هیچ کس نمیخواهد شاهد یک فاجعه انسانی دیگر باشد. دولت نروژ می تواند از طریق مکانیزم های بین المللی مداخله کند و راه حل مناسبی را برای مقابله با توطئه های رژیم ایران بر علیه ساکنان اشرف پیدا کند. من از این کار دولتمان حمایت می کنم و به آن کمک خواهم کرد.
من دو بار از قرارگاه اشرف دیدار کرده ام و ساکنان اشرف را افراد بسیار تحصیلکرده و متعهد به حقوق بشر و دموکراسی درایران یافتم. ساکنان اشرف به راستی شایسته حمایت ما هستند.
پس از خاتمه جلسه کمیسیون خارجی پارلمان نروژ با حضور رئیس جمهور برگزیده مقاومت، شرکت کنندگان در این جلسه به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند:
خبرنگار: این دیدار چگونه بود.
هوگلوند: این یک دیدار بسیار خوب و سازنده بود. ما در مورد اشرف به طور خاص در مورد وضعیت در ایران، به طور عام صحبت کردیم. اوضاع ایران یک نگرانی جدی برای تمامی کسانی است که در حیطه سیاست خارجی فعال هستند. این یک موضوع جدی برای ثبات نه تنها منطقه بلکه کل جهان است. و آنچه در اشرف، جاییکه 3400 ایرانی در آنجا سکنی دارند، بسیار حساس است و ما میتوانیم شاهد یک وضعیت بحرانی انسانی باشیم. و من امیدوارم که ما در نروژ، چه در پارلمان و چه در دولت بتوانیم از بروز یک فاجعه جلوگیری کنیم.
خبرنگار: این سازمان(مجاهدین) در لیست تروریستی آمریکاست. نظر شما چیست؟
مورتن هوگلوند: من با آمریکاییها بارها در این مورد بحث و گفتگو کرده ام. من معتقدم که آنان کاملا اشتباه می کنند. و من بسیار خوشحالم که جامعه اروپا برخورد مشابه آنان را ندارد. من به این سازمان به عنوان یک متحد در مبارزه برای یک ایران آزاد و دموکراتیک نگاه می کنم.
خبرنگار: پس یک اشتراک نظر گسترده از جمله در حزب کارگر بر سر این تحلیل وجود دارد؟
لایلا گوستاوسن : بله، جامعه اروپا این سازمان را از لیست تروریستی خارج کرده است. و برای ما پارلمانترها بسیار مفید است که با بخشهای مختلف جنبش مقاومت ایران در ارتباط باشیم. و این دیدار مفید بود.
خبرنگار:
آیا در مورد اسناد و مدارک جدید در مورد برنامه اتمی ایران صحبت کردید؟
مورتن هوگلوند: بله در مورد برنامه اتمی ایران هم در این نشست صحبت شد. البته این نمونه دیگری از آن است که چگونه دیالوگ با ایران کاملا شکست خورده است. ما نیاز به یک سیاست جدید در مورد ایران داریم. من بر این اعتقاد هستم که یک همکاری سازنده با مقاومت ایران میتواند یک شیوه اعمال فشار بر رژیم ایران باشد.