ولی الله سیف روز جمعه ۲۷ فروردین با تلویزیون بلومبرگ مصاحبه می کرد گفت: ”توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ موسوم به برجام، تا کنون «تقریباً هیچ» دستاورد اقتصادی برای تهران در بر نداشته است“.
وی افزود: ”ایران سه ماه بعد از اجرایی شدن برجام، توان دستیابی به ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی ضبط شدهاش در خارج از کشور را نداشته و برای پرداخت صورت حسابهایش در مبادلات خارجی به دنبال راهی برای استفاده از دلار است.“
وی درادامه گفت: ”با آنکه قرار است سپردههای ایران در بانکهای خارج از کشور قابل دسترس باشند، بانکهای اروپایی کماکان نگران نقض قوانین آمریکا و مواجه شدن با جریمههای سنگین این کشور هستند“.
وی همچنین افزود: «تقریباً هیچ چیز» از این توافق که در روز ۲۷ دی اجرایی شد عاید ایران نشده است. ”یکی از نیازهایی که قطعاً ما داریم تبدیل کردن ارز است برای اینکه بتوانیم به تأمینکنندگان (کالا) پول پرداخت کنیم. این، نیازمند دسترسی به نظام مالی آمریکا است“.
خاطرنشان می شود پل رایان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه ۲۶ فروردین گفت: با هر گونه تلاشی برای دسترسی رژیم ایران به دلار آمریکا مخالف است و نگران دادن امتیازات زیاد به این رژیم از سوی دولت اوباماست.
پل رایان در جمع خبرنگاران در واشینگتن گفت: «من نگران توافق اتمی هستم. نگرانم آنقدر امتیاز به رژیم ایران بدهیم که قادر نباشیم آنها را بازگردانیم.
به گزارش خبرگزاری رویتر پل رایان افزود: «معتقدم سال آینده و با روی کارآمدن دولت جدید در آمریکا تا جایی که امکانپذیر است باید بسیاری از امتیازاتی را که به رژیم ایران دادهایم پس بگیریم.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که اخیراً از سفر به کشورهای منطقه خاورمیانه نظیر اردن، عربستان، مصر و آلمان برگشته است گفت: سیاست خارجی دولت باراک اوباما درباره معامله با رژیمهای ایران و سوریه اشتباه است. متحدان آمریکا میخواهند بدانند که آیا آمریکا همچنان در میدان است یا نه؟ متحدان ما تا حدودی از سیاست دولت اوباما نگران هستند.
از سوی دیگر کاخ سفید اعلام کرد دسترسی رژیم ایران به سیستم مالی آمریکا بخشی از توافق هستهیی با این رژیم نبوده و آمریکا چنین اقدامی را قابل بررسی نمیداند.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، روز جمعه ۱۵ آوریل (۲۷ فروردین) در نشست خبری خود در واکنش به سخنان ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی رژیم گفت: آمریکا و بقیه اعضای جامعه جهانی به تعهدات خود در قبال توافق هستهیی پایبند هستند.
رئیس کل بانک مرکزی رژیم که پس از دیدار با جک لو، وزیر خزانه داری آمریکا، مصاحبه میکرد، گفت: یکی از نیازهایی که قطعاً ما داریم تبدیل کردن ارز است برای اینکه بتوانیم به تأمینکنندگان (کالا) پول پرداخت کنیم. این، نیازمند دسترسی به نظام مالی آمریکا است.
جک لو، یک روز قبل از این دیدار، دسترسی رژیم آخوندی به نظام مالی آمریکا را رد کرد. جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید، در پاسخ به رئیس کل بانک مرکزی رژیم گفت: برجام شامل دسترسی رژیم ایران به سیستم مالی آمریکا نبوده و آمریکا چنین اقدامی را قابل بررسی نمیداند. (خبرگزاری بلومبرگ ۲۷ فروردین ۹۵)
در همین حال رژیم آخوندی در تلویزیون خود به سوز و گداز از اظهارنظرهای مقامهای آمریکایی پرداخت: ( تلویزیون شبکه خبر رژیم - ۲۸ فروردین ۹۵)