مصاحبه تلویزیون سی.ان.ان با یکی از رهبران طالبان درمورد کمک ایران به طالبان
http://www.youtube.com/watch?v=Ylsl1fGnARI
تلویزیون سی ان ان - 24 مارس 2010 (4 فروردین 1389)- مجری: پاکستان جنگ خود با طالبان را افزایش داده است و جنگجویان طالبان را در مرز خود با افغانستان دستگیرمی کند, در نتیجه شبه نظامیان بیشتر به کمک ایران متکی می شوند تا در قاچاق سلاح به افغانستان به آنان کمک کند, گزارشگر ما د به مرز ایران وافغانستان سفر نموده تا که درمورد شواهدی که بر افزایش کمک ایران به طالبان حکایت دارند, تحقیق کند.
گزارشگر سی ان ان در افغانستان : مرز افغانستان و ایران, کوه هایی که در دور دست وجود دارد به هزاران قاچاقچی پوشش می دهد, و تبدیل به کانال ارتباطی شده اند که تسلیحات را از ایران در نهایت به طالبان می رسانند. مرز افغانستان با ایران تقریباً هزاران کیلومتر است, غیر قابل حفاظت است, تنها در پشت سرمن در میان کوه ها, جایی که مسیرهای اصلی قاچاق به افغانستان وجود دارد, در 10 کیلومتری مرز قرار دارد و به یک شاهراه برای طالبان تبدیل شده است, جامعه بین المللی غالباً می گوید که ایران از طالبان حمایت تسلیحاتی می کند, اما بسیار مشکل است که بتوان شواهد آنرا دنبال کرد, افغانیان از این که در مورد قاچاق سلاح صحبت کنند را حت نیستند, اما از آن فیلم تهیه می کنند, تصاویری که دیده می شود از پرونده پلیس افغانستان است که مدارکی است که در مسیر به طالبان گرفته شده است, و این اولین باریست که نشان داده می شوند, مواد انفجاری پلاستیک, نارنجک های دستی, کارتهای تلفن و کتابهای تبلیغاتی, و تعداد بیشماری مین برای حملات کنار جاده ای بر علیه نیروهای بین المللی.
تمامی آنها دارای شماره سریال به زبان فارسی می باشند, این تسلیحات به گفته پلیس افغانستان از کارخانجات اسلحه سازی ایران آمده اند.
بر اساس گزارشات داخلی دولت افغانستان, درعرض 12 ماه گذشته 5/10 تن تسلیحات درحالی که از مرز رد می شده اند گرفته شده اند, آنها می گویند که 60 درصد تسلیحات مستقیماً از دولت ایران می آید, ما از اسلام قلعه در مرز افغانستان و ایران در هرات بازدید کردیم, استانی با قرنها سابقه رابطه اقتصادی و فرهنگی با ایران, تنها در عرض ماه گذشته در یکی از بزرگترین محموله ها, مقامات در این جا ادعا کردند که 5/1 تن تسلیحات را گرفته اند, و دقیقاً معلوم نیست که چند نفر از قاچاقچیان به شبکه مقامات نفوذ کرده باشند, هر 10 روز یکبار سلاح های گرفته شده به عنوان مدرک به وزارت دفاع در کابل ارسال می شود, ولی کانتینرهای حامل سلاح برای مدت زیادی خالی نمی مانند.
خبرنگار: ( از نفر پلیس می پرسد) این تسلیحات از کجا آمده است.
نفر پلیس: از ایران
خبرنگار: آیا این سلاح ایرانیست نوع آن چیست؟
نفرپلیس: این خمپاره 120 میلی متری ایرانیست.
خبرنگار: از کجا می گویید که ایرانیست, آیا علامتی روی آن هست؟
نفرپلیس: ما می دانیم ایرانیست زیرا که روی آنها نوشته شده است.
خبرنگار: مقامات افغانی مشخص است از اینکه به طور مستقیم ایران را متهم کنند می ترسند, اما برخی از مقامات حاضرند که این ناراحتی را ابراز کنند.
یک مقام افغانی: امروز شما خودتان می بینید که ما چه چیزی کشف کرده ایم, تمامی مانیتورهای بین المللی آنرا دیده اند, شما خودتان می توانید چک کنید ببینید که کدام کشور سازنده آن است, تسلیحات و نوع آنها را چک کنید و به جهان بگویید.
خبرنگار: به ما امکان دسترسی به دوقطعه سلاح ایرانی برای کمک به طالبان داده شد, اولی یک موشک روسی است و دیگری بمب کنار جاده ایست که ساخت ایران است, شما می توانید شماره سریال راببینید که به فارسی نوشته شده است.
مقامات افغانی به ما گفتند که موشک روسی نشان می دهد که ایران از روسیه نیز سلاح می خرد, تا که به طالبان بفرستد, در بیانیه ای نماینده ایران گفت, این اتهامات ساختگی است و برای منحرف نمودن توجهات از خساراتی است که توسط نیروهای خارجی در افغانستان ایجاد شده است, ولی دولت انگلستان اعلام می کند که دولت ایران یک دودوزه بازی خطرناک انجام می دهد, و در یکی از قویترین اظهارات خود تاکنون وزارت امورخارجه گفت, ایران از طرفی از دولت مشروع افغان حمایت می کند از طرف دیگر با ارسال تسلیحات و آموزش به طالبان, آنرا متزلزل می کند, حمایت ایران از طالبان مطلقاً غیر قابل قبول است, و تمامی اعتماد بین المللی را در مورد نیت خوب ایران تضعیف می کند, این رفتار یک همسایه مسئول نیست.
ما از مرز غربی به قندوز, شمال شرقی افغانستان رفتیم, جایی که یکی از رهبران ارشد طالبان را ملاقات کردیم, وی اصرار داشت که ناشناس بماند, اما گفت که طالبان به طور فزاینده ای به مرز ایران متکی است.
یکی از رهبران ارشد طالبان: روز به روز مرز ایران برای ما اهمیتش بیشتر می شود, همانطور که می دانید پاکستان مشکلات بسیاری برای طالبان ایجاد می کند, پاکستان بسیاری از ما را زندانی می کند, مرز پاکستان هرچه بیشتر, مسدود می شود.
خبرنگار سی ان ان: ایران شیعی هیچگاه برای جنبش طالبان سنی مشکلی ایجاد نکرده است, اما خواهان جایی در میز مذاکره در مورد آینده افغانستان می باشد, مقامات غربی متقاعدند که جمهوری اسلامی تلاش می کند نقش وزنه تعادل حساسی را بازی کند, از طرف دیگر طالبان را به میزان کافی با تسلیحات تامین کند تا نیروهای بین المللی و دولت افغان را در یک جنگ فرسایشی کلافه کند.