گزارشهای رسانه ها ازتظاهرات واشینگتن و ملاقات اوباما با مالکی

 

واشنگتن پست -1نوامبر2013

واشینگتن پست - اول نوامبر - اوباما با مالکی ملاقات کرد و بر دوستی فعلی متعهد شد اما هیچ تعهدی برای کمک داده نشد .
 به‌دنبال ملاقاتی در کاخ سفید ، اوباما هیچ تعهد علنی برای دادن تجهیزات نظامی یا سایر کمکها که مالکی خواسته بود به او نداد.   
اعتراض کنندگان، از مالکی هنگام ورودش به کاخ سفید،  استقبال کردند. در حالی که مالکی نخست‌وزیر عراق روز جمعه برای ملاقات با پرزیدنت اوباما آمده بود گروه اپوزیسیون مجاهدین خلق یک اعتراض در مقابل کاخ سفید برگزار کرده بود. اوباما مصرانه از مالکی خواست تا قانون انتخاباتی را تصویب کند که عراقیهایی که مخالف کاربرد خشونت هستند بتوانند اختلافات سیاسی خود را ابراز کنند...
در کنگره یک گروه دو حزبی از قانونگذاران یک قرارداد فروش هلی‌کوپتر را متوقف کرده‌اند به این خاطر که نگران هستند نیروهای مالکی ممکن است از همین آپاچی‌ها علیه مخالفان داخلی  که مرتبط با القاعده و سایر گروههای تروریستی نیستند، استفاده کند.
این قانونگذاران هم‌چنین مالکی را متهم کردند پرواز هواپیماهای رژیم ایران را که تسلیحات و عناصر نظامی برای حمایت از بشار اسد منتقل می‌کنند، نادیده گرفته است. در اوایل این هفته سناتورهای ارشد دموکرات کارل لوین و رابرت منندز و مک کین جمهوریخواه و جیمز آینهوف و باب کراکر و لینزی گراهام مالکی را به‌خاطر سوء مدیریت سیاست عراق مورد حمله قرار دادند. آنها گفتند دولت او مدیون نفوذ بدخواهانه ایران است و کشورش در خطر سقوط به جنگ داخلی قرار دارد.
خبرگزاری فرانسه   2نوامبر2013
خبرگزاری فرانسه از واشینگتن: مالکی آرزوی لیستی از جنگ‌افزارهای نظامی را داشت از جمله هلیکوپترهای تهاجمی که همراه با سفارش جتهای جنگنده داده بود، تا به ارتش غیرمجهز وی درنبرد با شورشیان کمک کند. لکن، او نگفت که آیا واشنگتن با درخواستهای وی موافقت کرده است یا خیر.  
قبل از گفتگوها، تظاهر کنندگانی که دربیرون کاخ سفیدتجمع کرده بودند دولت عراق را به‌خاطر قتل 52 ایرانی تبعیدی کمپ اشرف در عراق دراول سپتامبر محکوم کردند.
مقامات عراقی درگیریهای درون گروهی را مسبب این قتلها می‌دانند اما سازمان مجاهدین خلق ایران گفت سربازان وارد کمپ شده و اموال را به آتش کشیده و بروی افرادی که در آن بودند، آتش گشودند.
بیش از 3هزار نفر از ساکنان سابق کمپ اشرف اکنون در یک پایگاه سابق آمریکا، کمپ لیبرتی درخارج بغداد مستقر هستند. حامیان سرشناس این گروه از جمله نیوت گینگریچ رئیس پیشن کنگره و تام ریج وزیر پیشین امنیت داخلی آمریکا در این تظاهرات سخنرانی کردند.
 سناتور توریسلی گفت، ”مالکی وجدان کشور خود را  در یک اتحاد نامیمون به ملاهای ایران فروخته است“.  
وال استریت ژورنال اول نوامبر2013
وال استریت ژورنال – تظاهرات پر سر و صدا در حالیکه اوباما میزبان مالکی است.
روز جمعه ایرانیان در اعتراض به ملاقات رئیس جمهور باراک اوباما با نوری المالکی در مقابل کاخ سفید تظاهرات کردند.
در هنگام این دیدار از کاخ سفید، قانونگذاران  و مقامات پیشین هم به این خواسته ها، پیوستند و گفتند مالکی باید مسئول شناخته شود و نیروهایش باید هفت گروگان ربوده شده را آزاد کنند.
تظاهر کنندگان و حامیانشان پرچمهایی را به اهتزاز درآورده بودند و پلاکارد هایی را حمل میکردند که بر آنها نوشته شده بود: "مالکی = دیکتاتور" و "نقض حقوق بشر را متوقف کن". تظاهرکنندگان همچنین از اوباما خواستند به قول های آمریکا مبنی بر تضمین حفاظت مخالفان ایرانی در منطقه عمل کند.
مریم رجوی رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران از طریق تله کنفرانس گفت که پس از ملاقات با مالکی، آقای اوباما در رابطه با این پناهندگان "مسئولیت بیشتری بر عهده خواهد داشت".
نیوت گینگریچ، رئیس پیشین کنگره که در حمایت از ناراضیان شرکت کرده بود به وال استریت ژورنال گفت: بحث بر سر شرافت آمریکا است. اگر مالکی آماده نیست که یک شریک صادق باشد، و واقعا میخواهد یک مامور رژیم ایران باشد، پس دلیلی وجود ندارد که ایالات متحده او را تقویت کند.
آقای گینگریچ هنگام سخنرانی برای تظاهرات کنندگان از آقای اوباما خواست که به وزارت خارجه دستور دهد موانع بوروکراتیک را در مورد بیش از 3000 پناهنده ایرانی مستقر در عراق کنار بزنند.
پاتریک کندی به وال استریت ژورنال گفت: "ما نباید به مالکی اجازه بدهیم که به حقوق بشر و توافقات واضح خود با آمریکا بی توجهی کند...
و فکر کند که میتواند دلارهای مالیاتی و فداکاری بیشتر از آمریکا طلب کند. این منطقی نیست.
این تظاهرات توسط ایرانیان مخالف که حامیان شورای ملی مقاومت ایران هستند سازماندهی شده بود.
بلاگ وال استریت ژورنال -10آبان92