رژیم ایران چالش استراتژیک عمده برای آمریکا

نیکولاس برنز معاون سیاسی سابق وزارت خارجه آمریکا در مقاله یی در نیویورک تایمز بتاریخ یکم بهمن نوشت: رژیم ایران امسال یا سال آینده یک چالش استراتژیک عمده برای آمریکاست.

باراک اوباما و جانشین وی درکاخ سفید در این مورد به آزمایش کشیده می شوند که آیا می توانند تعادل قوای درستی را میان توافق اتمی با رژیم ایران و مهار تجاوزگری این رژیم برقرار کنند.
چالش فوری این است که قدرت واقعی در ایران هنوز در دست خامنه ای است. فردی منزوی که به همه چیز آمریکا بی اعتماد بوده و به تندروهای سپاه پاسداران نزدیک است .
نفوذ سپاه پاسداران در استراتژی امنیتی رژیم ایران از زمان اعلام توافق اتمی کاملا آشکار است.
در هفته های اخیر رژیم ایران با سرپیچی از قطعنامه های شورای منیت موشک های بالستکی آزمایش کرد و موشک هایی را نزدیک کشتیهای جنگی آمریکا در تنگه هرمز شلیک کرد. بعد از بازداشت ملوانان آمریکایی نیز رژیم ایران فیلمی تحقیر کننده از این واقعه منتشر کرد.
نیکولاس برنز در ادامه مقاله خود در نیویورک تایمز نوشت: سپاه پاسداران همچنین به طور مستمر از شبه نظامیان حوثی در یمن و حزب الله در لبنان و سوریه و دولت خونریز بشار اسد حمایت می کند.
سپاه پاسداران ممکن است در تعهدات اتمی رژیم ایران تقلب کند و به گروگان گیری آمریکاییها بازگردد.
دولت اوباما نیاز دارد با تجاوزگری رژیم ایران در منطقه مقابله کند. این دولت همچنی باید روابط آمریکا را با متحدین ما از جمله عربستان سعودی ترمیم کند تا بحرانی را که رژیم ایران در سوریه ایجاد کرده، مهار نماید.
یک چیز روشن است. آمریکا امسال یا سال آینده با یک چالش استراتژیک عمده از جانب رژیم ایران روبروست.
از سوی دیگر، دنیس راس فرستاده ویژه اوباما در امور خاورمیانه ، نسبت به وضعیت رژیم ایران هشدار داد.
دنیس راس می گوید: اگر رژیم ایران بخواهد از پولهای آزاد شده برای بی ثباتی بیشتر منطقه استفاده کند باید آماده تصویب قطعنامه های جدید باشد .
 
دنیس راس فرستاده ویژه اوباما در امور خاورمیانه تصریح می کند نباید به رژیم ایران باج داد.
وی در مورد تبادل گروگانهای آمریکایی با عوامل مجرم رژیم ایران در آمریکا می گوید: امیدوارم این برای رژیم ایران روال نشود که افرادی راکه کاملاً بیگناه می باشند را دستگیر کند و بعد آنها را با نفراتی که ما در زندان بخاطر ارتکاب جرائم جنایی زندانی کرده ایم مبادله کند. در این مورد 6 نفر از 7 نفری که آزاد کردیم کسانی بودند که برای شکستن نظام تحریمها از طریق قاچاق مواد اقدام کرده بودند.
دنیس راس در مورد پولهای آزاد شده رژیم ایران براثر لغو تحریمها می گوید: از 150 میلیارد دلار احتمالاً نیمی از آن را به چینی ها و برخی کشورها بدهکارند که باید بپردازند. رژیم ایران به پولی حدود 50 تا 75 میلیارد دلار دسترسی خواهد داشت . دست کم 5تا10 درصد آن قرار است برای حزب الله و سایرگروههای شیعی برود چرا که خامنه ای هنوز دنبال سلطه بر منطقه است و سیاست آن تغییری نکرده است.
سپاه پاسداران بر سی درصد اقتصاد ایران سلطه دارد و این سلطه آنهااکثراً بخاطر تحریم ها بوده است. آنها حتی ممکن است برای حفظ این سلطه دست به آدمربایی بزنند.
اگر رژیم ایران بخواهد از پولهای آزاد شده برای بی ثباتی بیشتر منطقه با حمایت از حزب الله و عصائب و سایر شبه نظامیان شیعی استفاده کند که ابزار آن در منطقه می باشند باید قیمتی بپردازد و آماده تصویب قطعنامه های جدید باشد.