این ثبت نام هفت روز ادامه خواهد داشت و بعد از بررسی صلاحیت نامزدها توسط شورای نگهبان ارتجاع، قرار است انتخابات خبرگان ارتجاع، در روز ۷ اسفند امسال، به طور همزمان با انتخابات مجلس ارتجاع برگزار شود.مجلس خبرگان ارتجاع که ۸۶ نفر در آن عضو هستند، وظیفه نظارت بر عملکرد، عزل و نصب رهبر را برعهده دارد. در سال ۶۸، در یک جلسه پشت درهای بسته، خبرگان ارتجاع یک شنبه خامنه ای را به عنوان جانشینی خمینی معرفی کرد.
در ثبت نام روز پنجشنبه ۲۶ آذر حدود ۶۵ نفر برای نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان شرکت کردند که ۱۲ تن از آنان را زنان تشکیل می دادند. احتمالا ثبت نام آنها نمایشی است زیرا تاکنون شورای نگهبان رژیم که وظیفه نظارت بر این انتخابات و تعیین صلاحیت نامزدها را دارد، در چهار دوره گذشته، صلاحیت هیچ زنی را برای نامزدی در انتخابات خبرگان ارتجاع تایید نکرده است.
ثبت نام برای شرکت در نمایش خبرگان ارتجاع در حالی اولین روز خود را پشت سر گذاشت که جنگ گرگها برای حذف یکدیگر در رسانه های حکومتی مشهود بود.
خبرگزاری حکومتی ایلنا روز پنجشنبه ۲۶ آذر با عنوان ” انتخاب هیاتهای اجرایی لبخند اصلاحطلبان را خشکاند” به گوشه یی از جنگ گرگها اشاره کرد و نوشت: ”اولین مرحله از روند انتخابات به این دلیل با گلایه اصلاحطلبان همراه شد که اعضای هیاتهای اجرایی عمدتا از یک جریان سیاسی انتخاب شدند”. ” گویی …در نگاه استاندار اصفهان و مازندران و یزد و لرستان و چند استان دیگر، فردی لایق برای قرار گرفتن در هیئتهای اجرایی نبوده است و مدیران اجرایی در این استانها ترجیح دادهاند امانت رای مردم را به دست کسانی بسپارد که قرابتی با دولت فعلی ندارند و احتمالا از فردای انتخابات مجلس، در ستادهای رقیبان روحانی فعالیت خود را آغاز میکنند”.
خبرگزاری حکومتی ایلنا با هشدار نسبت به حذف باند رفسنجانی – روحانی و تکرار قیام ۸۸ افزود: ” شش سال از انتخابات سال ۸۸ میگذرد. انتخاباتی که با اعتراض دو نامزد …، مسائلی برای کشور به وجود آورده بود و بسیاری افراد و تحلیلگران سیاسی همسو بودن هیئتهای اجرایی با نامزد پیروز در انتخابات و حمایت برخی اعضای هیئتهای نظارت از وی، را در این بیاعتمادی موثر میدانستند. اما بحث انتخابات مجلس همواره پیچیدهتر و چالشیتر بوده است”.
بسیج ضدمردمی نیز روز پنجشنبه ۲۶ آذر در پایان دومین روز نشست خود که در مشهد برگزار می شد نسبت به تسلط باند رفسنجانی و روحانی بر مجلس و خبرگان ارتجاع هشدار داد و با صدور قطعنامه یی اعلام کرد: ”اجازه ندهند این دو سنگر مهم … به دست مرفهان بی درد و صاحبان ثروت های باد آورده و بانیان اشرافی گری و دنیا طلبی، بیفتد”. ” شورای نگهبان در این زمینه وظیفه خطیری بر عهده دارند … از شورای نگهبان و سایر مراجع ذیربط دیگر می خواهیم با شجاعت و قاطعیت، در احراز صلاحیت ها بر اساس مُرّ قانون اقدام کنند و از تأیید افراد فاقد صلاحیت به هر دلیل و مصلحتی خودداری نمایند”.
پنجمین دوره نمایش خبرگان ارتجاع از سال گذشته، که خامنه ای، به خاطر بیماری تحت جراحی قرار گرفت، اهمیت ویژه یی پیدا کرده است به نحوی که رفسنجانی اعلام کرد در این نمایش شرکت خواهد کرد.
وی همچنین روز یکشنبه 22 آذر در مصاحبه با خبرگزاری حکومتی ایلنا گفت: ”حالا هر وقتی که بنا شد رهبری عوض شود یا نباشد و کس دیگری بیاید، دوباره باید کار عمدهای انجام دهند. البته دارند آماده میشوند و مطالعه میکنند و گروهی را گذاشتند که دارند افراد را بررسی میکنند تا آنهایی را که صلاحیت دارند که اگر بعداً حوادثی پیش آمد، بتوانند برای رأیگیری مطرح کنند. کار خبرگان عمدتاً همین است”.
به دنبال اظهارات رفسنجانی مبنی بر جانشینی خامنه ای، روز پنجشنبه ۲۶ آذر، آخوند احمد خاتمی عضو خبرگان ارتجاع نیز از تشکیل کمیته یی برای تحقیق درباره افراد واجد شرایط ولی فقیه بودن خبر داد و گفت ”این اسامی فقط به خامنه ای داده می شود.” امام جمعه نمره موقت تهران، پس ازثبت نام برای نمایش خبرگان ارتجاع به رسانه های حکومتی گفت: ”گروهی از برجستگان خبرگان از کمیسیون اصل ۱۰۹ و ۱۱۱ انتخاب شدند نه اینکه آنها رهبر تعیین کنند، بلکه کسانی که در مظان رهبری هستند راجع به آنها تحقیق و بررسی شود که این کمیته با رعایت مسئله رازداری این کار را انجام داده است و این اسامی اگر رهبری معظم بخواهند فقط برای ایشان عرضه میشود نه دیگران.”
دبیرخانه شورای ملی مقاومت روز دوشنبه ۲۳ آذر طی اطلاعیه یی با عنوان ”تلاش مذبوحانه رفسنجانی برای نجات نظام از هم گسیخته ولایتفقیه و احیای موقعیت خود” اعلام کرد: ولایتفقیه قبایی است که به قامت خامنهای دوخته شده و با حذف خامنهای تمامیت رژیم متزلزل میشود.