بر اساس گزارشات، قراراست تا طی نشست آتی بر سر موضوع «فریز» کردن و نیز کاهش میزان صادرات نفت تصمیمگیری شود.
بسیاری از کارشناسان مسائل نفتی بر این باور هستند که در صورت شکست مذاکرات، بهای کنونی نفت به بشکهای حدود ۳۰ دلار سقوط خواهد کرد، امری که با نیمنگاهی به دادههای بازار نفت بسیار محتمل به نظر میرسد. لذا در این راستا اکنون دلشوره عجیبی در میان باندهای درونی رژیم بهویژه دولت آخوند روحانی برای جایگزین کردن منابع مالی احتمالی به راه افتاده است.
یک سایت حکومتی در مطلبی ضمن اعتراف به این واقعیت ازجمله نوشت: «تحلیل مؤسسات معتبر بینالمللی نشان میدهد درصورتیکه مذاکرات فریز نفتی در بین کشورهای عضو و غیر عضو اوپک شکست بخورد، بازار با یک شوک شدید قیمتی روبرو خواهد شد.
از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی سقوط آزاد قیمت طلای سیاه در بازار منجر به کاهش حدود ۷۰۰ میلیارد دلاری درآمد نفتی کشورهای عضو اوپک شده است«. (سایت حکومتی عصر نفت ۲۶ آبان ۱۳۹۵)
ترجمان این جملات به معنای شکست برنامهریزیهای دولت آخوند روحانی در محقق کردن بودجه سال جاری بر اساس هر بشکه نفت به بهای ۷۰دلار خواهد بود و در صورت شکست بعدی مذاکرات اوپک معلوم نیست که دیکتاتوری خامنهای از چه منبعی کسری بودجه را تا پایان سال جاری تأمین خواهد کرد. سخن بودجهای است که بر اساس آمارهای رژیم اساساً وابسته به نفت و گاز و بقول معروف تکپایهای بوده و نخ نبات مالی و درآمدهای رژیم میباشند.
به موازات این واقعیات باید به نبود سرمایهگذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران به دلیل سیاستهای تروریستی و بنیادگرایانه رژیم اشاره نمود؛ زیرا به گفته آخوند روحانی صنعت نفت ایران به دلیل فرسودگی شدید، اکنون نیازمند سرمایهگذاری سالانه بالغ بر 50 میلیارد دلار در سال میباشد. بر این منطق است که مشاهده میشود، وزارت نفت که اکنون بخشی ازطیول و تحت کنترل کامل بیت خامنهای است، از فردای به راه افتادن برجام و لغو تحریمهای نفتی، قراردادهای کلان در بخشهای مختلف نفت و گاز را به سپاه پاسداران و شرکتهای تابع آن واگذار کرده است.
این گزارش حکومتی در ادامه به خوشبینانه ترین وضعیت در رابطه با درآمدهای کسب شده از سوی دولت آخوند روحانی اشاره کرده و می افزاید: «هم اکنون با بهرهبرداری از فازهای جدید پارس جنوبی ظرفیت تولید روزانه میعانات گازی ایران در این میدان مشترک گازی به حدود ۵۰۰ تا ۵۳۰ هزار بشکه در روز رسیده و در مجموع بر اساس آخرین گزارش رسمی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، در طول هفت ماهه نخست امسال بیش از ۱۰ میلیون تن میعانات گازی به ارزش تقریبی ۴ میلیارد دلار و ۵۰۰ میلیون دلار صادر کرده است».
با توجه به آمار و ارقام ارائه شده از سوی متولیان حکومت در حوزه و نفت و گاز و بهویژه طی هفت ماه سال جاری، اکنون میتوان بهخوبی به وجود بحران بزرگتری بنام «فروش نفت» و نرسیدن به «سقف درآمدهای پیشبینیشده» در دیکتاتوری زهر خورده خامنهای رسید، امری که بهیقین بهای آن را در وهله نخست مردم و اقشار ضربهپذیر میهن امان باید با پرداخت مالیاتهای سنگین و یا بحرانهای شدید مالی و اقتصادی و معیشتی جبران نمایند.