جاه طلبیهای هسته یی رژیم ایران و واکنشهای بین المللی

جاه طلبیهای هسته یی رژیم ایران و هدف این رژیم برای دستیابی به بمب اتمی، بیش از پیش مورد توجه افکار عمومی جهان قرار گرفته است. تلویزیون فاکس نیوز(22آبان88) به نقل از دیپلمات های مرتبط با این موضوع، گزارش داد که سایت جدید هسته ای رژیم در قم، برای برنامه صلح آمیز هسته ای، بسیار کوچک است اما به گفته آنها، ابعاد آن درست به اندازه ای است که بتواند اورانیوم را برای ساخت کلاهک هسته ای غنی سازی نماید.
این تلویزیون افزود: بگذارید به برخی از تصاویر ماهواره ای در نزدیکی شهر مقدس قم نگاهی بیندازیم. آژانس بین المللی انرژی اتمی، ماه گذشته به این محل سرکشی کرد.
دیپلماتهای غربی گزارش می دهند که رژیم ایران تنها زمانی در مورد این سایت گزارش داد که دریافت غرب از وجود آن، مطلع بوده است.

 

روزنامه دولتی "راسیسکایا گازیتا" (22آبان88) چاپ مسکو نوشت: رژیم ایران زمان مذاکرات را طولانی می کند تا برای ساخت سلاح هسته یی، زمان بخرد.
 این روزنامه نوشت: همین دو هفته قبل بود که به نظر می رسید دشوارترین مذاکرات پیرامون برنامه هسته ای رژیم ایران به نقطه پایانی خود رسیده است، اما دیپلماتهای آگاه از کشورهای مختلف جهان که از تجربه چندین ساله ارتباط با تهران برخوردارند، خوشبینی محتاطانه ای نشان می دادند. همه به یاد داشتند که رژیم ایران به کرات پس از برداشتن یک گام به جلو، به عقب می پرید که متاسفانه در نهایت نیز همین شد.
"راسیسکایا گازیتا" در پایان می نوسد: چرا رژیم ایران زمان را کش می دهد و به پیشنهاد کشورهای (روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا) پاسخ نمی دهد؟برخی معتقدند که این رژیم این کار را می کند تا به چندماه بیشتر وقت دست پیدا کند که برای ساخت سلاح هسته ای به آن نیاز دارد.

پاسدار فیروز آبای سرکرده ستاد کل نیروهای مسلح رژیم آخوندی به دولت روسیه به خاطر تحویل ندادن موشکهای اس-300 اعتراض کرد وگفت: ما از دوستان روس در همسایه شمالی گله داریم. آیا استراتژیست های روسیه اهمیت ژئوپولتیک ایران را در امنیت روسیه در نظر نمی گیرند؟"
به گزارش ایسنا(23آبان88) سرکرده ستاد کل نیروهای مسلح رژیم افزود: چرا باید موشک های دفاعی  300 S که با تفاهم دو دولت برای اقدامات دفاع از ایران مورد توافق قرار گرفته است، مجوز ارسال دریافت نمی کند و بیش از  6 ماه است از وقت تحویل آن ها از طرف روس تخطی شده است. امیدواریم این یادآوری، دوستان روسی را به تسریع در تحویل مورد قرار داد تشویق کند».
سنایی، عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس ارتجاع نیز با چراغ سبز نشان دادن به خوان یغما از سرمایه های مردم ایران، گفت: « اگر این سامانه تحویل نشود تجربه  خوبی در اعتماد دیگر کشورها به روسیه نیست و تمایل آنها را برای همکاری با روسیه کمتر می کند».
این نماینده مجلس ارتجاع نیز با تهدید وتطمیع گفت: « باید توجه کنیم که ظرف مقاومت روسیه محدود است و حتی ممکن است در اولویت های سیاست خارجی روسیه بده و بستان هایی نیز صورت گیرد. . سامانه ی موشکی S-300 جدای از پرونده  هسته یی ایران نیست و روسیه نیز بارها اعلام کرده که اگر در پرونده ی هسته یی ایران شرایطی فراهم شود که فشارها به روسیه بیشتر شود، حمایت های لازم از ایران را صورت نخواهد داد».

هانس بلیکس بازرس تسلیحاتی سابق سازمان ملل گفت مادامی که رژیم ایران به تولید سوخت هسته ای در مقیاس صنعتی می پردازد نمی تواند جهان را متقاعد کند که خواستار سلاح هسته ای نیست.
به گزارش سایت حکومتی ایسنا(22آبان88)هانس بلیکس در گفتگو با شبکه سی. ان. ان گفت: با وجود این که رژیم ایران می گوید قصد تولید تسلیحات هسته ای را ندارد اما ممکن است فردا نظرش تغییر کند. فکر نمی کنم آنها بتوانند جهان را در این خصوص متقاعد کنند و فقط پایان یا کنترل دقیق روند غنی سازی می تواند جهان را آرام کند.
بازرس تسلیحاتی سابق سازمان ملل متحد افزود: «واقعیت این است که غنی سازی تنش در خاورمیانه را بسیار افزایش می دهد و حتی ممکن است منجر به این شود که دیگر کشورهای خاورمیانه به رفتن به سمت غنی سازی فکر کنند».