محمدرضا خباز که روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت در استانداری رژیم در این شهر سخنرانی می کرد با اشاره به بحران مالی که رژیم گرفتار آن شده است افزود: «تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی استان سمنان سال گذشته در قیاس با فعالان اقتصادی دیگر استانهای کشور کمترین تسهیلات بانکی را دریافت کردند...».
بیشتر بخوانید:
تعطیلی گسترده واحدهای صنعتی
محمد حسن آصفری عضو کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع، با اعتراف به تورم، گرانی و تعطیلی کارخانهها، سیاستهای اقتصادی آخوند روحانی را زیر ضرب برد و گفت: ”اکنون مشکل مردم اشتغال، گرانی، تورم و تعطیلی صنایع ماست؛ دغدغه مردم مسایل اقتصادی است، نه برجام داخلی!”
وی که روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت با خبرگزاری بسیج مصاحبه میکرد افزود: ”اگر دولت از طرح برجامها، بهدنبال مسائل سیاسی است، مطمئناً کسی از این موضوع دفاع نخواهد کرد”.
آصفری در ادامه با اشاره به سخنان اخیر مشاور فرهنگی رژیم مبنی بر اینکه روحانی برجام داخلی را ادامه میدهد، با نگرانی از برجامهای بعدی گفت: ”اگر برجام داخلی و 2 بهدنبال حل اشتغال مردم، کم کردن تورم، کاهش گرانیها، کم کردن حقوقهای چند میلیونی و جلوگیری از پرداختهای چند ده میلیونی، حل مسائل مسکن مردم، باشد؛ هم مردم و هم مسئولان از آن دفاع و حمایت میکنند!” .
در حال حاضر بیش از هفت هزار و ۸۵ واحد صنعتی کشور از مجموع ۳۷ هزار و ۱۲۰ واحد کشور تعطیل است. این تعداد واحد تعطیل در شهرکها و نواحی صنعتی واقع شدهاند. این گفتههای مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی رژیم است. وی ادامه داد: ”از این تعداد واحد تعطیل شش هزار و ۶۷۰ واحد جزو واحدهای صنعتی کوچک هستند. همچنین ۹۸ واحد بزرگ صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی کشور تعطیل هستند”.
وی گفت: ”هم اکنون ۱۹ درصد واحدهای صنعتی کوچک، ۱۸ درصد واحدهای متوسط و ۱۱ درصد واحدهای بزرگ صنعتی کشور بهطور کامل تعطیل هستند”.
طبعا در این آمار واحدهای صنعتی نیمهتعطیل و از کار افتاده قید نشده است و این کارگزار رژیم به آن اشارهیی نکرد.
البته پیش از این یکی از اعضای مجلس ارتجاع به تعطیلی ۳۰ درصد واحدهای صنعتی اعتراف کرده بود. احسان قاضیزاده عضو مجلس ارتجاع گفته بود: ”امروزه شهرکهای صنعتی ما شرایط نامطلوبی دارند و ۳۰ درصد واحدهای صنعتی در تعطیلی بهسر میبرند و بخشهای فعال نیز با پایینترین ظرفیت کار میکنند“.
همچنین آرمان خالقی عضو هیأت مدیره خانه صنعت و معدن رژیم به رکود در واحدهای تولیدی اعتراف کرد و گفت: ”امروز حدود ۱۰هزار واحد تولیدی آن هم در خوشبینانهترین حالت تعطیل هستند“.
وی ادامه داد: ”اگر تعداد واحدهای تولیدی کشور را ۶۷ هزار واحد بدانیم با رکود فعلی حدود ۳۰ درصد راکد هستند“.
وی با بیان اینکه فقط ۵۰ درصد از واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی با ۲۵ درصد ظرفیت خود فعالیت میکنند، گفت: ”این موضوع نشان میدهد رکود شدیدی در سطح واحدهای تولیدی قرار دارد”.