درگذشت پهلوان اشرفی مجاهد خلق میر یعقوب ترابی

مجاهد خلق یعقوب ترابی، پهلوان اشرفی، از افسران ارشد ارتش آزادیبخش ملی و کادرهای ارزنده سازمان مجاهدین خلق ایران، پس از سه دهه پیکار آزادی، روز جمعه 16 آبان93 در اثر ایست قلبی در پاریس درگذشت.

میر یعقوب ترابی، متولد 1331، فرزند دلاور مردم زنجان، که مجاهدان اشرفی او را پهلوان یعقوب می خواندند، فوق لیسانس رشته مدیریت از دانشگاه کنکوردیا در مونترال کانادا بود.
او در سال 1365 ، با ترک خانمان و فرزندان دلبندش، خود را با اخلاص و پاکبازی ستایش ا نگیز به صفوف نبرد رهایی بخش در قرارگاههای مجاهدین رساند و تمام زندگی و هستی خود را وقف مبارزه با ارتجاع و دیکتاتوری آخوندها و رزم بی امان در برابر ضحاکان حاکم برایران کرد.
پهلوان ارتش آزادی، در تمام نبردها از جمله سلسله عملیات بزرگ آفتاب ،چلچراغ ، فروغ جاویدان و نبردهای مروارید، شرکت داشت و سه نوبت پیاپی از ناحیه گوش، کتف و پا مجروح شده بود. با این همه در سالهای پایداری اشرف و کارزارهای درخشان ایستادگی و مقاومت، و همچنین در مسابقات ورزشی و جشنواره های مهرگان و سیمرغ ، پیوسته میداندار و کباده کش سرفراز ورزش باستانی بود و رسم جنگاوری و رادمردی به جا می آورد.
پس از حمله زرهی و کشتار 19 فروردین 1390 در اشرف، وقتی به درخواست نماینده سازمان ملل متحد، سازمان مجاهدین خلق ایران برای خنثی کردن ضرب الاجل مالکی در همان سال، از پهلوان یعقوب که پاسپورت معتبر کانادایی داشت به اصرار خواست به کانادا برود، او در شمار مجاهدانی بود که ترک اشرف را به هیچ رو نمی پذیرفتند.
سرانجام، 8 ماه پس از حمله به اشرف در آبان سال 90 یعقوب پس از خواهش رهبری مقاومت ، به خاطر در هم شکستن بهانه های مالکی و امنیت یارانش، رفتن از اشرف به کانادا را با ناخرسندی عمیق پذیرفت.
این در شرایطی بود که به خاطر فشار خون بالا، سالها تحت درمان و کنترل پزشکی بود.
ایست قلبی پهلوان اشرفی بطور ناگهانی صورت گرفت. وی مدتی بود که برای دیدار یارانش در پاریس بسر می برد.  
رئیس جمهور برگزیده مقاومت، فقدان ناگهانی این  رادمرد سر فراز اشرفی را تسلیت گفت و افزود:
مجاهد خلق میر یعقوب ترابی، انقلابی صدیق و وارسته، پهلوان محبوب مجاهدین و ارتش آزادی به سوی رفیق اعلی شتافت. سلام بر او و ایمان و وفای  به عهدش که تا واپسین دم حیات، برای آزادی ملت و میهنش در مجاهدت بود. سلام بر او که رادمردی و عیّاری و افتادگی را با انقلابیگیری و آرمان‌گرایی و تعهد خلل ناپذیر به انقلاب درونی مجاهدین در هم آمیخته بود و هر جا که بود، صفای وجودش، گرما و شور و محبت ساطع می‌کرد.
فقدان دریغ انگیز او را به همه همرزمانش، به خانواده محترم ترابی، به مردم زنجان، به جامعة ورزشکاران ایران بویژه قهرمانان ورزشی در لیبرتی، صمیمانه تسلیت می‌گویم.