لازم به یاد آوری است که چهارسال پیش در 20 دسامبر 2005، مقاومت ایران در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاریس وجود این تأسیسات مخفی اتمی و تونلهای زیرزمینی در نزدیکی قم را افشا کرده بود.
گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرده است: آژانس به دولت ایران ابراز کرده است که اعلام این تأسیسات جدید میزان اعتماد آژانس به ایران مبنی بر عدم وجود سایر تأسیسات در حال ساخت را کاهش داده و این سؤال را بر میانگیزد که آیا سایتهای دیگر اتمی که هنوز وجود آنها اعلام نشدهاند وجود دارند یا خیر؟
بنا به گزارش خبرگزاری فرانسه، از محتوای این گزارش که اولین گزارش آژانس بعد از اذعان رژیم به وجود این سایت و بازدید بازرسان آژانس از آن میباشد، توضیحات رژیم در مورد ماهیت و هدف این سایت که وجود آن قبلاً توسط رژیم اعلام نشده بود مستلزم توضیحات وروشن سازیهای بیشتر از جانب رژیم است.
این گزارش تصریح میکند توضیحات ایران در مورد هدف این تأسیسات و کرونولژی طراحی و ساخت آن نیازمند توضیحات و روشنگریهای بیشتر از جانب رژیم میباشد.
به گزارش خبرگزاری رویتر(24آبان88) وزیر امور خارجه فرانسه گفت که این کشور معتقد است پاسخ رژیم به پیشنویس وین برای تبادل اورانیوم منفی است. وی گفت: بن بست بر سر مذاکرات هسته یی با رژیم ایران ” بسیار خطرناک است”.
برنارد کوشنر تأکید کرد هیچیک از جلسات مذاکره میان رژیم ایران و 1+5 ، موفقیت آمیز نبوده است.
وی روز یکشنبه در یک گفتگوی مطبوعاتی افزود به نظر می رسد رژیم ایران به سمت رد کردن پیشنویس معامله با قدرتهای جهان، که توسط ملل متحد تهیه شده، و برای از دسترس خارج کردن الزامات تولید اورانیوم با درجه تسلیحاتی طراحی گردیده، پیش می رود.
برنارد کوشنر در پاسخ به این سئوال که آیا تصمیم گیری نهایی رژیم ایران، مشروط است، گفت، ” شما می توانید چنین تعبیری از آن داشته باشید، اما در معنا جواب تا حدودی، پیش از این داده شده و آن منفی است.
وزیر خارجه فرانسه افزود: ما درخواست کردیم که میزان زیادی از اورانیم با غنای کم را تحویل بگیریم، زیرا نمی خواهیم که آنها در هنگامی که ما برای آنها غنی سازی را انجام می دهیم خودشان هم غنی سازی اورانیوم را که می تواند روزی برای اهداف نظامی مورد استفاده قرار بگیرد، ادامه دهند”.
سرکرده سابق سپاه پاسداران به گردانندگان پرونده اتمی رژیم هشدار داد در مورد بحران اتمی در تله غربیها نیافتند.
پاسدار محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد معاوضه 1200 کیلوگرم اورانیم 3. 5 درصد رژیم با 116 کیلوگرم سوخت 20 درصد برای راکتور تهران گفت: «واقعیت این است که در این پیشنهاد دو موضوع با هم مخلوط شده، به عبارت دیگر یک موضوع که تامین اهداف سیاسی و اعتماد سازی باشد، در پشت موضوع دیگر که مساله فنی و تامین سوخت راکتور تهران است، توسط غربیها پنهان شده است. ما باید برای اینکه در تله غربیها نیفتیم، این دو موضوع را از هم تفکیک کنیم. در حقیقت معاوضه سوخت منافعی دارد و مضاری و به منزله یک تیغ دو لبه است که اگر درست عمل نشود دست خودمان را می برد.
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا(24آبان88) وی افزود: غربیها به دنبال این هستند که اهداف سیاسی خود را در پوشش یک پیشنهاد فنی به ایران تامین کنند و مسئولان دولت باید مراقب باشند در تله غربیها نیفتند.
پاسدار رضایی هشدار داد: «اتفاقا مسایلی که آنها مطرح می کنند، نشان میدهد که میخواهند دو موضوع را با هم مخلوط کنند در غیر اینصورت اگر میخواستند واقعا اورانیم ما را 20 درصد کنند، نیازی به نگهداری در کشور ثالث نبود».