به یقین یکی از شیوه های چپاول از سوی دولت «تدبیر و امید»! همان دستکاری عامدانه در نرخ ارزهای خارجی بخصوص دلار آمریکا می باشد. برای نمونه درحالیکه آخوند روحانی با بخشنامه های مختلف ارزفروشان را وادار به قبول نرخ تعین شده از سوی دولت می کند، اما بانک مرکزی رژیم عامدانه دست به «اندکی ارزان» فروشی زده و بدین سان سیل نیازمندان به ارزهای خارجی مانند بیماران، مسافران و تجار را بسوی بازار تحت کنترل درآمده از سوی دولت راهی می نمایند.
دراین رابطه خبرگزاری سپاه پاسداران، فارس (3 دیماه 1395) در گزارشی از جمله اعتراف کرد: «در سال 93 میانگین نرخ دلار در بازار تهران (براساس گزارش بانک مرکزی) 3280 تومان بوده و میانگین ارز خریداری شده از دولت توسط بانک مرکزی 2650 تومان بوده است» این گزارش سپس ادامه می دهد: «بانک مرکزی در سال 93 از محل تفاوت نرخ ارز خریداری شده از دولت و فروش آن به بازار 913 میلیارد و 740 میلیون تومان درآمد کسب کرد».
ترجمان این جملات به معنای همان سیاست نرخ چند ارزی است که دولت آخوند روحانی به آن دامن زده است. این وضعیت بحرانی و به تبع آن فشار بر مردم درحالی است که حکومت چندی پیش از «تک نرخی شدن» قیمت ارزهای خارجی خبرداده بود، امری که به یقین با این حجم از درآمد های سرشار هرگز محقق نخواهد شد.
یک گزارش حکومتی در رابطه با وعده های دروغین آخوند روحانی که مانند تمامی دیگر قول و قرارهای وی تماما پوچ از آب درآمده است، تحت عنوان «رانت ارزهای مبادله ای به جیب چه کسانی می رود» می نویسد: «بازار ارز روزهای پرتلاطمی را می گذراند. روزهای سختی که آینده ارز تک نرخی را با مخاطرات بسیاری مواجه کرده است؛ تا آنجا که حتی برخی می گویند، وعده این دولت برای از بین بردن رانت ارزهای چندنرخی تا این لحظه محقق نشده و بعید هم به نظر می رسد که در ادامه، بازار برایش مساعد باشد تا ارز را تک نرخی کند». (خبرگزاری حکومتی مهر 4 دیماه 1395)
همچنین یکی از شیوه های شیادانه بانک مرکزی که تحت قیومت دولت آخوند روحانی است، همان بازی «ساعت به ساعت» با نرخ ارزهای خارجی است. برای نمونه این گزارش در ادامه می افزاید: «اکنون آن گونه که اعداد و ارقام ارزی در بازار آن هم برای یک ارز خاص نشان می دهد، اکنون، نرخ های متفاوتی اعمال می شود. یک نرخ را که هر روز بانک مرکزی اول صبح بر روی سایت خود قرار می دهد و آن، نرخ های ارز مبادلاتی است. عصر ها هم یک نرخ دیگر از سوی بانک مرکزی اعلام می شود».
این وضعیت نیز بازتاب منطقی و منفی خود را بر کسبه و ارزفروشان گذاشته است، بطوریکه آنان نیز مجبور می شوند تا طی روز بارها بهای ارزهای خارجی را با بانک مرکزی حکومت تنظیم کرده و بیدن سان به بلبشو در این بازار پرسود برای رژیم ضریب بزنند.