سی.ان.ان: رژیم ایران به طالبان سلاح و آموزش می دهد

مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا: ایران به طالبان سلاح و آموزش می دهد. بروس رایدل: ایران سعی می کند دانش بمبهای کنار جاده ای را به طالبان منتقل کند.

تلویزیون سی.ان.ان 23 مارس 2010 (3 فروردین 1389)

گزارش خبری
 مجری: آیا طالبان یک هم پیمان جدید قدرتمند دارد؟ آیا ممکن است که این هم پیمان, ایران باشد؟ این چیزی است که آمریکا و فرماندهان ارتش, به آن مظنون هستند. آنها می گویند که ایران ممکن است در حال انجام کاری بیش از فقط, تهیه سلاح برای شبه نظامیان در افغانستان, باشد. برایان تاد گزارش می دهد.

   برایان تاد, خبرنگار: مقامات اطلاعاتی و نظامی آمریکا به سی ان ان گفتند که ایران, فراتر از دادن سلاح به طالبان رفته است. این مقامات گفتند که ایران به آموزش جنگجویان  طالبان در استفاده از سلاحهای سبک کمک می کند, و برخی از این آموزشها را در ایران انجام می دهند.

این مقامات نگفتند که چه تعداد طالبان در ایران آموزش دیده اند, و یا اینکه آیا این کار, با اطلاع بالاترین سطوح دولت ایران صورت گرفته یا نه.

ما همچنین با بروس رایدل, یکی از افسران سابق سیا, که یک بررسی استراتژیکی از افغانستان برای دولت اوباما در سال گذشته صورت داد, صحبت کردیم.

ایران به طور مشخص چه اقداماتی انجام داده که شما از آن مطلع هستید؟
بروس رایدل:  ایران و هم پیمانانش , مانند حزب الله, مغزهای متفکر بمبهای کنار جاده ای هستند, و این بمبها را در امتداد نهرهای آب و جاده ها کار می گذارند. آنها دهها سال است که این کار را در لبنان, عراق, و جاهای دیگر می کرده اند. آّنها در این دانش, مقام اول را در جهان دارند, و سعی می کنند بخشی از این دانش را, به طالبان در افغانستان منتقل کنند.

خبرنگار: رژیم ایران همواره حمایت از طالبان را تکذیب کرده است. در تماسی که با یک مقام ایرانی در ملل متحد در مورد اطلاعات مزبور, توسط سی ان ان گرفته شد, او گفت که اینها, ادعاهای مطلقا بی پایه و غلطی هستند و قویا توسط جمهوری اسلامی ایران رد می شوند.

اخیرا مقامات نظامی آمریکا گفتند که ایران در حال آموزش دادن به طالبان بوده, اما این کار را در داخل افغانستان انجام می داده. ژنرال دیوید پترائوس گفته است که حیطه عمل این کمکها, محدود است. وزیر دفاع, رابرت گیتس, با این حرف موافق است.

رابرت گیتس: به میزانی وجود دارد, اما تا این نقطه, فکر می کنم در حد خیلی کمی بوده است. 
خبرنگار: اکنون, علاوه بر اطلاعات اخیر سی ان ان در مورد تعلیم دیدن طالبان در داخل ایران, ساندی تایمز لندن, از دو فرمانده ناشناس طالبان نقل قول کرده است که می گویند, در دوره های آموزشی سه ماهه در داخل ایران شرکت داشته اند.

سی ان ان نتوانسته صحت این جزییات را بطور مستقل مورد تایید قرار دهد. ایرانیان که شیعی هستند, مدتهای مدیدی, دشمن طالبان, که سنی هستند, بوده اند. اما رایدل می گوید که در کوتاه مدت, ایران فکر می کند که کمک کردن به طالبان, راهی برای مقابله با فشارهای آمریکا علیه ایران است.

   رایدل: در حالی که آمریکا بر روی ایران فشار می آورد, ایران نیز به دنبال جاهایی است که متقابلا بر آمریکا فشار وارد کند. و چه جایی بهتر از جنگ دولت اوباما در کشور همسایه, افغانستان است.