مذاکرات وین بدون هیچ پیشرفتی برای رسیدن به توافق نهایی پایان یافت

چهارمین دور مذاکرات بین کشورهای پنج به‌علاوة یک و رژیم ایران در وین پایان یافت و هیچ پیشرفتی برای رسیدن به توافق نهایی میان دو طرف حاصل نشد. آنها به‌دلیل تعدد اختلافات، نتوانستند نگارش متن توافق را شروع کنند.

نیویورک‌تایمز گزارش داد،... مقام‌های (رژیم) ایران و آمریکا گفتند، پیشرفت، کُند و دشوار بود و اختلافات جدی بر سر مسائل پایه‌یی وجود داشت. مسائلی مثل ابعاد هرگونه توانایی غنی‌سازی مجاز برای رژیم ایران.
... یک مقام ارشد اروپایی گفت که «ما (از رژیم ایران) انتظار مقداری انعطاف‌پذیری بیشتر داشتیم».
نیویورک‌تایمز افزود، مقام‌های (رژیم) ایران به‌نوبة خود... گفتند: «غرب باید زیاده‌خواهی خود را کنار بگذارد».
مقام‌های ارشد غربی به‌شرط ناشناس‌ماندن گفته‌اند که نسبت به موفقیت مذاکرات تا ضرب‌الاجل ماه ژوئیه بدبینند. اما هیچ‌یک از دو طرف خواهان شکست مذاکرات نیست. (رژیم) ایران به این خاطر که تحت تأثیر شدید تحریم‌ها است و شش قدرت هم، به این دلیل که شکست مذاکرات می‌تواند به حملة نظامی به (رژیم) ایران توسط اسراییل یا آمریکا بینجامد.
26 اردیبهشت

وال استریت ژورنال نوشت، (رژیم) ایران به‌طور خاص یکی از خواسته‌های اصلی غرب را مبنی بر این‌که ساختار هسته‌یی‌اش را به‌نحو چشم‌گیری کاهش بدهد، نپذیرفته است؛ غرب خصوصاً خواهان آن است که رژیم ایران بسیاری از 19 هزار سانتریفوژی را که برای غنی‌سازی دارد، از بین ببرد.
در حالی که مقام‌های غربی روز جمعه گفتند، بر این باورند که رژیم ایران به‌طور جدی مذاکره می‌کند، دیپلمات‌های آمریکا و اروپا هشدار داده‌اند که  نمی‌دانند آیا خامنه‌ای به دیپلمات‌های تهران فضای کافی برای ارائة امتیازات دردناک بر سر مسائلی مثل غنی‌سازی خواهد داد یا خیر؟
26اردیبهشت

خبرگزاری فرانسه گزارش داد: ... شکست (مذاکرات) می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری داشته باشد و جرقة یک درگیری را بزند، زیرا اسراییل و واشینگتن اقدام نظامی را منتفی نکرده‌اند. و براثر شکست مذاکرات همچنین یک مسابقة تسلیحاتی در خاورمیانه، می تواند به راه بیفتد...
یک دیپلمات غربی، گفت: «اختلافات بزرگی باقی مانده‌اند؛ واقعاً باید واقع‌گرایی بیشتری در طرف مقابل وجود داشته باشد. ».
خبرگزاری فرانسه افزود، ... برخلاف همیشه، تاریخی برای دور بعدی مذاکرات اعلام نشد، البته مقام‌ها گفتند که دور بعدی در ماه ژوئن خواهد بود.
.... در تئورئی مذاکره‌کنندگان می‌توانند ضرب‌الاجل 20 ژوئیه را به‌تعویق بیندازند... اما ممکن است اوباما و روحانی برای به‌دور نگه‌داشتن سخت‌سران بدبین و بی‌تاب در کشورشان، با مشکل مواجه شوند.
خبرگزارش فرانسه
 
خبرگزاری رویتر طی گزارشی دربارة پایان مذاکرات گفت، کشورهای پنج به‌علاوة یک می‌خواهند، رژیم ایران کاهش غنی‌سازی و و دیگر فعالیت‌های حساس هسته‌یی را بپذیرد و به بازرسی‌های سخت‌تر آژانس تن بدهد... تا در ازای آن تحریم‌ها برداشته شود.
یک مقام بلند پایة آمریکایی تصریح کرد، ما براین باوریم که رژیم ایران باید واقع‌گرایی بیشتری از خود نشان دهد و تصمیمات سختی بگیرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز نوشت، اگر چه واشینگتن می‌گوید دیپلماسی بهترین راه است، اما هم‌چنین می‌گوید که همة گزینه‌ها روی میز است تا از دستیابی رژیم ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند.
آسوشیتدپرس -26اردیبهشت
 
مجلة اکونومیست چاپ انگلستان دربارة مذاکرات و بحران اتمی رژیم، نوشت: «آژانس این هفته شکایت کرد که نتوانسته به سایت نظامی پارچین دسترسی پیدا کند. گمان می‌رود در این سایت، چاشنی‌های با دقت بالا آزمایش شده باشد که برای آغاز واکنش زنجیره‌یی یک دستگاه هسته‌یی انفجار از درون طراحی شده‌اند. دیپلمات‌های غربی می‌دانند که اذعان به چنین فعالیت‌هایی چقدر برای (رژیم) ایران دشوار است...».
با این حال گری سیمور دستیار ارشد پیشین اوباما در زمینة کنترل تسلیحاتی گفت رژیم ایران از مذاکرات خارج نخواهد شد.
26اردیبهشت
از سوی دیگر رویتر به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد، احتمالاً هفتة آینده دور دیگری از مذاکرات میان آژانس و رژیم ایران برگزار خواهد شد. در این مذاکرات از جمله بر سر درخواست‌های آژانس برای دریافت اطلاعات دربارة چاشنی‌ها بحث می‌شود.
مقام‌های آمریکایی می‌گویند، برطرف‌کردن نگرانی‌های آژانس توسط رژیم ایران، برای موفقیت در گفتگوهای دیپلماتیک حیاتی است. اما تکذیب تلاشهای صورت گرفته برای دستیابی به بمب اتمی توسط رژیم ایران درگذشته، کار را برای آن دشوار خواهد کرد که به هرگونه فعالیت غیر قانونی خود اعتراف کند.
26اردیبهشت
 
عراقچی مذاکره‌کنندة ارشد رژیم اذعان کرد که گفتگوهای وین بی نتیجه بوده، اما در عین حال گفت مذاکرات شکست نخورده و همه معتقدند تا مهلت 30 تیر فرصت برای رسیدن به توافق فراهم‌تر است:
اختلاف نظرها کماکان، بعضاَ انقدر گسترده بود که به ما اجازه نداد که شروع کنیم به نوشتن متن؛ امیدواریم جلسة بعدی این امکان رو برای ما فراهم بکنه. تا وقتی که در هر موضوعی به یک دیدگاه واحد نرسیم، طبعاً نگارش متن مقدور نخواهد بود.
روند مذاکرات سازنده هست، خوب هست، ولی به نتیجة مشخصی نرسیده. مذاکرات کاملاً جدیه و جریان داره و ادامه پیدا خواهد کرد، ولی خب هیچ پیشرفتی درش صورت نگرفته. این معنی‌اش این نیست که مذاکرات در یک فضای منفی قرار داره، معنی‌اش این نیست که مذاکرات به‌شکست انجامیده. نه. پیشرفتی نداشته، هنوز ما موفق نشدیم که حالا بشنیم رو کاغذ بنویسیم که یک، دو، سه، چهار، می‌خواهیم چی کار بکنیم....».
ایران پرس نیوز
 
تلویزیون رژیم هم درباره گفتگوهای وین، گفت:
3 روز مذاکرات بین ایران و 5+ 1 بدون نتیجه پایان یافت
برخلاف انتظار خبرنگاران ظریف وزیرخارجه ایران و اشتون مسئول سیاست اتحادیه خارجه اروپا حاضر به حضور در مقابل دوربین رسانه ها نشدند و گمانه‌زنی‌ها دربارة بی‌نتیجه‌بودن چهارمین دور مذاکرات هسته‌یی در پایتخت اتریش را تقویت کردند.
زیاده خواهی های غرب... جی کارنی هم خود به میدان  آمد و گفت: موضوع برنامه موشکی ایران هم باید در مذاکرات 5+1 گنجانده شود.
گزارشگر: مواضع سخت آمریکا موجب بی نتیجه ماند این مذاکرات شد.
گزارشگر: به نظر می رسد آنها می خواهند بجای شفاف سازی به محدود سازی استفاده از انرژی هسته‌یی سیر می کنند».
تلویزیون رژیم