شهر سوخته ای بنام ایلام

ا

یلام، شهر منابع بی نهایت گاز ، شهر پالایشگاه ها، شهر افراد تحصیل کرده و مرکز استان در حاکمیت ننگین و چپاولگر آخوندی که اکنون به شهری سوخته و به شهری با بالاترین آمار بیکاری و خود کشی و فقر تبدیل شده است.

یک شهروند دردمند ایلامی (خبرگزاری حکومتی ایلنا 16 آذر 1394) وجود بحران در این شهر سوخته را اینگونه به تصویر کشیده است: «هر چی بگم باورت نمی‌شه، باید بیای و ببینی،" بعد محکم دستم را می‌گیرد تا به خانه‌اش برویم که دیوار‌هایش ریخته».
با هم بخش هایی از این گزارش حکومتی را با تمامی کاستی ها و سانسور و هرآنچه که بختکی بنام نظام آخوندی بر سر مردم ایران آورده است ، می خوانیم: “غروب آفتاب نزدیک است؛ در‌‌‌ همان لحظه اول ورود به شهر ایلام می‌توان آثار سیل اخیر را به راحتی مشاهده کرد؛ آسفالت‌های کنده شده و خرابی در میدان ورودی شهر؛ شهری که هیچ شباهتی به مرکز یک استان ندارد، استانی که 11 درصد از مخازن گاز را دل خود دارد.... طبق آخرین آمار منتشر شده استان ایلام دارای 35 هزار نفر بیکار و 156 هزار نفر شاغل است و نرخ بیکاری استان 18 درصد است.... مردی حدودا 60 ساله است که بساط سبزی را در جلوی یک مغازه پهن کرده و همین طور که با من حرف می‌زند سبزی‌ها را دسته‌بندی می‌کند، از جایم تکان نمی‌خورم تا بیشتر بشنوم، برای همین است که به کردی می‌گوید: "بیکاری بابا." لبخندم را مدیون فهم گویش کردی‌ام، متوجه می‌شود، برای همین اعتماد می‌کند، سرش را جلو می‌آورد و می‌گوید:"گفتن زیاد با خبرنگارا حرف نزنید، من از روستا می‌آم اونجا هم اومدن گفتن تا کارت خبرنگاری ندیدین حرف نزنین، حالا جدی جدی خبرنگاری؟ اگه هستی که یه سری به بیمارستان شهر بزن و ببین بیکاری و بی‌برنامگی چه بلایی سر بچه‌های مردم آورده، هنوزم که هنوزه هر خانواده یه خاطره از خودکشی عزیزانش داره."... علی‌رغم اینکه در سالهای اخیر عدد عجیب صفر برای آمار خودکشی در این استان به طور مداوم اعلام شده است؛ اما در حقیقت روش‌های خودکشی در این استان به سمت خودکشی با قرص تغییر یافته و اغلب مسئولان این استان این مساله را با افتخار اعلام می‌کنند که دیگر کمتر زن یا دختری با خودسوزی در شعله‌ها سوخته و همراه با آرزو‌هایش خاکستر می‌شود؛ کسی هم علاقه‌ای به ارائه توضیحات در این رابطه ندارد، نه در شهر و نه در اتاق‌های اداری. تنها در کوچه و بازار مردم اشاره‌های کوتاهی به این مساله می‌کنند و مشکلات اقتصادی به ویژه بیکاری را از عوامل این اتفاق عنوان می‌کنند؛ البته پاسخ مردان در تشریح علت خودکشی‌ها به ویژه در زنان با پاسخ زنان و دختران کمی متفاوت است. براساس آمارگیری سال 90 متوسط جمعیت افراد تحصیل‌کرده در ایلام 20.1 درصد بوده است؛ در حالی‌که این آمار در سطح کشور 15.9درصد بوده است، 9.7 درصد جامعهٔ روستایی ایلام از تحصیلات عالیه برخوردار است؛ بنابراین 40 درصد جمعیت استان تحصیلات عالیه دارند.
زنی جلو می‌آید به دوربین اشاره می‌کند:" فیلم نگیر"،"نمی‌گیرم." لبخند می‌زند؛ اما؛ تلخ می‌گوید:" خانوم می‌دونی این استان چقدر تحصیلکرده داره؟"منتظر پاسخ نمی‌ماند، سر تکان می‌دهد و از بیکاری دو فرزند خود حرف می‌زند:" یه دختر و یه پسر دارم، با نمره‌های بالا از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده و هردو در خانه نشستند؛ بعد از افسردگی جوان‌ها شکایت می‌کنند؛ خب امیدی ندارند، نه کارخانه‌ای برای کار وجود دارد و نه واحد صنعتی"».