برایان بنلی، نماینده مجلس انگلستان و عضو کمیته پارلمانی ایران آزاد در مجلسین انگلستان، از مسأله اشرف به عنوان یک مسأله بین المللی یاد کرد

برایان بنلی، نماینده مجلس انگلستان و عضو کمیته پارلمانی ایران آزاد در مجلسین انگلستان، از مسأله اشرف به عنوان یک مسأله بین المللی یاد کرد و در مقاله یی تحت عنوان «اشرف مسئله‌ای جهانی»، درالشرق الاوسط(16آبان88) نوشت: حمله به شهر اشرف، یک تفاهم و همدلی بین‌المللی قابل توجه را به وجود آورده که پاسخی است به فداکاریها و فیلمها و تصاویر تأسفباری که از اشرف ‌رسید و ما با درد آنرا مشاهده کردیم و محافل بین‌المللی مختلف و سازمانهای انسانی و حقوقی و شخصیتهای برجسته سیاسی آنرا محکوم و تقبیح کردند. هرچند باید قبول کنیم که سنگینی آن فداکاریها شایسته خیلی بیشتر از این بود. چراکه مفاهیم انسانی و ارزشهای والای کسانی را در برداشت که سوگند یادکرده‌اند جانهایشان را فدای عشق به میهنشان و اخلاصشان به آزادی و رهایی خلقشان کنند.

پالمانتر بریتانیایی از سوی اعضای کمیته پارلمانی ایران آزاد که صدها نماینده مجلسین انگلستان را شامل میشوند، بر ابعاد بین المللی مساله اشرف تاکید کرد و نوشت: ما به دفاع از اشرف و آن گروه قهرمانی که به گروگان کرفته شدند افتخار می کنیم. کسانی بودند که تصور میکردند این گروگانگیری عامل ترس و بازدارندگی ساکنان اشرف خواهد شد و از این رو دست به جنایت ربودن غیرقانونی این افراد برخلاف همه نظامها و قوانین بین المللی زدند. اما مجاهدین به گروگان گرفته شده با اعتصاب غذای قهرمانانه، توجهات جهان را به خودشان جلب کردند. آنها جهان را مخاطب قرار دادند که: آهای آقایان ! اینجا، جنایتی علیه بشریت رخ میدهد!
و بله، این جنایتی بود علیه بشریت، این جنایتی بود علیه همه! چرا که هر گاه قانون بین‌المللی نقض میشود پیامی را خطاب به جامعه جهانی در تمامیت آن دربردارد و پاسخ دادن به آن، بدون استثناء به همه مربوط است.
برایان بینلی افزود: یقیناً دو خلق عراق و ایران بطور خاص میدانستند که این رژیم ایران است که پشت این فجایع قرار دارد و همین رژیم تنها سود برنده آن است. دولت عراق اساساً به چنین مشکلی که آنرا رو در روی جامعه بین‌المللی قرار دهد و آن را با یک معضل در زمینه قانون بین‌الملل مواجه کند نیاز ندارد. اما آشکار است که نیروی فشار و میزان نفوذ قوی رژیم ایران در عراق، بمیزان خیلی زیادی اهمیت اجرای چنین توطئه‌ای و در چنین زمان مشخصی را بدون ابهام توضیح میدهند. درمقابل، پیروزی بزرگی که این گروه مؤمن به آینده آزادی و دموکراسی در ایران محقق ساخت، بدون شک دشمنان شورای ملی مقاومت ایران را بطور عام و دشمنان سازمان مجاهدین خلق را بطور خاص برانگیخت،
برایان بنیلی در ادامه مقاله اش در الشرق الاوسط نوشت: رژیم ایران به سادگی به این امر تسلیم نخواهد شد. این رژیم بعد از اینکه مطمئن شده که جامعه بین‌المللی در تمامیت خود از این رژیم در ادامه توطئه‌هایش علیه شهر اشرف و تحویل دادن پیام‌آوران آزادی و دموکراسی به یک رژیم سرکوبگر و مستبدی که هرگز به اصول حقوق بشر و آزادیهای اساسی اعتقادی ندارد، حمایت نخواهد کرد، مجدانه برای ورود از دری دیگر و بازگرداندن توپ، تلاش خواهد کرد. در همین رابطه است که خبرهای نگران کننده‌ای در مورد احتمال انتقال ساکنان اشرف به مکان دیگری می‌رسد که بدون شک مورد سؤال و نگرانی شدید ما و همه نیروهای دموکراتیک و دوستدار صلح خواهد بود. بویژه اینکه اطلاعاتی داریم که میگوید انتقال آنان به اماکن نا امن و غیرمطمئن جز برای اهداف مشکوک نبوده و نیست و این امر جان بیش از 3500 تن از مخالفان رژیم ایران را در معرض خطر قرار خواهد داد.
برایان بینلی، نماینده مردم انگلستان در مجلس این کشور، تأکید کرد: ما در کمیته پارلمانی ایران آزاد که اکثریت اعضای مجلس عوام و بیش از 200 عضو مجلس اعیان را در بر می‌گیرد، دولت عراق و نخستوزیر آن را به احترام گذاشتن به حقوق ساکنان اشرف و خودداری از اخراجشان یا هرگونه انتقالشان به مکانی دیگر و به خاتمه محاصره اشرف، فرامیخوانیم. دولت نوری مالکی با احترام گذاشتن و ملتزم بودن به معیارهای انسانی و اجرای آن در رابطه با ساکنان اشرف، براساس اصول اساسی قوانین بین‌المللی، و با خودداری از هر اقدام ناقض یا مخالف قوانین بین‌المللی، و با پایاندادن به محاصره آنان و خودداری از هرگونه جابجایی اجباری و انتقال آنها به جای دیگر براساس اصل نان رفولمان، یک پیام قوی به جامعه بین‌المللی خواهد فرستاد، که در آن، قدرت و صلابت واقعی عراق را بعنوان یک کشور مستقل و دموکراتیک مورد تأکید قرار میدهد؛ عراقی که میتواند به دور از چتر ملاهای حاکم بر ایران، و طمعها و طرحهای شرورانه آنها به جلو حرکت کند.