سری آژانس بین المللی انرژی اتمی قید شده و نشان می دهد که دانشمندان رژیم ایران، ترکیب های شدیدالانفجار برای طراحی کلاهک پیچیده هسته ای را آزمایش کرده اند. تکنولوژی پیشرفته یی که نامش دستگاه تحریک آ.2 است و اگر بکار گرفته شود، می تواند کلاهکهای کوچک هسته ای را تولید نماید و سوارکردن کلاهک بر روی یک موشک را ساده تر سازد.
شواهد این مساله ابتدا در یک گزارش با جزییات از سوی گاردین و ویکلی استاندارد منتشر شد.
تهران در برابر آژانس تصدیق نموده است که دانشمندانش اقدام به چنین آزمایشاتی کرده اند، اما تاکید دارد که این (امکان)، یک کاربرد غیرنظامی دارد.
نماینده کنگره پیتر هوکسترا از اعضای برجسته مجلس نمایندگان در زمینه اطلاعاتی در این باره به فاکس نیوز گفت، حتی روند فراگیری این امکان و بکارگیری اش می تواند به سرعت از مقاصد صلح آمیز به مقاصد تسلیحاتی تغییر یابد. بسیار قابل تصور است که آنها این برنامه غیرنظامی را استفاده کنند و برای پیشبرد برنامه تسلیحاتی شان آن را به کار گیرند.
فاکس نیوز افزود، چنین افشاگری هایی در زمانی صورت می گیرد که رژیم ایران معامله ای از سوی سازمان ملل متحد را برای انتقال اورانیومش به کشور دیگر رد کرده است. ... در روزهای اخیر فرانسوی ها و سایرین بسیار با تحکم در مورد اقدامات این رژیم صحبت کرده اند.
برنارد کوشنرگفت: اگر آنها نخواهند ساخت بمب هسته ای را متوقف کنند، ما موافق اقدام شان نخواهیم بود، به هیچوجه!
فاکس نیوز افزود، ایرانیها انجام مذاکرات بیشتر را هم نپذیرفته اند. غنی سازی اورانیوم آنها هم ادامه دارد. پیتر هوکسترا میگوید، ساعت در حال تیک تاک است. این عضو مجلس نمایندگان آمریکا خواهان یک برآورد جدید در مورد تمامی اطلاعات درباره رژیم ایران شده و می گوید: برآورد اطلاعاتی سال 2007 که گفته بود این رژیم در سال 2003تمامیت برنامه هسته ای خود را معلق ساخته، اشتباه بوده است.
فاکس نیوز همچنین طی گفتگویی با ویلیام کوهن وزیر دفاع پیشین آمریکا از وی در مورد آزمایش ساخت کلاهک هسته ای رژیم پرسید. کوهن پاسخ داد: تمام کشورهای اصلی که درگیر این پرونده بوده اند نگران هستند که رژیم ایران بخواهد به یک قدرت هسته ای تبدیل شود. آنها میبایست به طور واقعی تحریم های جدی علیه این رژیم اعمال نمایند.
ویلیام کوهن وزیر دفاع آمریکا در دولت بیل کلینتون، خواستار تشدید تحریمها علیه دیکتاتوری آخوندی شد.
وی در مصاحبه با تلویویزیون فاکس نیوز(16آبان88) با اشاره به بی ثمر بودن گفت و گو با دیکتاتوری آخوندی گفت: من فکر می کنم که کارهای ما توسط رژیم ایران از نزدیک دنبال و چک شده و برای مدتی طولانی این کار در جریان بوده است. باید تحریمهای جدی بر این رژیم اعمال کرد».
رئیس جمهور روسیه گفت، اگر رژیم آخوندی در مورد پرونده اتمی به خواست جامعه بین المللی، پاسخ ندهد، از تشدید تحریمها حمایت خواهد کرد.
دیمیتری مدودف، که با مجله آلمان اشپیگل(17آبان88) گفت وگو می کرد، گفت: در صورتی که رژیم ایران برنامه هستهای خود را محدود نکند، روسیه با اعمال تحریمهای شدیدتر علیه جمهوری اسلامی مخالفت نخواهد کند.
رئیس جمهور روسیه از رژیم آخوندی خواست در گفت و گو با قدرتهای جهانی موضعی سازنده داشته باشد، اما گفت، «اگر پیشرفتی در گفتگوها حاصل نشود امکان تحریم رژیم ایران منتفی نخواهد بود
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد، برنامه اتمی رژیم آخوندی مهمترین موضوع سفر جاری وی به اروپا و آسیا است.
به گزارش خبرگزای آسوشیتدپرس(17آبان88): «این سفرها با توقفی در برلین بمناسبت بیستمین سالگرد سقوط دیوار برلین آغاز خواهد شد. به دلیل خودداری ایران از روشن ساختن مسائل در رابطه با برنامه اتمی مشکوک خود و همچنین به دلیل خودداری کرهشمالی از برگشت به میز مذاکرات، انتظار میرود در هر دو این موضوعات در روزهای آتی، با رو به اتمام رفتن صبر بینالمللی، شاهد تحولاتی خواهیم بود».
این خبرگزاری افزود: «در حالی که کلینتون اوایل روز یکشنبه امریکا را به مقصد برلین ترک کرد، مقامات امریکائی گفتند آنها انتظار دارند که آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بزودی امیدش در مورد قبول قراردادی از جانب ایران که میتوانست کمکی برای اعتماد سازی باشد را از دست خواهند داد.....این مساله صحنه را ، برای در نظر گرفتن تحریمهای جدیدی از طرف شورای امنیت سازمان ملل، به عنوان مجازات علیه تهران آماده خواهد کرد......»
این گزارش حاکی است، اگرچه هیلاری کلینتون برای شرکت در مراسم سقوط دیوار برلین، در آلمان توقف خواهد کرد، اما «در پشت صحنه، در ملاقاتهای آلمان و با دیگر مقامات خارجی موضوع ایران دیده میشود. مقامات امریکائی گفتند در برلین موضوع اصلی صحبتها مساله ایران خواهد بود...
شماری از قانونگذاران کنگرة آمریکا، سیاست مماشات با رژیم ایران را محکوم کردند و خواستار اعمال تحریمهای شدیدتر علیه این رژیم شدند.
سناتور دموکرات باب کیسی طی کنفرانسی با شرکت دهها عضو متنفذ کنگره خطاب به مقامات کاخ سفید گفت منتظر تصویب لایحه تشدید تحریم رژیم ایران ننشینید. هم اینک برای نمایش جدیت ما در برخورد با اتلاف وقت در مذاکرات از سوی رژیم ایران از اختیارات خود برای اعمال تحریمهای جدید استفاده کنید.
سناتور جمهوریخواه جان کایل، قائم مقام رهبری جمهوریخواهان در سنا، گفت در لایحه جدید تشدید تحریم رژیم ایران با همکاران دموکرات تصمیم گرفتیم از فعل «می باید» به جای «می توان» استفاده کنیم تا رئیس جمهور به اعمال تحریمهای جدید علیه رژیم ایران موظف شود.
سناتور جوزف لیبرمن گفت: اوباما از تعامل با رژیم ایران در پی آزمودن این رژیم است اما، تأکید کرد ما با تشدید تحریم ها باید نشان دهیم فریب بازی های تهران را در مذاکرات نمی خوریم.
شلی برکلی، نمایندة دیگر کنگره گفت که تردید دارد مشوق یا تحریم و مجازاتی وجود داشته باشد که رژیم ایران را از دستیابی به جنگ افزار هسته ای باز دارد.
ایلیانا رز لهتینن، عضو متنفذ جمهوریخواه کنگره، در تدارک تصویب قطعنامه یی علیه رژیم ایران، نسبت به سیاست دولت اوباما و دولتهای پیشین در ارائة مشوقهای گوناگون به رژیم ایران و دادن مشروعیت سیاسی به رژیم ایران انتقاد کرد و گفت سی سال آمده و رفته اما، رژیم ایران، هیچ تغییری نکرده است.