رئیس جمهور آمریکا در پایان سفرش به آسیا گفت: «به رژیم ایران نشان خواهیم داد که جدی هستیم»

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در پایان سفرش به آسیا در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با لی میونگ - باک، رئیس جمهور کره جنوبی، درمورد پیامدهای پاسخ منفی رژیم آخوندها به توافق‌نامه وین برای خارج ساختن اورانیوم غنی شده، گفت: «به رژیم ایران نشان خواهیم داد که جدی هستیم»
به گزارش سی ان ان (27آبان88) در این کنفرانس خبرنگاری از اوباما پرسید: به نظر می رسد (رژیم) ایران پیشنهاد بین المللی درمورد مسأله هسته یی را رد کرده است. پیامدهای شدیدی که شما تهدید کردید، چه هستند و این که ما چه زمانی شاهد آن خواهیم بود؟
اوباما پاسخ داد: درمورد ایران، ما در شروع دولت من، سیاستی را اتخاذ کردیم و آنرا به اجرا گذاشتیم و طی ماههای گذشته نیز جریان داشته است.

  ما گفتیم یک روش جدیدی را اتخاذ خواهیم کرد و به رژیم ایران میگوییم آمادهایم با آنها بطور مستقیم روبه رو شویم، و این که ما جامعه بین المللی را در اطراف یک سلسله پیشنهادها بسیج می‌کنیم تا به رژیم ایران امکان بدهد نیت خود را برای رها کردن هرگونه برنامه تسلیحات اتمی نشان دهد و بر اساس نظام منع تکثیر، یک برنامه صلحآمیز هستهیی را تعقیب کند. حتی، در حالی که ما داشتیم جامعه بین المللی را برای ارائه یک سهم منصفانه برای ایران بسیج می‌کردیم، گفتیم که در یک مسیر دو جانبه حرکت می‌کنیم، مسیری که با آن‌چه در رابطه با کره شمالی اتفاق افتاد، یعنی ادامه گفتگوهای بدون نتیجه و راهحل مغایر است. بنابراین، ما تصریح کردیم که پیشنهاد ما در مدت زمان مشخصی روی میز باقی می‌ماند، و هرگاه این فرصت به انتها برسد، راههای دیگری را بررسی می‌کنیم که فشار را روی رژیم ایران افزایش دهد تا اینکه برنامه تسلیحات هستهیی خود را متوقف کند. از آن زمان تاکنون در چارچوب آژانس بینالمللی انرژی اتمی و گروه 5+1، ما این پیشنهاد را ارائه دادیم. براساس این پیشنهاد، اورانیوم غنی شده با غلظت پایین، از ایران خارج می‌شود، درخارج ایران تغلیظ میشود، و به آنها در وضعیتی بازمی‌گردد که دیگر قابل استفاده برای سلاح نباشد و تنها برای مصارف تحقیقاتی قابل استفاده باشد.
مسأله منصفانه بودن این پیشنهاد از آنجا تضمین می‌شد که روسیه، چین، سایراعضای گروه 5+1 و محمد البرادعی، همگی این را تأیید کردند وگفتند یک پیشنهاد هوشمند و مبتکرانه است که می‌تواند به مسیری ختم شود که (رژیم) ایران دیگر در نقض توافقهای بین المللی خود نباشد، و (رژیم) ایران دیگر باید آن‌را بپذیرد. هفتهها گذشت و (رژیم) ایران تمایل خود را به پاسخ مثبت به این پیشنهاد نشان نداد و من هم گزارشی را که شما می‌گویید هنوز ندیده ام، اما، ما علائمی دیده ایم که چه از جنبه دلائل سیاسی داخلی یا به خاطر این که آنها در چنبره لفاظیهای خود گیر کرده اند، نتوانسته اند به پا سخ «بله» برسند. بنابراین، به عنوان پیامد، ما با همتایان بین المللی خود مذاکرات بر سر اهمیت داشتن یک پیامد را آغاز کرده ایم بر این اساس که روش دوجانبه، (رژیم) ایران را ملزم می‌کند یک پاسخ روشن داشته باشد و اگر در پاسخ به این پیشنهادها ناموفق باشد، به تضمین امنیت خود نمی افزاید، بلکه به نا امنی خود دامن می‌زند. انتظار ما این است که طی چند هفته آینده بستهیی را از اقدامات بالقوه تنظیم کنیم که جدی بودن ما را به(رژیم) ایران نشان دهد. من کماکان خوشبینی خود را حفظ میکنم که آنها می خواهند از این در عبور کنند. من امیدوارم آنها این قدم را بردارند. ولی آن‌چه مرا خشنود می‌کند، اتحاد چشمگیر بین المللی است که ما شاهد آن بوده ایم. اگر به اوائل سال نگاه کنید می بینید که آن زمان تلاشهای بین المللی تا چه حد ناهمگون بود ولی اکنون درکجا هستیم. این نشان می دهد که ما مسیر درستی را طی کرده ایم.