نگاهی به روزنامه‌های حکومتی (۱۸ آبان ۹۴)

با سخنرانی روز یکشنبه آخوند روحانی در نمایشگاه مطبوعات جنگ رسانه‌یی باندهای حکومتی وارد دور جدیدی شد و تیترهای روزنامه‌های دو طرف این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد.
    رئیس جمهور: برخی رسانه ها پلیس مخفی هستند. (روزنامه آرمان)
    روحانی: با پول مردم علیه مردم حرکت میکنند (روزنامه آفتاب یزد)
    انتقاد صریح روحانی از برخورد دوگانه با مطبوعات (روزنامه کارون)
    حمله به همه – رئیس جمهور، قوه قضاییه، نهادهای نظام و رسانه های منتقد را آماج بیسابقهترین اعتراضها قرار داد (روزنامه جوان).
    دولت به جای نفوذیها یقه منتقدان را گرفت! (روزنامه کیهان).
    عملیات فشار دولت علیه رسانه های منتقد با تهدید و اتهام جدید از سوی رئیس جمهور همراه شد. تهدید مطبوعات در نمایشگاه مطبوعات (وطن امروز).

روزنامه سپاه پاسداران (جوان) به روحانی به خاطر حرفهای روز دوشنبه هشدار داد و نوشت: اینک یک سؤال جدی، قابلطرح است. در حالیکه رهبر معظم انقلاب، خود به کرات پذیرای نقدهای مطرحشده بوده و همواره از رفتارهای متکبرانه پرهیز داشته اند، طرح این موضوع که «امام مسلمین هم باید نقد شود» در سخنرانی از سوی فرد دیگر، چه معنا و مفهومی دارد؟ باید دانست که طرح اظهارات نسنجیده و دشمن شادکن از سوی مسئولان هزینه های گزافی بهدنبال دارد که در سالهای گذشته شاهد پیامدهای منفی آن بودهایم.
کیهان خامنه‌ای خواهان دستگیری مهره‌های اصلی باند رفسنجانی روحانی شد و نوشت:
انتظار منطقی و قانونی مردم از مسئولان کشور و به ویژه از دستگاه قضایی آن است که با عبور از عوامل دمدستی و مأموران میدانی دشمن -که سابقه دستگیری و محکومیت هم داشته اند- به سراغ کسانی بروند که به رغم وجود چنین سوابقی، باز هم آنها را به مراکز تصمیمگیری و اتاق فکر خود راه داده و عنان برخی تصمیمات مهم کشور در حوزه های مختلف را به آنها سپرده اند!
روزنامه حکومتی رسالت، با لحن تند و تهدیدآمیزی علیه روحانی نوشت: آقای رئیس جمهور که در مقابل آمریکا ساکت و مهربان و مؤدب هستند هرچه فریاد دارند بر سر نیروها و نهادهای انقلابی میکشند که نمونهای از آن اعتراض تند و علنی ایشان به سپاه پاسداران و دستگاه قضا برای دستگیری چند نفر از جاسوسان و عوامل نفوذ آمریکا در مراکز رسانه یی و دولتی است. شاید این برخوردها نیز جزء الزامات دوستی با آمریکا باشد.
اکنون برای هر فرد دلسوز برای اسلام و انقلاب و منافع ملی این سؤال مطرح است که دولت در آینده کدام راه را خواهد پیمود؟ دوستی با آمریکا یا ایستادگی در مقابل آمریکا! باید دعا کنیم... آقای رئیس جمهور از عاقبت سوء گذشتگان خودشان که همین راه را پیمودند درس عبرت بگیرند و به قانون اساسی و خط روشن امام و رهبری و به آغوش ملت خودشان برگردند.
از سوی دیگر روزنامه فرهیختگان از باند رفسنجانی ـ روحانی نوشت: سخن حسن روحانی درباره مطبوعات و نشریات آنقدر شفاف هست که تفسیربردار نباشد. مسئول اجرای قانون اساسی دیروز در آیین افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات از حصار حصین روزنامه‌های خاص و برعهده گرفتن نقش پلیس مخفی توسط آنان سخن گفت، به نحوی غیرمستقیم به بازداشت‌های اخیر برخی از روزنامه‌نگاران و اتفاقات پس از آن اشاره کرد.
رونامه دیگر این باند نیز از روحانی خواست که به جای حرف وارد عمل شود و از جمله نوشت: حسن روحانی به ساز و کارهایی اشاره کرد، اما متاسفانه تاکنون گام مهمی برداشته نشده و روانشناسی درونی در مجموعه فعالان مطبوعاتی کشور مشخص می‌کند که جامعه مطبوعاتی دچار نوعی التهاب، احساس ناامنی و بی‌ثباتی هم حرفه‌ای و هم روانی است و به دلیل برخوردهای سلیقه‌ای دستگاه‌ها و نهادها و امواج ناگهانی که از این سو و آن سو می‌آید و انگار دیواری کوتاه‌تری جز مطبوعات برای تصفیه حساب‌های سیاسی نیست، وضعیت مطلوبی ندارد.
«نفوذ»
موضوع «نفوذ» هم‌چنان از مطالب مطرح در روزنامه‌های حکومتی است.
به نوشته‌ کیهان خامنه‌ای، روحانی در سخنان خود به جای نقد نفوذی‌های دشمن، به صورت تلویحی منتقدان دولت و کسانی که نگران نفوذ دشمن هستند را مورد هجمه قرار داده است.
در مقابل روزنامه‌های باند رفسنجانی ـ روحانی حرفهای پاسدار شمخانی، پاسدار علی لاریجانی و آخوند علوی را در مخالفت با دستگیریها به خاطر نفوذ منعکس کردند.
روزنامه اعتماد نوشت: شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی گفت، با تابوشکنی مخالفیم و بدترین راه مقابله با نفوذ جناحی کردن آن است. آفتاب یزد در اظهار نظر پاسدار شمخانی را با این تیتر برجسته کرد: «بعد از روحانی، شمخانی هم از خطر سو استفاده از واژه نفوذ گفت؛ استفاده ابزاری از نفوذ». کارون در این زمینه با تیتر «شمخانی: دستگیریهای اخیر با قصد تسویه حساب سیاسی بوده است» موضوع دستگیریهای اخیر به خاطر «نفوذ» را منعکس کرد.
صحبت های پاسدار علی لاریجانی و آخوند علوی، وزیر اطلاعات آخوندی با این عناوین بازتاب پیدا کرد:
    لاریجانی: نباید افرادی که نظر دیگری دارند خائن بنامیم (روزنامه شرق)
    رئیس مجلس: هر کسی نظر مخالف داشت منحرف نیست (روزنامه کارون)
    وزیر اطلاعات:کلمه نفوذ را باید باوزن مناسب خودش بهکار ببریم (روزنامه ابتکار)
«برجام»
جدال موافقان و مخالفان برجام هم‌چنان ادامه دارد.
در حالی که روزنامه حکومتی رسالت به نقل از زاکانی، رئیس کمیسیون برجام در مجلس ارتجاع تیتر کرده «جمع‌آوری سانتریفیوژها متوقف شده»، نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رژیم در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد اعلام کرد، «استمرار فعالیت کمیسیون برجام غیرقانونی است».
در همین حال، روزنامه جوان از جمع‌آوری سانتریفیوژها در غیاب هیأت نظارت برجام خبر داد.
روزنامه آرمان نیز نوشت: عده یی میخواهند به اسم نفوذ برجام را بکوبند.