیم ایران و تابع بلا اراده آن کرده است. حاصل این وضعیت این است که احتمال حمله مجدد به لیبرتی بسیار زیاد است.
دولت آمریکا اعلام کرده است که هر زمان ممکن است این حمله تکرار شود ودولت عراق نیز رسما اعلام کرده است نمی تواند جلوی چنین تجاوزاتی را بگیرد.
پروژه بازاسکان سریع یک پروژه شکست خورده است. طبق گزارش دبیرکل به شورای امنیت به تاریخ 12 مارس تاکنون تعداد بسیار محدودی از سوی کشورها پذیرفته شده اند و طبق همین گزارش آرزوی دبیرکل اینست که در ماههای آینده چند صد نفر از سوی کشورها پذیرفته شوند به این ترتیب در بهترین حالت اکثریت قریب به اتفاق ساکنان همچنان در عراق خواهند ماند.
سفر تبلیغاتی مارتین کوبلر به آلبانی و به مطبوعات کشاندن پذیرش 210 نفر از سوی دولت این کشور که نخست وزیر پریشا سال گذشته با آن موافقت کرده بود تلاش های برای پذیرش همه یا حداقل نیمی از ساکنان از سوی این کشور را بی اثرکرده و ضربه بزرگی به پروژه انتقال موقت ساکنان به کشور ثالث زد.
مساحت بسیار کوچک فقدان ساختمان و پناهگاه، برداشتن تی والهای حفاظتی توسط دولت عراق ، خودداری دولت عراق از دادن امکانات حفاظتی به ساکنان بعد از حمله مانند کلاهها و جلیقه های حفاظتی و بازگرداندن تی والها لیبرتی را بغایت آسیب پذیر تر کرده و تلفات یک حمله احتمالی بسیار بالا خواهد بود. این در حالی است که اشرف در مقابل چنین حملاتی بخاطر مساحت بسیار بزرگتر، ساختمان های بتونی و پناهگاههای مجهز، مصونیت نسبی دارد و خسارات آن بسیار کمتر است.
وضعیت بهداشتی و شیوع بیمارهای واگیر دار وضع در لیبرتی را بحرانی تر کرده است. خرابی بنیادین زیرساخت ها بخصوص سیستم فاضلاب ، محیط را فوق العاده آلوده کرده است. به خلاف اظهارات و گزارش های مارتین کوبلر کلینک عراقی لیبرتی هیچ تجهیزاتی ندارد و آخرین بیماری که در روز 12 مارس در کلینک فوت کرد بخاطر فقدان تجهیزات اولیه بود دولت عراق از انتقال تجهیزات ساکنان از اشرف به لیبرتی جلوگیری می کند و از این بابت یک جنایت مستمر با تایید مارتین کوبلر در حال وقوع است.
مارتین کوبلر یک مانع مشخص در حل مساله اشرف و لیبرتی است دلایل مکفی وجود دارد که او مجری سیاست های رژیم ایران و دولت دست نشانده اش در عراق در رابطه با اشرف و لیبرتی است . او با هدف بستن اشرف به هر قیمت و بدون در نظر گرفتن عواقب آن به عراق رفته است. او نیات خود را بنحو رذیلانه ای در گزارش مورخ 12 مارس دبیر کل به شورای امنیت در قسمت اشرف و لیبرتی وارد کرده است که بسیار مخرب و زیانبار است. او در فرستادن 3100 پناهنده به زندان لیبرتی و کشتار 9 فوریه باید مورد مواخذه قرار گیرد و یک دادگاه عادله به جرایم احتمالی او رسیدگی کند.
آقای وزیر
امنیت در لیبرتی در شرایط کنونی عراق قابل تامین نیست، هر راه حلی باید سریع باشد و در عین حال همه ساکنان را بلااستثنا در بر بگیرد. با توجه به نکات فوق از شما میخواهم که در اجلاس شورای امنیت بر روی نکات زیر تاکید کنید
1-گزینه مطلوب، انتقال فوری همه ساکنان به آمریکا یا یک کشور اروپایی ولو بطور موقت است
2-گزینه بعدی انتقال بلافاصله همه افراد به اشرف و ادامه پروسه پناهندگی و باز اسکان از اشرف است و شورای امنیت باید دولت عراق را وادار به این کار بنماید.
3-مارتین کوبلر باید با یک نماینده بی طرف در مورد اشرف و لیبرتی از طرف دبیر کل جایگزین شود و یک کمیته بیطرف به کارکردهای او و یونامی رسیدگی کند.
4- چهل روز است که دولت عراق با در خواست های مبرم امنیتی ساکنان در لیبرتی مخالفت کرده و  یا از از آنها طفره رفته است. موارد زیر باید در اسرع وقت در اختیار ساکنان قرار گیرد:
الف - برگرداندن 17500 تی وال به وضعیت قبلی
ب- انتقال جلیقه و کلاه خود حفاظتی ساکنان از اشرف
ج- انتقال  تجهیزات پزشکی  از اشرف به لیبرتی بخاطر فقدان وسایل اولیه برای نجات جان بیماران و مجروحان
د- برخورداری فوری ساکنان از حق  سازندگی
هـ- گسترش مساحت فعلی حداقل به دو نیم کیلومتر مربع

(20مارس2013)

آلخو ویدال کوادراس
نائب رئیس پارلمان اروپا
رئیس کمیته بین المللی در جستجوی عدالت