ولیفقیه طلسم شکسته در حالی پرچم سفید را با قبول «برنامه جامع اقدام مشترک» بلند کرد که تا هفتهها قبل هرگونه عقبنشینی از«دستاوردهای اتمی، بازدید از مراکز نظامی و مصاحبه با دانشمندان هستهای» رژیم را به جد رد و از آن به عنوان «خطوط قرمز نظام» نامبرده بود. همان خطوط قرمزی که برای مردم ایران بیش از 300 میلیارد دلار تا به امروز هزینه برداشته و تمامی زیربناهای اقتصادی، مالی و بخشهای بزرگی از صنایع مادر را برای نسلها بین برده است. همان قمار اتمی که با خود تعطیلی گسترده واحدهای تولیدی و کارخانهها را به انضمام لشکر میلیونی بیکاران را به همراه آورده و پول ملی کشور را به نازلترین نرخ ممکن در جهان سوق داده است. بهیقین توضیح ابعاد این قمار اتمی و خساراتی که رژیم آخوندی بر زیربناهای کشور وارد کرده است، نیازمند سالها وقت و پژوهش است و در این چند جمله امکان به تصویر کشیدن آن میسر نیست.
در رابطه با شکست سنگین ولیفقیه در این قمار اتمی تلویزیون الجزیره (23 تیر 1394) بهنقل از یک منبع دیپلماتیک گفت: «در توافق اتمی، رژیم ایران میبایست به سازمان ملل متحد اجازه دهد تا به سایتهای اتمی و سایتهای نظامی وارد شود. در توافق اتمی با رژیم ایران قیدشده درصورتیکه این رژیم ملتزم به توافق نبود در 65 روز تحریمها مجدداً روی آن اعمال خواهد شد. دیپلماتها گفتند: بر اساس توافق اتمی با رژیم ایران ممنوعیت تسلیحاتی سازمان ملل بر روی رژیم ایران 5 سال ادامه خواهد داشت. ممنوعیت مربوط به موشکهای بالستیک هشت سال خواهد بود».
همچنین بر اساس این توافق که خانم رجوی از آن بهدرستی با عنوان توافقی « بدون امضاء» نامبرده که بدینسان «الزامات یک معاهده رسمی بینالمللی را ندارد». ولیفقیه طلسم شکسته اکنون تمامی شرط و شروط تفاهمنامه لوزان را باکمی پس یا پیش قبول کرده است و با آن به شکست خفت باری هم درصحنه داخلی و هم بینالمللی مهر تائید زده است.
«این عقبنشینی که کارگزاران نظام از آن بهعنوان جام زهر اتمی نام میبرند، ناگزیر به تشدید جنگ قدرت در رأس رژیم و بر هم خوردن تعادل درونی آن علیه ولیفقیه فرتوت راه میبرد. جنگ قدرت در رأس رژیم بهتمامی سطوح آن تسری پیدا میکند. ازاینرو مضمون و ساختار توافق مزبور را بهاختصار میتوان «باخت-باخت» توصیف کرد. خانم رجوی با یادآوری این حقیقت که مقاومت ایران، نخستین افشاگر پروژهها و مراکز و پنهانکاریهای اتمی رژیم طی سه دهه گذشته بوده است، افزود: تن دادن خامنهای و رژیمش به همین توافق نیز از وضعیت انفجاری جامعه ایران، آثار فرساینده تحریمها، بنبست سیاست رژیم در منطقه و همچنین نگرانی آن از تشدید شرایط توافقنامه از سوی کنگره آمریکاست» (اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت 23 تیر 1394)
بر اساس این نقشه مسیر که آخوند روحانی در یک دروغگویی آشکار گفته است «با توافق هستهای وین به همه اهداف خود رسیدیم». ولیفقیه طلسم شکسته ضمن عقبنشینی از سیاستهای رسمی اعلامشده گذشته خود که تنها مصرف داخلی و برای آرام کردن دلواپسان زنجیر پاره کرده را داشت، به خواستههای جامعه جهانی اینگونه تن داده است: (خبرگزاری رویتر 23 تیر 1394)
- رژیم متعهد شده است که ضمن از بین بردن 10 تن اورانیوم غنی شده، تنها از مجموع 19 هزار سانتریفیوژها ی موجود تنها یک سوم و تنها از نسل اول آنها را نگهداری نماید.
- بر اساس جمع بندی نهایی، تحریم های موشکی علیه رژیم آخوندی تا 8 سال و تحریم های تسلیحاتی 5 سال دیگر ادامه خواهد داشت.
- بازرسان سازمان ملل متحد از توانایی دسترسی به همه سایت های رژیم از جمله سایت های نظامی و غیرنظامی برخوردار خواهند بود.
- رژیم آخوندی و سازمان بینالمللی انرژی اتمی در خصوص برنامه ای به توافق رسیده اند که بر مبنای آن رژیم ایران باید درباره ابعاد فعالیت های هستهای گذشته خود تا پایان سال 2015 شفاف سازی نماید.
- رژیم آخوندی 98 درصد اورانیوم غنی شده خود را از بین می برد.
- این ذخایر تا 15 سال آینده به همین مقدار ثابت خواهد ماند و بدینسان ایران دیگر از طریق تاسیسات اراک نخواهد توانست پلوتونیوم تولید کند.
- سوخت نیروگاه اراک از این کشور برای 15 سال آینده خارج خواهد شد واین تاسیسات دیگر آب سنگین تولید نخواهد کرد.
- رژیم آخوندی اجرای پروتکل الحاقی پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای را که به معنای افزایش بازرسی از مراکز هستهای است، به موقع به آژانس بینالمللی انرژی اتمی خبر خواهد داد.
- اجرای توافق برنامه جامع اقدام مشترک زمانی به جریان خواهد افتاد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی تایید نماید رژیم ایران تعهدات خود در زمینه شفاف سازی برنامه هستهایش را اجرا کرده است. سپس اتحادیه اروپا تحریمهای مربوط به برنامه هستهای را لغو و یا تعلیق خواهد کرد.
- دوره انتقالی توافق برنامه جامع اقدام مشترک به فاصله هشت سال پس از زمان انطباق با توافق و یا بر اساس گزارش مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که تایید کند تمام مواد و فعالیتهای هستهای در ایران اهداف صلح آمیز دارند، میتواند زودتر اتفاق بیفتد.
- اتحادیه اروپا به باقیمانده تحریمها علیه رژیم ایران پایان خواهد داد. دولت آمریکا نیز تحریمهای باقیمانده علیه نظام آخوندی را لغو یا اصلاح خواهد کرد و قوانین خود در این زمینه را تغییر خواهد داد.
- خاتمه توافق برنامه جامع اقدام مشترک به فاصله ده سال پس از زمان انطباق به جریان خواهد افتاد به شرط آنکه هیچ یک از تحریمهای سازمان ملل متحد ابقاء نشده باشد.
- این طرح که با توافق آژانس بینالمللی انرژی اتمی صورت گرفته است، بازدید از پایگاه نظامی پارچین و همچنین گفتگوهای احتمالی با دانشمندان هستهای رژیم ایران را نیز شامل می شود.
- ممنوعیت خرید کالاهایی که مصارف دوگانه دارند بر روی رژیم ایران باقی می ماند. خرید این مواد می بایست زیر نظر کمیته مشترک رژیم و اتحادیه اروپا قرار گیرد تا نیاز رژیم به این کالاها را بررسی کند».
واقعیت آخر آنکه، بهیقین مخفی کاری رژیم برای ساخت سلاح اتمی با و یا بدون این نقشه مسیر پایان نیافته است، زیرا بمب اتم تضمین بقاء برای دیکتاتوری ولیفقیه است. آنچه در راستای «برنامه جامع اقدام مشترک» نصیب دیکتاتوری ولیفقیه خواهد شد، چیزی بیشتر از کاهش « مرحله به مرحله» تحریم ها آنهم در پی «اعتماد سازی و شفاف سازی» با جامعه بینالمللی طی 10 سال آینده – بشرط آنکه رژیم آخوندی تا آن زمان هنوز بر سر کار باشد - نخواهد بود.