گزارش پنتاگون: استراتژی رژیم ایران؛ به کارگیری گروههای شبه نظامی برای ارعاب دولتهای خاورمیانه

سخنگوی مطبوعاتی وزارت دفاع آمریکا گفت ایران از درون سرگرم واژگون سازی دولت های افغانستان و عراق است در حالی که رسماً با آن دو کشور روابط سیاسی برقرار کرده است.

سایت تلویزیون صدای آمریکا - نخستین گزارش رسمی وزارت دفاع آمریکا – پنتاگون - حاکی از آنست که رژیم ایران برنامه تسلیحات اتمی و موشکی خود را دنبال می کند.

 

وزارت دفاع آمریکا در این گزارش جدید می گوید که ایران همچنان به حمایت خود از گروه های خشن افراط گرا در برخی از مناطق جهان نیز ادامه می دهد.


این گزارش می گوید ایران شدیداً به تلاش های خود برای تولید تسلیحات اتمی و موشک های بالیستیک دوربُرد خود ادامه می دهد.

یک مرکز جدید اتمی در سال آینده
این گزارش همچنین می گوید ایران گرفتار مشکلاتی در مراکز اصلی غنی سازی اورانیوم خود شده است، با این همه انتظار می رود در سال آینده یک مرکز جدید غنی سازی اورانیوم وارد میدان فعالیت های اتمی ایران بشود.

گزارش وزارت دفاع آمریکا اما برآوردی در این مورد که ایران چه موقع به تولید بمب اتمی دست خواهد یافت؛ سخنی نمی گوید، اما مقامات آمریکائی از جمله سرلشگر " رونالد بورگس" مدیر واحد اطلاعاتی وزارت دفاع آمریکا می گویند که این امر می تواند خیلی زود به وقوع بپیوندد:

"با توجه به این که ما در حال حاضر رقم دقیق سانتریفوژها را در دست داریم، یک موافقت عمومی در میان ماست. موافقت در این باره که صحبت از یک سال دیگر است". با این همه ژنرال بورگس مجدداً تاًکید کرد که همه دانسته ها را نمی داند".

در گزارش وزارت دفاع آمریکا همچنین آمده است که ایران شدیداً برنامه توانائی های موشکی خود را به خصوص در زمینه موشک های دوربرد دنبال می کند و ادعا کرده موشک جدیدی با بُرد ۲۰۰۰ کیلومتر ساخته است. علاوه بر آن ایران پیشرفت هائی نیز در زمینه توانائی ها و کاربُرد دقیق موشک ها به دست آورده است.

برآورد این گزارش آنست که ایران اگر بتواند از برخی از کمک های خارجی بهره گیرد، قادر است تا سال ۲۰۱۵ میلادی یا ۵ سال دیگر برای دسترسی به خاک آمریکا از توانائی های موشکی خود استفاده کند.

گزارش رسمی وزارت دفاع آمریکا حاکی از آنست که موشک های با بُرد کوتاه جمهوری اسلامی ایران قادر است کشورهای همسایه و نیروهای آمریکا را با کلاهک های متعارف خود در منطقه هدف قرار دهد. علاوه بر آن، ایران در اقدامات دفاعی برای حفاظت از مراکز موشکی خود پیشرفت هائی نیز کرده است.

در گزارش همچنین آمده است که ایران سیاست سرنگونی دولتها را از طریق گروه های داخلی این کشورها به ویژه در خاور میانه دنبال می کند.

گزارش وزارت دفاع آمریکا سپس می گوید که دفاتر ایران در مناطق دیگر جهان حتی در مناطقی دوردست مانند ونزوئلا  نیز طی سال های اخیر " توانائی های عملیاتی" برای خود فراهم آورده اند، با این همه جزئیاتی را در این مورد ارائه نمی دهد.

پیش از آن که رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا سفر آمریکای لاتین خود را در هفته گذشته آغاز کند، یکی از مقامات ارشد وزارت دفاع آمریکا در صورت فاش نشدن نامش گفت هر چند که ایران روابط خود را با برخی از کشورهای منطقه آمریکای لاتین عمیق تر کرده اما نفوذش گسترده نیست.

مقامات ارشد آمریکائی به روابط عمیق ایران به طور اخص با ونزوئلا و بولیوی اشاره می کنند، اما از آن هم فراتر رفته و از اکوادور، نیکاراگوئه و برزیل نیز نام می برند.

ژنرال بورگس هفته گذشته در یک کمیته مجلس سنا فعالیت های ایران را در خارج از مرزهای آن کشور چنین توجیه کرد:
" یک وسیله اصلی که توسط ایران بکار می رود حمایت فعال آن کشور از تروریسم و گروه های شبه نظامی برای کاربُرد استراتژی ارعاب و سرکوب برای در تنگنا قرار دادن سایر کشورهاست".

ژنرال بورگس می گوید چنین فعالیت هائی از سوی نخبگان و نیروی قدس اداره می شود. مدت ها این تردید وجود داشت که چه اندازه از این فعالیت های نیروی قدس مستقیماً به دولت مرتبط است. اما ژنرال بورگس می گوید نیروی قدس سپاه پاسداران خودسرانه عمل نمی کند.

"آنطور که من می توانم در این مورد بگویم – همانطور که هنگام ادای شهادت خود نیز در کمیته سنا گفته ام –  سپاه قدس و نیروی قدس سپاه پاسداران بگونه ای از سوی رده بالا کنترل می شوند".

ژنرال بورگس گفت تا چه حد این کنترل وجود دارد و در چه چهارچوبی انجام می شود چیزی نیست که من آماده پاسخ گوئی در جزئیات آن باشم.

روز چهارشنبه اول اردیبهشت " جف مُرل" سخنگوی مطبوعاتی وزارت دفاع آمریکا گفت ایران از درون سرگرم واژگون سازی دولت های افغانستان و عراق است در حالی که رسماً با آن دو کشور روابط سیاسی برقرار کرده است.

هنگامی که به مسئله عراق و افغانستان می رسیم، واضح است که ایران دو سویه عمل می کند. از یک سو می خواهد با دولت همکاری کرده و نزدیک باشد و از سوی دیگر، تلاش می کند تا اعتبار و حق حاکمیت آنان را از زیر خراب کند.

"جف مُرل" سخنگوی مطبوعاتی وزارت دفاع آمریکا گفت راستش را بخواهید به گمان من اطلاعاتی که در این گزارش آمده برای افرادی که در ساختمان وزارت دفاع هستند، مسئله تازه ای نیست. من تمام گزارش را خوانده ام.

گزارش وزارت دفاع آمریکا در باره قدرت نظامی ایران نخستین گزارش در نوع خود است و کنگره نیزنسخه ای از آن را خواسته است.

گزارش پنتاگون بودجه دفاعی جمهوری اسلامی ایران را برابر با ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار دانسته است. این بودجه کمتر از دو در صد بودجه نظامی آمریکاست. با این همه در گزارش آمده است که این بودجه، شامل فعالیت سازمان هائی مانند نیروهای قدس نیست.