روز یکشنبه 30 فروردینپاسدار ساجدی نیا سرکرده نیروی انتظامی تهران بزرگ از شروع به کار 7هزار نیروی نامحسوس گشت موسوم به امنیت اخلاقی در تهران خبر داد.
روز دوشنبه 31 فروردین آخوند روحانی، رو در روی باند خامنه ای در واکنش به این طرح گفت: «آزادی مردم محدود نمیشود الا با قانون. هیچ چیز دیگری نمیتواند آزادی مردم را محدود کند، دولت هم نمیتواند، قوه قضاییه هم نمیتواند، فقط قانونی اگر مراحلش تصویب و ابلاغ شد میتواند چارچوب بگذارد. به غیر از قانون ما حق نداریم در زندگی مردم، زندگی خصوصی مردم و در زندگی عمومی مردم دخالت کنیم“.
آخوند روحانی همچنین در جلسه روز چهارشنبه هیأت دولت با حمله با دستگاههای سرکوبگر وابسته به ولی فقیه ارتجاع گفت: ”ما باید پدری کنیم برای مردم. هرکس صبح پا میشود یک مقرراتی و یک چارچوبی میگذارد، این یکی میخواهد مخفی مردم را کنترل کند، آن یکی میخواهد آشکار مردم را کنترل کند، مگر حق دارید؟“
همچنین شهیندخت ملاوردی معاون آخوند روحانی در امور زنان در واکنش به این طرح در یادداشتی که رسانه های حکومتی آن را درج کردند، به خشم و اعتراض مردم به گشت ضدمردمی نامحسوس اعتراف کرد و نوشت:”…به نظر می رسد ابعاد مختلف این طرح و نحوه اجرایی شدن آن برای مردم در هاله ای از ابهام قرار دارد و موجی از نگرانی و احساس ناامنی جامعه و خانواده ها را فراگرفته است… بیم آن می رود اجرای این طرح به تذکر و برخورد با بدپوششی خلاصه شده و خود مشکلات بیشتری را ایجاد کند”.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری رژیم در تهران نیز ضمن مخالفت ضمنی اعلام کرد نیروی انتظامی بدون هماهنگی با این نهاد نسبت به استقرار نیروهای نامحسوس در شهر اقدام کرده است. محسن نسج همدانی گفت: ”استاندار تهران در راس استانداری تهران به عنوان متولی امور اجتماعی و امنیتی که مسوول امنیت در استان است، نسبت به ابعاد و اجزای این طرح اطلاع ندارد.“
آخوند حسین انصاری راد رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ششم ارتجاع گفت: ”اینکه یک دستگاهی مانند پلیس، افرادی را بفرستد که نگاه کنند فلان فرد در ماشین خود در فلان کوچه چه میکند و دنبال این و آن بگردند قطعا مصداق تجسس است که هم در قرآن مجید و لسان پیامبر و سیره فقها و ائمه بهشدت از آن نهی شده و هم قانون اساسی به هیچ فرد یا دستگاهی چنین اجازهای نمیدهد؛ چراکه میتواند امنیت در جامعه را مختل کرده و به ضد خود بدل شود“.
همچنین عده یی از آخوندهای وابسته به باند رفسنجانی - روحانی به مخالفت با این طرح پرداختند.
آخوند جوادی آملی گفت: به غیر از مواردی که به مسائل امنیتی مردم و کشور مربوط می شود، در دیگر موارد وارد حریم خصوصی دیگران شدن حرام است“.
آخوند وحید خراسانی گفت: ”جایز نیست. این عمل را هر کسی چه حقیقی و چه حقوقی انجام دهد باید از آن توبه کند و از فرد مورد تعرض رضایت بگیرد. مگر این که در موارد خاصی برای روشن شدن موضوعی با حکم قاضی و یا تحقیق برای ازدواج باشد“.
آخوند ناصر مکارم شیرازی گفت: ”در شرایط عادی تجسس در زندگی خصوصی افراد حرام است. اگر موضوعی اجتماعی باشد و عده ای بخواهند به اجتماع ضربه بزنند ضابط قضایی می تواند این عمل را انجام دهد.
از سوی دیگر عوامل باند خامنه ای از این طرح حمایت کرده و از مأموران جنایتکار نیروی انتظامی حمایت کردند. از جمله
آخوند موحدی کرمانی در نمایش جمعه تهران گفت: ”از نیروی انتظامی, که ظاهراً هزاران مامور غیرمرئی در رابطه با نهی از منکر به کار گرفته, با شیوه بسیار متین, بسیار ارزنده و حساب شده, تمام نهی از منکر را مراعات کردند, و بالاخره احساس وظیفه کردند, چه می شود کرد, انسانهایی می خواهند با نظام به نظر من دهن کجی بکنند, اینجوری بدحجاب یا باید گاهی بگویم کشف حجاب. باید با گناه علانیه باید برخورد بکنه, اگر نکرد گناهکار است...“
آخوند علم الهدی نماینده ولی فقیه در مشهد در نمایش جمعه این شهر با تاکید براینکه کلید واژه امنیت اجتماعی مقابله با بیحجابی است، گفت:” من تشکر میکنم از نیروی انتظامی که با کمال قدرت و طرح و برنامه قاطع در این عرصه وارد فعالیت شده چون مسئول امنیت اجتماعی نیروی انتظامی است، نیروی انتظامی، رسالتش حفظ امنیت است، در ساختار نیروی انتظامی، معاونت امنیت اجتماعی وجود دارد، اگر امنیت اجتماعی بهوسیله نیروی انتظامی غیرقانونی و خلاف قانون است، چرا در ساختار این نیرو معاونت امنیت اجتماعی قرار گرفته است.“
عبدالحمید محتشم دبیرکل باند موسوم به انصار حزبالله نیز وضعیت حجاب را لجام گسیخته دانست و گفت نیروی انتظامی بهصورت محسوس یا نامحسوسی با قضیه امنیت اخلاقی برخورد کند. وقتی پلیس اعلام میکند هفت هزار نفر را برای گشت نامحسوس انتخاب کرده به این معناست که عوامل خودش را شناخته است و آنها را امین و صادق میداند و مردم نیز نشان دادهاند که به امانتداری پلیس و فداکاری نیروی انتظامی اطمینان داشته و قدردان زحمات آنها هستند.
آخوند اژه ای روز یکشنبه 5 اردیبهشت در کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به سؤالی در این باره از اصل قضیه حمایت کرد و آن را ”خوب” دانست ولی گفت: ”در رابطه با اینکه چرا پلیس این عنوان را مطرح کرده به نظر من خیلی خوش سلیقگی نکرده است، البته توضیحاتی دادند و روشی را ارائه دادند، اصل برخورد با جرائم مشهود کار خوبی است اما شیوه و روش آنها قابل بحث است“.
و امان الله قرایی مقدم یک کارشناس رژیم گفت: ”گشت نامحسوس بی اعتمادی را در سطح افقی و عمودی افزایش می دهد و اکنون هم آنچه به جامعه ما ضربه زده همین بی اعتمادی است. عاملی که باعث فرار مغزها، کم کاری و بدبینی به همه چیز شده است تا آن جا که مشاهده می شود شهروندان به خبرهای منتشر شده در رسانه ملی شک می کنند و به خبر رسانه های بیگانه روی می آورند و اعتماد می کنند.