بیانیه اکثریت نمایندگان پارلمانهای انگلستان، فنلاند و نروژ برای برعهده گرفتن حفاظت اشرف از سوی ملل متحد، در واشینگتن پست منتشرشد.

واشینگتن پست 8 آوریل 2010 (19فروردین 1389)؛ با درج این بیانیه، نوشت: اکثریت نمایندگان پارلمانهای بریتانیا، فنلاند و نروژ از سازمان ملل متحد  و آمریکا میخواهند از مخالفین ایرانی در کمپ اشرف در عراق حفاظت کنند.



یازدهم مارس: بیانیه مشترک 450عضو دو مجلس بریتانیا
نمایندگان ضمن سخنرانی در جلسه پارلمان انگلستان، حمایت اکثریت اعضای مجلس عوام و 150عضو مجلس اعیان انگلستان را ازساکنان اشرف اعلام کردند.
هلسینکی یازدهم مارس: نمایندگان هفت حزب در پارلمان فنلاند بیانیه مشترک توسط اکثریت اعضای پارلمان فنلاند را اعلام کردند.
در بین امضا کنندگان این بیانیه 6 رئیس کمیته، 11 معاون کمیته، رهبران فراکسیونهای پارلمانی و یا معاونان آنها به چشم میخورند.

قانونگذاران از دولتهای خود خواستند اهداف زیر را برآورده کنند:
•    تضمین حفاظت ساکنان اشرف و عدم تکرار حمله و خشونت و جابجایی اجباری توسط نیروهای آمریکایی
•    به عهده گرفتن حفاظت ساکنان اشرف توسط ملل متحد(UN)
•    اذعان دولت عراق بر حق ساکنان اشرف در برخورداری از حقوق و حفاظتهای بنیادین کنوانسیون چهارم ژنو.


متن بیانیه امضاشده ازسوی اکثریتهای پارلمانی درانگلستان، فنلاند ونروژ که در واشینگتن پست به چاپ رسیده، بدین قرار است:
ما بسیار نگران وضعیت 3400عضو اپوزیسیون ایرانی مستقر درکمپ اشرف در عراق هستیم. رژیم ایران تلاش می کند از طریق دولت عراق آنان را نابود سازد. حمله مرگبار نیروهای عراقی به کمپ اشرف در 28 و 29ژوییه 11کشته و 500زخمی و 36گروگان از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران اپوزیسیون به جای گذاشت. گروگانهای بی گناه تنها بعد از یک کارزار گسترده جهانی و بعد از 72روز اعتصاب غذا در حالی که در آستانه مرگ قرار داشتند, آزاد شدند.
عفو بین الملل, فدراسیون جهانی حقوق بشر, سازمان جهانی علیه شکنجه ، اسقف اعظم کانتربری وبسیاری دیگر، طی بیانیه های متعدد ضمن محکوم کردن این حمله, نگرانی خود را در مورد وضعیت ساکنان اشرف ابراز داشته اند. دادگاه اسپانیا تحقیقاتی را در مورد حمله ژوییه علیه مقامات عراقی گشوده که بخاطر نقض کنوانسیون چهارم ژنو می توانند به اتهام جنایت علیه بشریت تحت تعقیب قرار گیرند.
دولت عراق در صدد انتقال اجباری ساکنان اشرف به بیابانهای جنوب عراق است که می تواند به فاجعه بزرگتر از ژوییه منجر شود.
دولت آمریکا, عفو بین الملل و بسیاری از مراجع بین المللی, در این باره ابراز نگرانی کرده اند.
قطعنامه 24 آوریل 2009 پارلمان اروپا تصریح میکند ساکنان اشرف، افراد حفاظت شده در چارچوب کنوانسیون4 ژنو هستند و دولت عراق باید به حقوق آنها احترام گذاشته و از اخراج آنها و یا جابجایی جبری آنها در داخل عراق خوداری نموده و محاصره آنان را پایان دهد.
ما ضمن اعلام همبستگی با ساکنان اشرف و خانواده های آنها, حمایت خود را از خواسته آنها اعلام می کنیم و از دولتهایمان می خواهیم در هماهنگی با سازمان ملل متحد, اتحادیه اروپا و دولت آمریکا بطور خاص برای تحقق فوری موارد زیر تلاش کند.
•    تضمین حفاظت ساکنان اشرف و عدم تکرار حمله و خشونت و جابجایی اجباری توسط نیروهای آمریکایی
•    به عهده گرفتن حفاظت ساکنان اشرف توسط ملل متحد
•    التزام دولت عراق به قطعنامه 24 آوریل 2009 پارلمان اروپا و تصریح بر حق ساکنان اشرف در برخورداری از حقوق و حفاظتهای بنیادین کنوانسیون چهار ژنو,
امضا کنندگان همچنین از دولت عراق میخواهند، به مواد فوق که منطبق با موازین حقوق بین الملل و حقوق انساندوستانه و حقوق بشر بین المللی است، احترام  بگذارد و آنها را به اجرا درآورد، چیزی که اعتبار و حیثیت عراق به عنوان یک دولت مستقل و دمکراتیک را- که متاسفانه زیر علامت سوال رفته است-  احیامی کند  و ارتقا میدهد.