هادی روش روان: نمایش انتخابات ملایان - مهندسی انتخابات

چکیده:

خامنه ای مهندسی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را از ماهها قبل شروع کرده و با رد صلاحیت 678 نفر و تائید 8 کاندیدای مورد نظرش یک مرحله مهم از مهندسی را پشت سر گذاشته است. یعنی نکته مهم این است که این بار مهندسی انتخابات در مرحله شورای نگهبان صورت گرفت و خامنه ای ضعیفتر از آن بود که بمانند سال 1384 تلاش کند آنرا در مرحله صندوقها انجام دهد.
در ادامه مسیر او از یکطرف به دنبال ریاست جمهوری یکی از سه نفر نزدیکتر بخود یعنی جلیلی، ولایتی و قالیباف و از طرف دیگر اعلام شرکت بالای 50 درصد از واجدین شرایط در انتخابات می باشد.

معضلات خامنه ای در مهندسی انتخابات 92
خامنه ای که طلسم ولایتش در قیام بعد از انتخابات سال 88 شکست، برای مهندسی در این انتخابات باید چند معضل را بطور همزمان در نظر بگیرد.
1)    خامنه ای رئیس جمهوری را میخواهد روی کار بیاورد که خط انقباض را که از سال 84 با کنار زدن رفسنجانی و باصطلاح اصلاح طلبان (معین و کروبی و ..) شروع کرده ادامه دهد. در شرایط کنونی کوچکترین شکاف در این خط را  حرکت در مسیر شتابان سقوط ارزیابی میکند.
2)    قیام 88 بهیچوجه نباید تکرار شود. مهندسی انتخابات مشابه سال 88 جواب ندارد. منجر نشدن این انتخابات به قیام مرز سرخ اصلی و نهایی این مهندسی  است.
3)    رفسنجانی و اصلاح طلبان که ناقض خط انقباض هستند، همانند انتخابات سال 84 و 88 باید حذف کند.
4)    با شکستن طلسم ولایت فقیه، برخلاف سال 84 و 88 اردوگاه خامنه ای بویژه در سپاه و روحانیت تکه پاره شده است و با معضل نظرات و راه کارهای جناح های مختلف در درون باند خودش مواجه است. از جمله:
-   در سپاه برخلاف سال 84 و 88 که فرماندهی سپاه براحتی میتوانست، برای بسیجیان و نیروهای سپاه مشخص کند که کدام «کاندید» مد نظر خامنه ای است تا صندوقهای برای او پر شود، در سال 92  وضعیت اصلا چنین نیست.
 از جمله: در سال 84 در مهندسی انتخابات، خامنه ای ابتدا پسرش مجتبی را رئیس ستاد انتخاباتی قالیباف کرد و با اینکاررفسنجانی و اصلاح طلبان را فریب داد.. چرا که 4 روز مانده به انتخابات، مجتبی رئیس ستاد احمدی نژاد شد و قالیباف را رها کرد. با اعلام همین تغییر به بدنه، سپاه بسادگی صندوقها را بنفع احمدی نژاد پر کرد. ولی در انتخابات 92 وضعیت سپاه متفاوت است. سرلشگر پاسدار محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه در روز 15 اردیبهشت 1392 شخصا برای توجیه 4000 سرمربی مهندسی سپاه در انتخابات در همایشی که در تهران ترتیب داده بودند، شرکت کرد. بعد از ساعت ها بحث او نتوانست با فرماندهان و سرمربی های مهندسی انتخابات روی کاندیدای مشخص هم نظر شود. گفته میشود که سرلشگرپاسدار محمد علی جعفری فرمانده سپاه، سرلشگر پاسدار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس و آخوند علی سعیدی نماینده خامنه ای در سپاه بهمراه تعدادی از فرماندهان و قشری از سپاه تمایل به قالیباف دارند. ولی فرماندهان دیگر سپاه و نیروهائی از پائین سپاه به کاندیداهای دیگر و بویژه سعید جلیلی تمایل دارند.
-  در بین ملایان طرفدارخامنه ای هم، تشتت فوق العاده بالا است. جامعه روحانیت مبارز به ریاست آخوند مهدوی کنی ( رئیس مجلس خبرگان) حامی اصولگرایان راست سنتی می باشد. درمقابل آخوند مصباح یزدی قرار دارد که سر دسته باند نظامی امنیتی جناح خامنه ای است. این همان باندی است که  در به ریاست جمهور رساندن احمدی نژاد حامی اصلی خامنه ای بودند. در این انتخابات آخوند مصباح یزدی با باندش کامران باقری لنکرانی را گزینه اصلح تشخیص داده و آنرا معرفی کرد. در حالیکه مهدوی کنی و جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین با باندهای راست سنتی مانند مؤتلفه و پیروان خط امام و رهبری و .... آنرا قبول نداشتند. و آخوند حسن ابوترابی فرد را بعنوان کاندیدای خود معرفی کردند.

مراحلی از مهندسی که تاکنون طی شده است:
1.    ائتلاف پیشرفت 2+1 : خامنه ای، در اواخر بهمن 91 قبل از شکل گیری هر اتئلاف و کاندیدائی از باندهای خودش یک ائتلاف از سه جناح اصولگرایان تشکیل داد. علی اکبر ولایتی از راست سنتی، باقر قالیباف از نفرات نزدیک به باند سپاه و غلامعلی حداد عادل از اصولگرایان نزدیک به جبهه پایداری و دولت. این ائتلاف اعلام کرد که در نهایت یکنفر را کاندید نهائی خواهد کرد و نفرات دیگر در دولت او خواهند بود و از بقیه اصولگرایان خواست که به این ائتلاف بپیوندند.
2.    اصولگرایان راست سنتی این ائتلاف قبول نکردند. باندهای ائتلاف بزرگ اصولگرایان را با 5 کاندیدا معرفی کردند. این ائتلاف مرکب از دو آخوند از طرف جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین بنام آخوند حسن ابوترابی فرد و آخوند مصطفی پورمحمدی و منوچهر متکی، یحیی آل اسحاق و محمدرضا باهنر از طرف دیگر گروههای راست سنتی شکل دادند که در نهایت یک کاندید ارائه شود. جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین از این 5 نفر، آخوند ابوترابی فرد را برای ثبت نام در انتخابات مشخص کردند. که بجز منوچهر متکی سه کاندید دیگر آنرا پذیرفتند و منوچهر متکی کاندید باقی ماند.
3.    آخوند مصباح یزدی و جبهه پایداری کامران باقری لنکرانی را انتخاب کردند. بعدازاینکه سعید جلیلی برای ریاست جمهوری نام نویسی کرد، مصباح یزدی حاضر نشد که کامران باقری لنکرانی را  بنفع جلیلی کنار بگذارد و جبهه پایداری بین کامران باقری لنگرانی و جلیلی شقه شد.
4.    احمدی نژاد تمام قوا پشت کاندیداتوری اسفندیاررحیم مشائی رفت و سیگنالهای معتددی به خامنه ای داد که اگر رحیم مشائی تائید صلاحیت نشود، دردسر جدید در انتخابات ایجاد خواهد کرد.
5.    خامنه ای با تهدید توسط عواملش تلاش کرد که رفسنجانی و خاتمی کاندید نشوند، ولی در دقیقه 90 رفسنجانی کاندید شد.
به این ترتیب خامنه ای موفق نشد که مانع از نام نویسی رفسنجانی و از طرف دیگر وحدت باندهایش حول ائتلاف 2+1 شود. دردسر احمدی نژاد با حضور وی برای نام نویسی مشائی همچنان روی میز خامنه ای بود.
مهندسی در شورای نگهبان
خامنه ای در انتخابات 92 تصمیم گرفت که مهندسی انتخابات را این بار با شورای نگهبان انجام دهد. رد صلاحیت رحیم مشائی مورد انتظار تمام باندهای رژیم بود و سئوال این بود که احمدی نژاد بعداز رد صلاحیت رحیم مشائی چه واکنشی خواهد داشت. ولی رد صلاحیت رفسنجانی، کسی که خامنه ای را ولی فقیه کرده و علاو برآن در اسفند 1391 مجددا توسط خامنه ای به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده، غیرقابل انتظار بود. علاوه بر رفسنجانی رد صلاحیت منوچهر متکی وزیر خارجه سابق، علی فلاحیان وزیر اطلاعات اسبق، آخوند حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس و نفر منتخب جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین و کامران باقری لنکرانی کسی که آخوند مصباح یزدی آنرا گزینه اصلح معرفی میکند... نیز غیر قابل انتظار بود. ولی خامنه ای چاره ای جز این نداشت. او با اینکار
1.    تهدید ریاست جمهور شدن رفسنجانی را که جام زهر را به گلوی او و نظامش  میریخت، کنار زد.
2.    با رد صلاحیت کامران باقری لنکرانی، مانع از شقه شدن جبهه پایداری  و رودر روئی آخوند مصباح یزدی و آخوند مهدوی کنی شد. و آخوند مصباح یزدی را مجبور کرد که از سعید جلیلی حمایت کند.
3.    با رد صلاحیت آخوند حسن ابوترابی فرد کاندیدای جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین، این دو جامعه را مجبور کرد که از کاندیدای ائتلاف 1+2 یا سعید جلیلی حمایت کنند. (جامعتین بعداز حذف ابوترابی تاکنون نفر دیگر را مشخص نکرده اند)
4.    با رد صلاحیت منوچهر متکی جبهه پیروان خط امام و رهبری که از 14 گروه راست سنتی تشکیل شده از کاندیداتوری ولایتی حمایت کردند.
کاندیداتوری سعید جلیلی و سکوت احمدی نژاد
خامنه ای با وارد کردن سعید جلیلی مینیمم خواسته احمدی نژاد تأمین و با آن دردسر قلوس بازی احمدی نژاد را خنثی کرد. سعید جلیلی یکی از نفرات اصلی باند احمدی نژاد در سال 1384 بود که احمدی نژاد اصرار داشت وزیر خارجه اش شود. در سال 1386 که بین احمدی نژاد و علی لاریجانی روی پرونده هسته ای اختلاف شد، به پیشنهاد احمدی نژاد، سعید جلیلی جایگزین علی لاریجانی در شورای امنیت و پرونده هسته ای شد. در سالیان اخیر که اصولگرایان علیه  باند احمدی نژاد تحت عنوان انحرافی موضعگیری کرده اند، جلیلی از معدود نفراتی از اصولگرایان است که هیچ موضعگیری علیه باند احمدی نژاد نداشته است. در اولین میتینگ انتخاباتی سعید جلیلی، وزیر ارشاد احمدی نژاد بهمراه تعدادی از حامیان دولت شرکت کرده بودند. شعار انتخاباتی سعید جلیلی همان شعارهای احمدی نژاد است. گفته میشود که جناحی از سپاه هم از سعید جلیلی حمایت میکنند و میگویند سعید جلیلی بیشتر مورد نظر خامنه ای است.
آخرین وضعیت آرایش انتخاباتی
بدنبال حذف رفسنجانی و رحیم مشائی، 8 کاندید در صحنه مانده اند. آخرین وضعیت 8 نفر کاندیدا بطور خلاصه:
1.    ائتلاف 2+1 : علی اکبر ولایتی، غلامعلی حداد عادل و محمدباقر قالیباف که قرار بوده که یکی از این سه نفر معرفی شوند. در آخرین ملاقاتی که با آخوند مهدوی کنی داشتند، اعلام شد که فعلا هر سه در صحنه میمانند.
    حداد عادل: رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس مرکب از جمعیت رهپویان انقلاب و ایثارگران و جبهه پایداری است. جناحی از جبهه پایداری بعد از کنار گذاشتن باقری لنکرانی از حداد عادل حمایت میکنند. ولی اکثر این باند از سعید جلیلی حمایت میکنند ولذا در بین ائتلاف سه گانه حداد عادل کمترین رأی را دارد.
    علی اکبر ولایتی: جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین  در بین ائتلاف 2+1 بیشتر به ولایتی نظر دارند. و او را به سعید جلیلی ترجیح میدهند. پیروان خط امام و رهبری (مرکب از 14 گروه راست سنتی) از ولایتی اعلام حمایت کردند.
    محمد باقر قالیباف: گفته میشود در سپاه پاسداران قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس و عزیز جعفری فرمانده سپاه از قالیباف حمایت میکنند. در مجلس در فراکسیون رهروان ولایت تعدادی از نمایندگان از او حمایت میکنند. قالیباف با مواضعی که بعداز سال 88 گرفته بود، تلاش داشت آرائی از اصلاح طلبان و تکنوکراتها را بدست آورد. ولی با کاندید شدن رفسنجانی قالیباف احساس کرد که این پایگاه را از دست داده است ولذا برای بدست آوردن پایگاه بیشتر در سپاه و بدنه آنها علیه رفسنجانی موضع گرفت و یکسری از جنایاتش در سرکوب کوی دانشگاه و شرکت مستقیم در سرکوبهای سال 82 و شرکت فعال علیه قیام سال 88 را بعنوان افتخاراتش با بسیجیان مطرح کرد. که این موارد مانع از این شد که بعد از حذف رفسنجانی درصد قابل توجهی از آرائی که با کاندیداتوری رفسنجانی از دست داده بود، به او بازگردد نکته قابل توجه این است که جبهه پایداری و دولت احمدی نژاد با قالیباف تضاد دارند و از او حمایت نخواهند کرد. و در نقطه مقابل علیه او افشاگری میکنند
2.    سعید جلیلی دبیر شورایعالی امنیت و مذاکره کننده هسته ای بعنوان کاندیدای مستقل نام نویسی کرده است. سعید جلیلی مورد حمایت جناحی از جبهه پایداری بود که با رد صلاحیت باقری لنکرانی گفته میشود که جبهه پایداری حامی اوست. گفته میشود که او در بدنه سپاه نفوذ دارد. احمدی نژاد و حامیانش در بین کاندیداهای موجود به سعید جلیلی رای خواهند داد.
3.    محسن رضائی بعنوان کاندیدای مستقل نام نویسی کرده است. حزب ایستادگی حامی اوست. این جریان حدود 30 نماینده در مجلس طرفدار دارد، در سپاه هم طرفدارانی دارد. اما جامعتین و جبهه پایداری از او حمایت نمیکنند.
4.    محمد غرضی : کاندیدای مستقل نام نویسی کرده است ولی بعلت اینکه سالیان در صحنه سیاسی نبوده، حضور او جدی نیست و جریان خاصی از باندهای خامنه ای از  او حمایت نکرده است.
5.    آخوند حسن روحانی: کارگزاران و جناحی از اصولگرایان حامی حسن روحانی هستند.
6.    محمدرضا عارف: با تابلوی اصلاحات وارد انتخابات شده است. به محمد خاتمی نزدیک است.
بعداز حذف رفسنجانی هنوز سیاست رفسنجانی و اصلاح طلبان در مورد انتخابات مشخص نشده است. محمد شریعتمداری که یکی از کاندیداهای اصلاح طلبان بود که رد صلاحیت شد، تلاش هائی برای ائتلاف عارف با حسن روحانی میکند که عارف بنفع حسن روحانی کنار برود. تا زمانی که سیاست اصلاح طلبان و خاتمی و از طرف دیگر رفسنجانی در مورد انتخابات مشخص نشود، این ائتلاف تعیین تکلیف نمیشود.  

ادامه مهندسی انتخاباتی خامنه ای
خامنه ای بدنبال مهندسی انتخابات در شورای نگهبان و حذف رفسنجانی، با معضل جدی تحریم انتخابات حتی در درون باندها و حامیان رژیم مواجه است. این در حالی است که نیازمند اعلام شرکت کننده بالا در انتخابات است. از ماهها قبل آخوند علی سعیدی، نماینده خامنه ای در سپاه پاسداران اعلام کرده که در این انتخابات 65 درصد مردم شرکت میکنند.!! مهندسی برای ایجاد فضای تبلیغاتی که شرکت بالا در انتخابات (با استفاده از همزمانی انتخابات شوراهای شهر) تبلیغ کند و بعد بالا بردن نجومی شرکت کنندگان در انتخابات در اطاقهای تجمیع آرا از مراحل مهندسی در دست طراحی و اجرا است.
در درون باندها و دست اندرکاران مهندسی انتخابات مطرح است که اگر حسن روحانی و عارف ائتلاف کنند و رفسنجانی و خاتمی هم از این کاندید حمایت کنند، (که احتمال میدهند که این ائتلاف روی حسن روحانی باشد) با تهدید بالا آمدن حسن روحانی مواجه خواهند شد که در آن صورت باید اقداماتی مشابه سال 1388 مانع بیرون آمدن او از صندوق گردند. .  آنها بحث میکنند که در این صورت احتمال تکرار صحنه های سال 1388 و از سرگیری اعتراضات اجتماعی وجود خواهد داشت و باید از آن جلوگیری نموده و آنرا مهار کرد.. دستگاههای سرکوب و جنگ روانی و رسانه ای ارگانهای سرکوبگر سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات در این طرح هستند.