همپای این ترورها «کمیته فرهنگی» طرح توطئه ها و تخریب و شیطان سازی علیه مجاهدین را با هدف انشعاب در مجاهدین و جدا کردن سر از بدنه در دستور کار قرار داد. که در قسمت دهم این مقالات به تولید و باز مصرف بریده مزدوران اشاره شد و در این مطلب به «اعزام سعید شاهسوندی به خارج از کشور» می پردازیم.
سعید شاهسوندی از اعضای سابق مجاهدین که در دهه 1360 در خارج کشور بدنبال زندگی اش رفته بود، داوطلبانه درعملیات فروغ جاویدان در سال 1367 شرکت کرد. وی در صحنه نبرد خودش را به رژیم تسلیم کرد. شاهسوندی در زندان خیانت کرد، لذا نه تنها اعدام نشد بلکه آزاد و به خارج از کشور هم اعزام گردید.! این در شرایطی بود که کلیه اسیران عملیات فروغ جاویدان را اعدام کردند. حتی سربازانی که در صحنه جنگ به مجاهدین تسلیم شده بودند، همگی اعدام شدند. همزمان قتل عام 30 هزار زندانی سیاسی مجاهد و مبارز هم در جریان بود، حتی کسانیکه دوران محکومیتشان هم تمام شده بود.
در مقطع قتل عامها، سعید امامی، از معاونین آخوند حجازی رئیس معاونت خارجی وزارت اطلاعات (که در بیت خامنه ای سعید جان نامیده میشد) و از آمران و عاملان قتل های زنجیره ای بود،.بازجوی سعید شاهسوندی بود. سعید امامی که در زمان فلاحیان به معاونت امنیت وزارت اطلاعات ارتقاء یافت، پیشبرنده طرح های وزارت اطلاعات و کمیته فرهنگی شورای عالی امینت در خارج کشور بود، وی در جریان قتل های زنجیره ای در دوره خاتمی دستگیر و در زندان او را خودکشی اش کردند!. سعید امامی بعداز دستگیری اعترافاتی کرده که تنها در 17 جلسه، ارتکاب 350 قتل را بعهده گرفته است، او خود را بازجوی سعید شاهسوندی معرفی می کند و از بازجوئی های شاهسوندی تعریف کرده و اذعان میدارد که در برخورد با شاهسوندی ” شگفت زده شده “ است.
سعید شاهسوندی در مصاحبه ای با رادیو بی بی سی در 24 ژوئیه 2004 (3 مرداد 1383) در مورد آزادیش میگوید: چهارسال در زندان بودم و احتمال اعدام من همچنان وجود داشت ولی با یاری سعید حجاریان و یارانش بود که توانستم مقامهای جمهوری اسلامی را قانع کنم که از سازمان مجاهدین خلق بریده و تحول یافته ام و سرانجام آزاد شدم.
سعید حجاریان که به گفته عماد الدین باقی از بنیاگزاران وزارت اطلاعات است و در دوره ریشهری معاونت گزینش وزارت اطلاعات را بعهده داشت (یعنی کادرهای وزارت اطلاعات دستچین شده او هستند)، در مورد آزادی سعید شاهسوندی و ارگانهای اطلاعاتی در مصاحبه با ماهنامه چشم انداز ایران شماره 31 منتشر شده در خرداد 1384 تحت عنوان ”فقدان دولت مقتدر - عدم استقرار جامعه مدنی“ در مورد خط خائن سازی و استفاده از آن برای ضربه زدن به مجاهدین از درون میگوید: برای نجات شهرام و سعادتی موفق نشدم، اما خرسندم که سهمی در نجات جان سعید شاهسوندی، که او هم از نیروهای بالای سازمان بود، داشتهام. میخواهم بگویم در مقطعی تلاشها به ثمر میرسد اما در مقطعی نه. در قضیه شاهسوندی نتیجه گرفتیم اما در مورد شهرام و سعادتی نگرفتیم.
حجاریان در پاسخ به این سئوال که بهدنبال تهاجم مجاهدین و عملیات مرصاد (فروغ جاویدان) در مرداد ماه 1367 فضا خیلی تندتر و داغتر بود و اعدامهای زیادی در زندان انجام شد، آیا علت عدم اعدام شاهسوندی بخاطر دادن اطلاعات مربوط به سازمانش نبود؟ گفت: اطلاعاتش به درد کسی نخورد. به قول خودش او را(K)، یعنی کاندید عضو کرده بودند و رده سازمانیاش را تنزل داده بودند. او میگفت من که عضو شورای مرکزی بودم حالا مرا (K) کردهاند.
سعید حجاریان این سئوال پاسخ نمیدهد که چه نتیجه ای از آزادی سعید شاهسوندی گرفتی که نتوانستی در مورد شهرام و سعادتی بگیری؟. ولی عملکرد سعید شاهسوندی بعنوان یک مهره وزارت اطلاعات بویژه ادعاها و دروغ ها و تهمتهای او در رابطه با رهبر مقاومت مسعود رجوی، این نتیجه را نشان میدهد.
سعید حجاریان که در دوره فلاحیان از معاونت گزینش وزارت اطلاعات به مرکز تحقیقات استراتژی دفتر ریاست جمهوری رفت، در این مرکز خطوط استراتژیک ـ امنیتی را مشخص کرد و در واقع پشتیبان تئوری کمیته فرهنگی بود که در این موضع توانست بعنوان یک خط سعید شاهسوندی را آزاد کند.
در واقع سعید امامی بعنوان بازجوی سعید شاهسوندی با بکارگیری او در قتل عام زندانیان سال 67، مانع اعدام او شد و حجاریان و کمیته فرهنگی شورای عالی امنیت رژیم، شاهسوندی را بعنوان مهره وزارت اطلاعات در خارج کشور به کار گرفتند.
ادامه دارد