نگرانی رژیم از کاهش قیمت نفت به بشکه یی ۲۰ دلار

کاهش شدید قیمت نفت پس از اجلاس اوپک و احتمال رسیدن آن به بشکه یی 20 دلار، باعث نگرانی کارگزاران رژیم شده است.

محمدعلی خطیبی نماینده سابق رژیم آخوندی در اوپک روز چهارشنبه 25 آذر، بانگرانی گفت: ”به پیش بینی موسسات بین‌المللی این احتمال وجود دارد که قیمت نفت به بشکه‌ای ۲۰ تا ۲۵ دلار کاهش یابد، و ما باید مانع کاهش بیشتر قیمت طلای سیاه در بازارشویم، زیرا کاهش بیشتر قیمت‌ها، امنیت اقتصاد ما را تهدید می کند”.
وی افزود: در طول فعالیت ۵۵ ساله اوپک، همواره مهم‌ترین سیاست این سازمان تامین ثبات بازار نفت در کوتاه مدت و میان مدت بوده است حال، بررسی تحولات بازار جهانی نفت در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که این بازار "به نوعی ترمز بریده" است.
محمدعلی خطیبی نماینده سابق رژیم آخوندی در اوپک تاکید کرد: ”قیمت نفت خام در طول دو سال گذشته از بشکه‌ای ۱۱۰ تا ۱۱۵ دلار هم اکنون به بشکه ای کمتر از ۳۵ دلار کاهش یافته و این زنگ خطر را برای تمامی کشورهای تولیدکننده و صادرکننده نفت به صدا درآمده است”. وی با استناد به پیش‌بینی موسسه‌های بین‌المللی احتمال داد که بهای هر بشکه نفت خام به ۲۰ تا ۲۵ دلار کاهش می‌یابد.
خبرگزاری اطلاعات آخوندی موسوم به مهر نیز روز یکشنبه 22 آبان نوشت:: ”پیش بینی می شود در صورت تداوم سقوط آزاد طلای سیاه در بازار جهانی، قیمت نفت خام ایران در طول معاملات هفته جاری حتی به محدوده بشکه ای ۲۰ دلار هم سقوط کند که در این صورت یک رکورد جدید در کاهش قیمت نفت خام صادراتی کشور به ثبت خواهد رسید”.
روزنامه حکومتی "شرق" نیز چندی پیش به نقل از ارزیابی‌های "بانک گلدمن‌ساکس" و "دبیرخانه اوپک" گزارش داد، در سال ٢٠١٦ میلادی ممکن است قیمت نفت به حدود ٢٠ دلار در هر بشکه سقوط کند.
تمار اسنر، تحلیلگر انرژی موسسه ”نسداک” خطر کاهش بهای نفت به هر بشکه ۲۰ دلار را جدی ارزیابی کرد و گفت، ردکردن این احتمال ”کار خطرناکی” است. وی افزود، روند متعادل شدن عرضه و تقاضا زمان می‌برد و گمان نمی‌رود این اتفاق تا سال ۲۰۱۷ رخ دهد.
خبرگزاری رویتر 23 آذر با اشاره به کاهش قیمت نفت برنت دریای شمال به 37 دلار و50 سنت، گزارش داد، این قیمت، کمترین میزان طی ۱۱ سال گذشته است.
اوپک نیز در سایت خود گزارش داد قیمت سبد نفتی این سازمان در روز شنبه 21آذر به ۳۳ دلار و ۷۶ سنت سقوط کرده که کمترین میزان از خرداد ماه سال 83 است.
کاهش تقاضا در بازارهای جهانی و عرضه نفت بیش از سقف تعیین شده توسط اعضای اوپک از مهم‌ترین علت‌های شتاب گرفتن روند نزولی قیمت‌ها محسوب می‌شود.
گزارش ماهانه اوپک حاکی است، میزان عرضه نفت در ماه نوامبر به طور متوسط روزی ۳۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه بوده است.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ۱۶۸مین نشست خود در وین بر سر تعیین سقف تولید و عرضه نفت به بازارهای جهانی، که به طور رسمی ۳۰ میلیون بشکه در روز اعلام می‌شود، به توافق نرسیدند.
مدیر سابق امور بین الملل شرکت ملی نفت و نماینده پیشین رژیم ایران در اوپک میگوید پس از این نشست، شیب کاهش قیمت جهانی نفت تندتر شده است.
به رغم مازاد عرضه نفت اوپک، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت کابینه آخوند روحانی اعلام کرده که ایران قصد دارد به محض آغاز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) صادرات نفت خود را نیم میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
ناظران پیش‌بینی می‌کنند با ادامه روند نزولی قیمت‌ها، رژیمهای نظیر رژیم ایران به دلیل وابستگی شدید به درآمدهای نفتی با مشکلات جدی و کسری شدید بودجه روبرو خواهند شد.
در بودجه سال جاری رژیم آخوندی بهای فروش نفت مشخص نشده، اما با توجه به میزان صادرات و در آمد مورد انتظار، هر بشکه نفت حدود ۵۰ دلار محاسبه شده است.
نفت ٢٠دلاری و حتی نفت ٣٠ تا ٣٥ دلاری کابینه آخوند روحانی را با کسری بودجه مواجه خواهد کرد.
مهدی تقوی، تحلیلگر اقتصادی رژیم و عضو هیات علمی دانشگاه علامه درباره تأثیر کاهش قیمت نفت بر اقصاد رژیم می گوید کاهش قیمت نفت تاثیر بسیار جدی بر اقتصاد و البته بودجه کشور خواهد گذاشت. تاثیرات وحشتناکی در راه است زیرا اقتصاد کشور از گذشته تاکنون متکی به درآمدهای نفتی بوده است.”
این تحلیگر اقتصادی رژیم کاهش قیمت نفت را یک شوک بسیار بزرگ به اقتصاد رژیم دانست و گفت:”با کاهش قیمت نفت، درآمدهای ارزی نیز کاهش پیدا می کند و واردات نیز به تبع صادرات با کاهش رو به روخواهد شد و این موضوع قطعا تورم زا خواهد بود.”
وی افزود:” بر این باور هستم که کاهش قیمت نفت شوک منفی به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.”