روز گذشته یک هیئت ۹ نفره در پاریس بود و با اعضای ارشد اپوزیسیون در تبعید ایران، شورای ملی مقاومت ایران و رئیس جمهور برگزیده اش مریم رجوی ملاقات کردند.
دیوید جونز وزیر ولز سابق، که ریاست این هیئت را بعهده داشت، گفت: ”این دیدار و توصیه های سیاسی در زمانیکه رژیم ایران برسر رکورد وحشتناک حقوق بشرش با بررسی و تحقیق دقیق ارگانهای سازمان ملل روبرو شده است و دقیقا دو هفته قبل از انتخابات نمایشی پارلمانی و مجلس خبرنگان ایران می آید، جاییکه کاندیداها بشدت (کاملا) فیلتر شده اند و خواست مردم ایران را نمایندگی نمی کنند.
جونز گفت، ” ایران بالاترین نرخ اعدام سرانه در جهان را دارد. سرکوب سیاسی در طول دو سال گذشته تحت ریاست جمهوری حسن روحانی شدت گرفته است. ایران به دخالت مخربش در سوریه، عراق و یمن همچنان ادامه می دهد.“
جونز گفت آنها با خانم رجوی هم نظر هستند که پس از لغو تحریمات غرب علیه ایران چیزی تغییر نکرده است.
او در این گردهم آیی گفت: ”برخی از مدافعان ادعا می کنند که پس از توافق هسته ای، رژیم ایران به سمت اعتدال حرکت خواهد کرد.“
با اینحال، ما می توانیم ببینیم که وضعیت غیر از این است. نقض حقوق بشر در ایران پس از توافق هسته ای، همینطور دخالت و تجاوز آخوندی در سوریه، بدتر شده است.“
او افزود که حکومت مذهبی آخوندها یک منبع الهام بخش برای دو گرایش اساسی است - افراط گرایی در زیر پرچم اسلام و مقابله به مثل در برابر غرب.
او گفت، ”"نتیجه این دو گرایش حملات تروریستی در اروپاست.“
”رژیم ایران همچنان به سرکوب مردم در داخل کشور و صدور تروریسم در منطقه ادامه می دهد. فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مزدوران خارجی را برای مبارزه برای بشار اسد در سوریه اعزام کرده است.“
”شورای ملی مقاومت اپوزیسیون مشروع این رژیم است.“
(جونز گفت-م)، ”دولت ما، همراه با متحدان غربیمان، یک سیاست آشتی جویانه در قبال ایران را دنبال کرده است به امید اینکه رژیم ایران را تشویق به تغییر رفتارش کند. در این رابطه اپوزیسیون ایران و خواست مردم ایران برای تغییر نادیده گرفته شد. زمان رها کردن این برخورد گمراه کننده است.“
گروه پارلمانی فراحزبی از دولت بریتانیا خواست مطمئن سازد (تضمین کند) حقوق بشر عامل اصلی در روابط ما با ایران بود.
آنها (در این بیانیه-م) گفتند، ”ما باید برای حاکمان ایران روشن سازیم که رفتارشان نسبت به مردم خودشان غیر قابل قبول است. ما نباید چشم خود را بر روی نقض شدید حقوق بشر در ایران ببندیم.“
آنها گفتند ایران کماکان منبع بی ثباتی در خاورمیانه است و بریتانیا ”باید از متحدانمان در منطقه برای ایستادن در برابر دخالت رو به رشد ایران حمایت کند.“
آنها گفتند دولت باید با اپوزیسیون دموکراتیک ایران، شورای ملی مقاومت ایران تعامل کند، و اینکه آنها به طور کامل از طرح ده ماده ای خانم مریم رجوی برای ”یک ایران دموکراتیک و غیر هسته ای با جدایی دین و دولت، برابری جنسیتی و حذف تبعیض مذهبی و قومی“ حمایت می کنند.
مارتین دی، نماینده پارلمان از لینلیثگو و فالکرک ایست به نشنال گفت: ”فکر می کنم دولت بریتانیا باید برسر موضوعات حقوق بشر روی دولت ایران فشار بیشتری آورد. آنها قبلا این موضع را گرفته اند که با حکم اعدام مخالفند، که من با آن موافقم، اما آنها باید آنرا محکمتر و مؤثرتر استدلال کنند.“
بقلم: گرگ راسل