بازتاب افشاگریها علیه برنامه های هسته ای رژیم و گزارشهای دیگر از رسانه های بین المللی

روزنامة الأتحاد(13آبان88)، چاپ امارات متحدة عربی نوشت: در پاریس مهدی ابریشمچی مسئول کمیسیون صلح ”شورای ملی مقاومت ایران” ، جزئیات سایت اتمی جدید رژیم ایران را افشا کرد. وی در کنفرانس مطبوعاتی گفت که هدف بالفعل برنامه اتمی رژیم ایران ساخت سلاح اتمی است.

روزنامه گاردین درمورد تلاش رژیم برای دستیابی به بمب اتمی زیرعنوان «ایران طرح کلاهک جنگی اتمی پیشرفته را آزمایش کرده است» نوشت: دیدبان ملل‌متحد از ایران خواسته است تا در مورد اسناد حاکی از آزمایش طرح کلاهک جنگی اتمی پیشرفته توضیح بدهد.

گاردین افزود: وجود تکنولوژی معروف به انفجار دو مرحلهیی‌، بطور رسمی، هم در آمریکا و هم در بریتانیا مقوله‌یی سرٌی است. اما بنا به اسناد منتشر نشده در پرونده‌یی که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تهیه شده، دانشمندان ایرانی ممکن است عناصر شدید‌الانفجار این طرح را آزمایش کرده باشند.
این تحول توسط کارشناسان اتمی تعجببر‌انگیز خوانده شده و به فوریت تلاشها برای راه‌حل دیپلوماتیک بحران اتمی ایران افزوده است.
روزنامه گاردین در ادامه نوشت:
این تکنولوژی پیشرفته و قتی به صورت حرفه‌یی در بیاید این امکان را می‌دهد که بتوان کلاهکهای کوچکتر و ساده‌تر جنگی نسبت به مدلهای قبلی تولید کرد که قطر آنها کمتر است، بطوری که نصب آن روی موشک ساده‌تر خواهد بود.
 اسنادی که حاکیست این آزمایشها روی یک طرح انفجاری دو نقطه‌یی صورت گرفته، بخشی از اسناد تسلیحاتی شدن برنامة اتمی رژیم ایران است که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به این رژیم ارائه شده و آژانس منتظر پاسخ آن می‌باشند.
محمد البرادعی، مدیر این آژانس گفته است بنظر می‌رسد این اسناد بطور کلی، منسجم و بطور مکفی، جامع و مشروح باشند و لازم است که رژیم ایران به آنها بپردازد.
گاردین افزود: بخشهایی از این پرونده، قبلاً منتشر شده‌اند اما در آن زمان مشخص نشده بود که شامل اسنادی دال بر این کلاهکهای پیشرفته است. یک مشاور دولتهای اروپایی در زمینه مقولات اتمی گفت این موضوع که ایران ممکن است مشغول کار روی این نوع مواد باشد تعجببر‌انگیز است.
جیمز آکتون  یک کارشناس تسلیحاتی انگلیسی در مرکز خیریه کارنیگی برای صلح بین‌الملل، گفته است قابل توجه است که آنها میخواهند قبل از تکمیل گام اول، مستقیماً وارد گام چهارم یا پنجم شوند. شروع با طرحهای پیشرفته‌تر، حاکی از جاه‌طلبی فنی در این زمینه است که جای تعجب دارد.
گاردین در ادامه مقاله خود نوشت:
ایران به انجام آزمایشهای چاشنی‌های شدید‌الانفجار که در کادر مایکروثانیه تنظیم بوده، دست زده است…
تهران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته است از انجام چنین آزمایشهایی، اهداف غیرنظامی داشته اما تاکنون از ارائه اسناد آن خودداری ورزیده است.
کارشناسان غربی می‌گویند هیچ کاربرد مدنی برای چنین آزمایشاتی وجود ندارند مگر اینکه در تولید کلاهکهای جنگی اتمی بکار برده شوند که مستلزم تنظیم و هماهنگ ساختن چند انفجار می‌باشد. به این وسیله آنها هسته قابل انشقاق کلاهک جنگی را تا رسیدن به جرم بحرانی، فشرده می‌کنند.
یک تخمین گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا که دو سال قبل منتشر شد گفته بود ایران طرح کلاهک جنگی اتمی را چندین سال مورد تحقیق قرارداده اما احتمالاً در سال 2003 متوقف ساخته است. اما مقامات بریتانیا، فرانسه و آلمان گفته‌اند آنها بر این باورند که تسلیحاتی شدن برنامه اتمی ایران بعد از این تاریخ هم ادامه داشته است و ممکن است در حال حاضر هم ادامه داشته باشد.
یاد آوری می کنیم که مقاومت ایران در افشاگریهای خود درباره برنامه اتمی رژیم آخوندی، جزئیات مراکز مخفی کار روی عناصر شدیدالانفجار، برای ساخت کلاهک اتمی و متخصصین مربوطه را در تاریخهای 24 سپتامبر 2009 و 3 نوامبر 2009 در پاریس افشا کردند.

وزارت خرانه داری آمریکا شعبه مالزیایی یک بانک رژیم به نام ملت را در این کشور بخاطر حمایت از تکثیر سلاحهای کشتار جمعی تحریم نمود.
خبرگزاری فرانسه(15آبان88) با عنوان ضربه تحریمهای آمریکا بر بانک ایرانی ملت در مالزی نوشت: وزارت خزانه داری گفت بانک ملت، جابجایی میلیونها دلار برای برنامه هسته‌یی ایران را، تسهیل کرده بود”
این تحریم شامل بانک فرست ایست اکسپورت، که شعبه یی از بانک ملت مستقر در، لابوان مالزی است، می باشد.
استوارت لوی معاون وزیر امور خارجه در امور تروریسم واطلاعات مالی آمریکا گفت که، این اقدامات کمک می کند تا ” تمامیت سیستم مالی آمریکا حفاظت شده و اطمینان پیدا کنیم که، بانکها و تعدیل کنندگان در سراسر جهان، آگاه شوند که بانک فرست ایست اکسپور، در حقیقت یک بازوی بانک ملت، متعلق به رژیم ایران است”
لوی گفت، ” بانک ملت موسسه ایست که، با نقض قطعنامه های تحریم شورای امنیت سازمان ملل، از برنامه هسته‌یی ایران، حمایت کرده است”
خبرگزاری فرانسه یادآوری کرد که در ماه اکتبر، انگلستان به شرکتهای مالی دستور داد تا معاملات خود را با بانک ملت بخاطر رابطه هایش با برنامه هسته‌یی قطع کنند. سارا مک کارتی فری، وزیرخزانه داری انگلستان گفت، این اقدام، بعد از آن انجام شد که معلوم شد، بانک ملت خدماتی را برای یک سازمان در ارتباط با فعالیتهای حساس تکثیر هسته‌یی فراهم می کرد.

خبرگزاری بلومبرگ(13آبان88)، گفت: عکسهای ماهواره ای نشان می دهد که رژیم ایران تولیدات اورانیوم را در معدن گچین، در نزدیکی بندر عباس افزایش داده است. امری که ضرورت بازرسیهای گستردهتر سازمان ملل برای تعیین این که آیا این رژیم برای ساخت یک سلاح هسته یی تلاش میکند را نشان می دهد.
این عکسها، که در 26 آوریل و 3 اکتبر توسط شرکت دیجیتال گلوب و شرکت جئو آی، شرکت ماهوارهیی تجارتی آمریکایی گرفته شدهاند، نشان میدهند که رژیم ایران در فاصله این 2 ماه میزان اورانیوم اضافی که از این معدن پمپاژ میکند را افزایش داده است. . .
طبق محاسبات انجام شده توسط مرکز بررسی تحقیقات، آموزش و اطلاعات، در لندن که یک ناظر غیر دولتی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و توسط دولتهای اروپایی تاسیس شده است، سایت گچین، که رژیم ایران دیگر به آژانس اجازه بازدید از آن را نمیدهد، میتواند اورانیوم کافی برای تولید 2 کلاهک جنگی در سال را، در صورتی که ایران تصمیم به غنی سازی مخفی اورانیوم تا سطح تسلیحاتی بگیرد تامین کند.
جفری لوئیس، مدیر استراتژی هسته یی و منع تکثیر در بنیاد آمریکای جدید در 20 اکتبر طی مصاحبهیی گفت که به نظر میرسد تصمیم رژیم ایران برای افزایش معدن کاری و خالص سازی در بندر عباس، ”ظن افرادی که فکر میکردند این یک تاسیسات اصلی برای یک برنامه پنهان بود“ را تایید میکند.
لوئیس و سایر تحلیلگران گفتند که افزایش تولید اورانیوم نشان میدهد که بازرسان سازمان ملل باید میدان بینایی خود را از تاسیساتی مانند سایت غنیسازی اورانیوم ایران در نطنز و تاسیسات مخفی آن در اصفهان گستردهتر کنند.
مدیر استراتژی هسته یی و منع تکثیر در بنیاد آمریکای جدید گفت که اولویت درجه یک جامعه جهانی باید داشتن ”دسترسی قابل توجه بیشتری به برنامههای رژیم ایران در یک تمامیت باشد تا فاصله قابل تاییدی بین تصمیم رژیم ایران برای ساخت یک بمب و اجرا این تصمیم وجود داشته باشد. . .
لوئیس گفت، با توجه به سابقه ایران در پنهان کردن تاسیسات هستهیی، لازمه یک حفاظت موثر این است که ”این رژیم تمامی فعالیتهای هسته یی خود را، از لحظه خروج سنگ معدن از زیر خاک در بندر عباس یا هر کجای دیگر، پنهان کند. “
آندریاس پرسبو ، مدیر عامل این موسسه تحقیقاتی، در مصاحبه یی در 21 اکتبر گفت، آنچه جامعه جهانی ”اکنون می خواهد بداند این است که تمام این اورانیوم کیک زرد کجا میرود. “. . .
به گفته تحلیلگران، رژیم ایران میتواند در صورت استفاده از تاسیسات مخفی برای پنهان و غنی کردن اورانیوم استخراج شده از گچین، بدون اطلاع آژانس بینالمللی انرژی اتمی یک کلاهک تولید کند…