یک نماینده مجلس رژیم آخوندی ضمن اعتراف به ابعاد زیان های اقتصادی این فاجعه از جمله گفت: «در حادثه پلاسکو ۵۸۵ بنگاه صنفی آسیب شدید دیده اند و برخی از آنها یعنی حدود ۳۰۵ واحد به طور کامل سوختند و ۳۰۰۰ کارگر بیکار شدند». (سایت حکومتی خبرآنلاین ۱۳ بهمن ۱۳۹۵)
به یقین راه اندازی مجدد چرخه تولید برای این واحد های صنعتی از سوی رژیمی که دستان آلوده اش در غارت چپاول اموال ملی زبانزد خاص و عام است، بسادگی امکان پذیر نمی باشد؛ زیرا فاکتورهای مهمی مانند نبود امکانات مالی، نبود خواسته و اراده حکومت ویا وجود باند های مافیایی مانند شهردای تهران و بنیاد مستضعفان خود موانع بزرگی برای برای راه اندازی دوباره این واحد های تولیدی می باشند.
همچنین تبعات اضافه شدن این حجم عظیم از نیروی کار به لشکر بیکاران، آنهم در کشوری که زیر بناهای تولید و بازار کار آن بدلیل رکود شدید اقتصادی و بحران های مالی بشدت ضربه خورده است، به یقین تا سالیان سال بر دوش خانواده های این قشر ضربه پذیر خواهد ماند. دراین راستا از هم اکنون می توان پیش بینی نمود که اگر هر خانواده کارگری را تنها ۴ نفر محسوب نمائیم، از فردای فاجعه پلاسکو قریب ۱۲ هزار نفر دیگر به «حاشیه نشینان و کارتن خواب ها» در تهران اضافه گردیده است.
از سوی دیگر این کارگزار حکومتی با اشاره به بی کفایتی مدیران رژیم و نیز عدم رسیدگی به بافت شهری و دیگر ساختمان های بلند در تهران که بسیار فرسوده می باشند، می افزاید: «باید ببینیم آنچه پلاسکو را آسیبپذیر کرد چه بود و مدیریت بحران در روزهای بعد چگونه بود؟ ... این موضوع به صورت همه جانبه ارزیابی شود که کدام سیاست غلط، تخصیص نامناسب بودجه، ناکارآمدی در مدیریت صحنه و بیتدبیری در اطلاعرسانی باعث بروز این فاجعه و شدت یافتن ابعاد آن شد... این یک حادثه معمولی بود اما چه شد که به بحران ملی تبدیل شد؟ ... این تنها یک آتشسوزی ساده در مغازهای بود که چهار ساعت طول کشید و نهایتاً منجر به ریزش ساختمان شد».
همچنین یک کارگزار دیگر رژیم که از خشم و تنفر عمومی نسبت به بی کفایتی حکومت بخوبی مطلع است، با بلند کردن انگشت اتهام بسوی متولیان فاسد حکومتی از جمله گفت: «سه سال پیش در آتشسوزی دیگری در همین خیابان جمهوری، دو زن درگذشتند و آتش نشانی گفت تجهیزات و نردبان نداشتند و در جریان پلاسکو نیز به دلیل همین ضعف تخصص، آنقدر آب به ساختمان بستند که پلاسکو فروریخت.
او گفت: هم اکنون آتش نشانان نیز از این رییس ناراحت هستند. رییس آتش نشانی بازنشسته ارتش است و هیچ تخصصی ندارد. چرا این مسائل در مجلس مطرح نشد؟... اگر شهرداری تهران بودجه ندارد، پس چگونه این همه فرهنگسرا در سطح شهر می سازد». (خبرگزاری حکومتی ایلنا ۱۳ بهمن ۱۳۹۵)