ترجمان این جملات به معنای فقر و نیازمندی گسترده در میان بیش از 25 میلیون نفر از آحاد کشور است.
این پژوهشگر اجتماعی (خبرگزاری حکومتی ایسنا ۲۸ تیر ۱۳۹۴) در ادامه میافزاید: «در حال حاضر حدود پنج درصد جمعیت دچار فقر شدید هستند یعنی اگر تمامی درآمدشان را برای تأمین غذای موردنیاز خود صرف کنند بازهم درآمدشان کفاف نمیدهد. همچنین ۳۳ درصدی شهریها و ۴۰ درصد روستاییان دچار فقر مطلقاند که این میزان در سیستان و بلوچستان به بیش از ۶۰ درصد و در کرمان، کردستان و گلستان به بیش از ۵۰ درصد میرسد».
این گزارش اجتماعی در ادامه با اشاره به خط فقر در جامعه میافزاید: «این پژوهشگر سیاستگذاری اجتماعی همچنین ۸۰ درصد از افرادی را که در زیرخط فقر مطلق قرار دارند را فاقد بیمههای اجتماعی و بیکار و دارای شغلهای غیررسمی دانست و گفت: اشتغال بهعنوان یک بحث کلیدی برای دوران بهاصطلاح پساتحریم هم پیشبینی میشود که در یک بازه زمانی حدود پنجساله با پدیده رشد بدون اشتغال مواجه خواهیم بود. بر اساس آمار سال ۱۳۹۱ از حدود دو میلیون و ۸۰۰ بیکار، یکمیلیون و ۶۰۰ نفر شاغلان بیکار شده بودند و چیزی حدود ۶۰۰ هزار نفر نیز دارای مشاغل موقت که بنا به دلایل مختلف کار خود را ازدستدادهاند».
ابعاد فقر در دزدبازار ولایتفقیه به حدی است که برای نمونه یک نماینده مجلس رژیم با اشاره به بازدید کمیسیون عمران مجلس حکومتی از وضعیت معیشتی در استان سیستان و بلوچستان، پیشتر گفته بود (سایت حکومتی خبر آنلاین ۱۳ تیر ۱۳۹۴): «۷۰ درصد استان سیستان و بلوچستان زیرخط فقر هستند، به شکلی که در برخی نقاط افراد باید حدود ۴ کیلومتر راه طی کنند تا بتوانند از آب شرب استفاده کنند».