هشدار کمیته بینالمللی در جستجوی عدالت از سوی 2000 پارلمانتر در اروپا و آمریکا به نوری مالکی نخستوزیر عراق

کمیته بین المللی در جستجوی عدالت که در برگیرنده 2000 پارلمانتر در اروپا و آمریکاست به نوری مالکی نخستوزیر عراق هشدار داد که ادامه دادن به نقض قوانین و استانداردهای بینالمللی در رابطه با ساکنان اشرف و هرگونه خشونت و حمله و هجوم مجدد، بدون شک سیاستهای جامعه جهانی، بویژه اتحادیه اروپا در رابطه با عراق را تحت تاثیر جدی قرار میدهد.
کمیته بینالمللی در جستجوی عدالت در نامه خود به نخستوزیر عراق به تاریخ 2دسامبر2009 (برابر با 11آذرماه1388) تصریح کرد: ما همچنین نسبت به جابجایی اجباری ساکنان اشرف، که بدون شک دهها برابر 28و29 ژوییه کشته و زخمی و خسارت بر جای خواهد گذاشت به شما هشدار میدهیم.

 کمیته بین المللی در جستجوی عدالت با ذکر نمونه های مشخص فاش کرد، طبق گزارشهای دقیق از منابع عراقی و ایرانی و طرفهای ثالث، کمیته ای که در نخستوزیری عراق تحت عنوان”کمیته بستن اشرف” تشکیل شده یک دستگاه سرکوب است که صرفاً منویات فاشیسم دینی حاکم بر ایران را پیش می برد و بسیاری از افراد آن در ارتباط مستقیم با این رژیم قرار دارند و دستورات خود را از آن دریافت می کنند.
کمیته بینالمللی در جستجوی عدالت رونوشت نامة هشدار خود به نوری مالکی را برای رئیس جمهور، معاون رئیسجمهور ، وزرای خارجه و دفاع آمریکا ، سفیر ایالات متحده در عراق، فرمانده نیروی چند ملیتی و همچنین دبیرکل ملل متحد، کمیسر عالی حقوق بشر، نماینده ویژه دبیرکل در عراق و همچنین وزرای خارجه و دفاع و حقوق بشر عراق ارسال کرده است.

 در نامه  کمیته بین المللی در جستجوی عدالت به ریاست دکتر آلخوال ویدال کوآدراس، نایبدرئیس پارلمان اروپا، خطاب به مالکی آمده است:

اعمال محاصره و تحریمهای ضد انسانی علیه ساکنان اشرف، از جمله ممانعت کامل از ورود پزشک و دارو و سوخت به این کمپ، کار شکنی در ورود مواد غذایی و سایر مایحتاج اولیه، ممانعت از ورود خانواده ها، وکلا، فعالان حقوق بشر و پارلمانترها به اشرف، نشان میدهد که دولت شما از یک عراق دمکراتیک و مستقل که خواست مبرم اکثریت قاطع مردم عراق است، فاصله بسیار زیادی دارد.
تحریم پزشکی و دارویی علیه ساکنان اشرف در حالی صورت میگیرد که مجروحان حمله مرگبار 28 و 29 ژوییه نیروهای عراقی به کمپ اشرف نیاز شدیدی به مراقبتها و معالجات پزشکی دارند. در آن حملات علاوه بر 11 کشته، 130 تن دچار نقض عضو و 370 تن مجروح شدند.
این اقدامات که حتی در جنگ و مناطق تحت اشغال کمتر سابقه دارد، هم با استانداردهای بین المللی، هم با سنتهای عربی و تعالیم ادیان بزرگ ابراهیمی و منجمله اسلام در تناقض آشکار است و هم عموم مردم عراق از آن منزجرند.
در فاصله سالهای 2003 تا 2008 دهها هیات اروپایی و از جمله 5 هیات پارلمان اروپا از اشرف باز دید کرده اند. من به عنوان رئیس آخرین هیات در اکتبر 2008 به عراق و به اشرف رفتم با صدها تن از ساکنان و با مسئولان مجاهدین و با بسیاری از شخصیتهای عراقی از نزدیک صحبت کردم. در پرنسیپهای دمکراتیک مجاهدان اشرف و در دوستی مردم عراق با آنها و در دفاع آنها از یک عراق دمکراتیک و مستقل هیچ تردیدی نداریم و محترمانه به شما میگوییم که همه اتهاماتی که جسته و گریخته از سوی شما نثار ساکنان اشرف میشود مطلقا غیر واقعی و با اهداف سیاسی است و به همین خاطر است که شما به فراخوانهای ساکنان اشرف و وکلای آنها و کمتیه بینالمللی حقوقدانان در دفاع از اشرف شامل 8500 حقوقدان در اروپا و آمریکا، برای ارجاع این اتهامها به یک دادگاه بینالمللی هیچ پاسخی نمیدهید.
ما همچنین نسبت به جابجایی اجباری ساکنان اشرف، که بدون شک دهها برابر 28و29 ژوییه کشته و زخمی و خسارت بر جای خواهد گذاشت به شما هشدار میدهم. بخصوص که از شما نقل میشود در آن تهاجم مرگبار شما دستورشلیک نداده بودید و پلیس و نیروهای عراقی بطور سرخود مرتکب این جرایم شده اند. اگر این را باور کنیم، نتیجه یک چیز بیشتر نیست که آنها دستورات خود را مستقیما از فاشیسم دینی حاکم بر ایران و نیروی قدس و وزارت اطلاعات دریافت کرده اند.

در ادامه نامه کمیته بین المللی در جستجوی عدالت به نوری مالکی آمده است:
 شما نیز، البته مقاصد خود را در مورد نقض حقوق ساکنان اشرف پنهان نکرده اید. روز 28 نوامبر در مصاحبه ای که روی سایت شما درج شده، ضمن تمجید از روابط اقتصادی و تجاری با ایران، تهدید کرده اید که اگر مجاهدین عراق را ترک نکنند”صبر عراقیان از رفتار و دخالتها و سابقه آنان لبریز” میشود. شما در ابتدای امسال نیز به تلویزیون العالم گفته بودید ”ما آنها را ناچار خواهیم کرد در عراق باقی نمانند”( 2 ژانویه 2009).
ما که در پارلمان اروپا و در کمیته بینالمللی در جستجوی عدالت تحولات عراق و ایران را دنبال میکنیم، از فشارهای رژیم ایران برای سرکوب ساکنان اشرف، به عنوان پیش شرط برای حمایت از شما در آستانه انتخابات پارلمان مطلع هستیم. سفر لاریجانی رئیس مجلس ملایان به عراق و اظهاراتش در مورد انتخابات و مجاهدین و تحرکات و اظهارات کاظمی قمی یک فرمانده نیروی قدس و سفیر رژیم در بغداد، شکی در این موضوع باقی نمی گذارد.
اما ما به عنوان دوستان یک عراق دمکراتیک و مستقل به شما اطمینان میدهیم، فاشیسم دینی حاکم بر ایران که امروزه با قیام سراسری مردم ایران هیچ آینده ای ندارد و دوستی و هم پیمانی با آن حاصلی جز انزجار مردم ایران و عراق و بدنامی در سطح بینالمللی حاصلی نخواهد داشت.
مطمئناً شما مطلعید که روز 26 نوامبر، دادگاه اسپانیا، در حکمی براساس اصل صلاحیت بینالمللی که درکنوانسیونهای ژنو پایه ریزی شده، صلاحیتش را برای تحقیق پیرامون جنایات مرتکب شده در روزهای 28 و 29 ژوئیه علیه ساکنان کمپ اشرف، اعلام کرد. تصمیم دادگاه مبتنی براین واقعیت است که حمله علیه اشرف می تواند نقض کنوانسیون چهارم ژنو باشد که دادگاه ساکنان اشرف را بعنوان افراد حفاظت شده تحت این کنوانسیون برسمیت می شناسد.
من شخصا نیز به عنوان یک منتخب اسپانیایی بسیار مفتخرم که دادگاه کشور من این صلاحیت را دارد که نسبت به جنایت و بی عدالتی و نقض قوانین بینالمللی در هر کجا که عدالت حاکم نیست عکس العمل نشان بدهد. مشاوران حقوقی شما بخوبی میدانند که قضات این دادگاه در موقع مقتضی می توانند احکام جلب بینالمللی برای عاملان و آمران جنایاتی که علیه ساکنان اشرف روا شده و روا می شود، صادر نمایند.

در ماههای گذشته بسیاری از مراجع حقوق بشری و سیاسی در سطح بینالمللی نظیر عفو بین الملل، مجمع پارلمانی شورای اروپا، پارلمانهای مختلف کشوری، بارها و بارها بر حقوق ساکنان اشرف تاکید کردند. قطعنامه 24 آوریل 2009 پارلمان اروپا از شما و دولت عراق خواسته بود که به حقوق ساکنان اشرف در چارچوب کنوانسیون چهارم ژنو احترام بگذارید، از اخراج و جابجایی اجباری آنان جلوگیری کنید و محاصره آنها را لغو کنید. اما ما به عکس متاسفانه شاهد حوادث ژوییه گذشته بودیم.
و حالا یک دادگاه با صلاحیتهای بینالمللی است که بر نقض حقوق اشرفیان از سوی دولت عراق تاکید میکند. به این ترتیب شما مطمئن باشید که ادامه سرکوب ساکنان اشرف و بویژه ادامه محاصره و جابجایی اجباری آنها، دهها برابر وقایع ژوییه گذشته عکسالعمل و نفرت بینالمللی و منطقه ای را بر می انگیزد که قطعا لطفهای فاشیسم دینی حاکم بر ایران قادر به جبران آن نخواهد بود.
ما امیدواریم شما به ندای وجدان، به تمایل اکثریت قاطع مردم عراق، به فراخوانهای بینالمللی و به پیام عدالت گوش بسپارید و حقوق ساکنان اشرف را مورد احترام قرار دهید و از تجاوز و تعدی و محاصره و جابجایی اجباری آنها جلوگیری کنید و احترام مردم عراق و جامعه بینالمللی را بدست بیاورید.
رونوشت:
پرزیدنت اوباما رئیسجمهور آمریکا
آقای جو بایدن معاون رئیسجمهور آمریکا
خانم هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا
آقای رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا
آقای کریستوفر هیل سفیر ایالات متحده در عراق
ژنرال ریموند ادیرنو فرمانده نیروی چند ملیتی در عراق
آقای هوشیار زیباری وزیر خارجه عراق
دبیرکل ملل متحد
کمیسر عالی حقوق بشر
نماینده ویژه دبیر کل ملل متحد در عراق
وزرای دفاع و حقوق بشر عراق